Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 987
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
само за малко , благодаря  Hug

ще видя тогава тази седмица как ще се чувствам и евентуално пак ще се свържа с хомеопатката  Simple Smile

# 136
само за малко , благодаря  Hug

ще видя тогава тази седмица как ще се чувствам и евентуално пак ще се свържа с хомеопатката  Simple Smile
Успех Simple Smile

# 137
  • София - Варна - Бургас
asyalein
Цитат
Няма хомеопатична логика, но се питам каква ли беше дистрибуторската логика?

Цитат
каква дистрибуторска логика? Thinking
получих общо 4 глобули и едно шише с Q потенция.

благодаря за включването.
тук само подмятания получавам, вместо отговори. не мисля, че това е в духа на Ханеман Peace

Повечето новодошли не следят темата, не четат "Информативно за хомеопатията" а просто цопват тук и изискват веднага и на всяка цена отговори.
  Просто не сте се направила труда да прочетете 2 страници назад - където съм го обяснил. Добре ще го направя вместо Вас:

Цитат
Re: Въпроси към Класически хомеопати 22
« #104 Ср., 15 Авг. 2012, 09:29 »
Не защото го пише в Бгмама, а защото го пише в основният труд на Ханеман: "Органон на лечебното изкуство": "§ 247.  Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство..."

Колкото за Q-потенцията - тя е подобна на LM - потенцията: от 3С се взема една част и се слага в 500 части течност (400 части дест. вода и 100 части алкохол), после една капка се слага в 100 капки алкохол, сукусира се 100 пъти и се накапват гранулите.
  - дано го разбрахте.  Simple Smile

# 138
20 дни може и да са достатъчно, а може и да не са. Трябва да оценим как и за колко време жизнената сила реагира. Не е без значение и дали първият прием е бил в подходяща потенция.
А каква промяна в жизнената сила би трябвало да се очаква ако е побрано точното ХЛ в подходяща потенция? Не виждам промяна в детето - продължават да се редуват периодите, в които е необщителна, с такива в които комуникира по-свободно и леко, както и преди приема на ХЛ. Минаха 31 дни от приема на първото ХЛ и 13 дни от втория прием на същото ХЛ (отново гранула) в същата потенция...

# 139
20 дни може и да са достатъчно, а може и да не са. Трябва да оценим как и за колко време жизнената сила реагира. Не е без значение и дали първият прием е бил в подходяща потенция.
А каква промяна в жизнената сила би трябвало да се очаква ако е побрано точното ХЛ в подходяща потенция? Не виждам промяна в детето - продължават да се редуват периодите, в които е необщителна, с такива в които комуникира по-свободно и леко, както и преди приема на ХЛ. Минаха 31 дни от приема на първото ХЛ и 13 дни от втория прием на същото ХЛ (отново гранула) в същата потенция...
Това, което цитирате, беше казано в друг контекст. Обсъждахме дали 20 дни са достатъчни, за да бъде повторено едно лекарство в суха форма. А как върви случаят на вашето дете, може да прецени хомеопатът ви.

# 140
Ами аз не съм съгласна, че получавате в отговор "подмятания". Отговаря ви се достаъчно ясно според мен. Компонентите на жизнената сила са чувствителност, възприемчивост и т.н. Като при това това са думи, които не означават точно това, което говорещият български ги приема. Тоест за да се обяснят, трябва да дръпна една огромна лекция. Която пък няма да лежи на основа, учена преди това и пак няма да е особено разбираема. Който иска повече иформация, да се запише да учи. За пореден път - нещата са навързани.

Цитат
затова и питам, защото искам да науча нещо и да получа евентуално и второ мнение!

На първата част от цитата смятам вече отговорих. На втората - мислите ли, че след няколко часовото ви интервю, личният контакт, споделените съкровени неща от живота ви на вашия хомеопат, е ПРОФЕСИОНАЛНО, да не говорим възможно, да получите второ мнение! Ако искате второ мнение, отидете при втори хомеопат, щом смятате, че това ще ви направи по-сигурни в лечението....Sad(((

# 141
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Извинявам се за глупавия въпрос,на своя глава реших да пия ШС №5,№9 и №10 със цел детоксикация на организма,та въпросът ми е колко време трябва да ги пия?разбрах,че можело да се пият 2-3месеца,а после трябва ли да се повтори курса след даден период от време?Благодаря.Ако смятате да ме хокате,по-добре не си правете труда да ми отговаряте.

# 142
А как върви случаят на вашето дете, може да прецени хомеопатът ви.
Благодаря за отговора!   bouquet Проблемът е, че случая на моето дете от моя гледна точка не върви никак и за да съм сигурна, че не пропускам нещо (все пак проследяването го правя аз, а не хомеопата) зададох този въпрос:

А каква промяна в жизнената сила би трябвало да се очаква ако е побрано точното ХЛ в подходяща потенция?

