Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 423
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Истината е, че билката майчин лист сама я открих и много добре ми действа. Притеснявам се, че я пия от близо 4 години. Преди това съм взимала редовно бизалакс, но много ми се гадеше от него. Ходих на ехограф, гастроскопия и ми казаха, че ми няма нищо. Спортувам, ям плодове