Мече за да се лекуваме с хомеопатия не сме длъжни всички да учим.

Много ми е чудно как с лека ръка се предписват ХЛ от хомеопати, а после никой не поема отговорността при недобри резултати или влошаване. И да, може да скачаме от един хомеопат на друг докато намерим своя и най-добрия, но нали това е свързано с време, финансови средства и още по-лошо неправилно лечение! И така докога? Само проучването на кой хомеопат да отидем на интервю ми отне доста време. Това, което искам е като отида и се доверя да съм сигурна, че е за доброто на детето и няма да му навреди, защото после кой поема вината и последствията ако се стигне до усложнение?!

# 143
  • Пловдив

Много ми е чудно как с лека ръка се предписват ХЛ от хомеопати, а после никой не поема отговорността при недобри резултати или влошаване. И да, може да скачаме от един хомеопат на друг докато намерим своя и най-добрия, но нали това е свързано с време, финансови средства и още по-лошо неправилно лечение! И така докога? Само проучването на кой хомеопат да отидем на интервю ми отне доста време. Това, което искам е като отида и се доверя да съм сигурна, че е за доброто на детето и няма да му навреди, защото после кой поема вината и последствията ако се стигне до усложнение?!

Вината и отговорността поема родителя, точно за това е добре да сме добре информирани преди да предприемем нещо(особено свързано с децата ни) Peace. Това което Мече се опитва да обясни, е че отговор на въпроса Ви не може да се даде във форум, не може да го даде и кл. хомеопат, който не е запознат със случая. Никой друг освен този, който е снемал случая не може да отговори, или поне няма да е коректно да го прави.

пп. Промяната може да се изразява в нещо невидимо за Вас Peace.

# 144
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте .
Препоръчайте ми много Ви моля добър класически хомеопат в Русе .

# 145
Здравейте!Предварително се извинявам,ако жьпроса ми не е за тук!
Можете ли да ме опьтите за някое хомеопатично лекарство  за ПР(паническо разтрйство)Питам тук в нашия град няма хомеопат.И дори в областта ни няма   Weary smile3518 smile3518

# 146
Извинявам се за глупавия въпрос,на своя глава реших да пия ШС №5,№9 и №10 със цел детоксикация на организма,та въпросът ми е колко време трябва да ги пия?разбрах,че можело да се пият 2-3месеца,а после трябва ли да се повтори курса след даден период от време?Благодаря.Ако смятате да ме хокате,по-добре не си правете труда да ми отговаряте.
Без хокане Simple Smile, не пийте сбирщина от шуслерови соли Simple Smile

# 147
А как върви случаят на вашето дете, може да прецени хомеопатът ви.
Благодаря за отговора!   bouquet Проблемът е, че случая на моето дете от моя гледна точка не върви никак и за да съм сигурна, че не пропускам нещо (все пак проследяването го правя аз, а не хомеопата) зададох този въпрос:

А каква промяна в жизнената сила би трябвало да се очаква ако е побрано точното ХЛ в подходяща потенция?

Мече за да се лекуваме с хомеопатия не сме длъжни всички да учим.

Мечка Малинарка ви е отговорила чудесно, само да добавя, че от вас не се иска и никой не очаква да оцнявате. Само споделете с хомеопата си какво сте наблюдавали, а той, ако е добър, ще оцени правилно.

# 148
Здравейте!Предварително се извинявам,ако жьпроса ми не е за тук!
Можете ли да ме опьтите за някое хомеопатично лекарство  за ПР(паническо разтрйство)Питам тук в нашия град няма хомеопат.И дори в областта ни няма   Weary smile3518 smile3518
Хомеопатичното лечение не е въпрос на разстояние. По-добре е, а ще се убедите, че е и по-евтино, хомеопатът ви да не е на съседната улица, но да е добър. За паническо разстройство определено ви препоръчвам да не експериментирате. Всъщност дори и за хрема не препоръчвам експерименти.

# 149
  • София
Здравейте пак!

Искам да попитам следното. Габи почна да кашля онзи ден, основно при лягане/след събуждане. Заведох я на доктор да я преслуша, оказа се, че всичко е чисто, но има някаква задна хрема (въобще не ми е хремясвала в последно време  Thinking ) и се стича като легне.
Вчера и днес на обяд не можа да спи от кашлица, сега направо я избива на рев като се разбуха, спи й се, а се мъчи със зверско кашляне.
Има ли за такова състояние ХЛ? Ако да, да се опитвам да се свържа с хомеопата...

Общи условия

Активация на акаунт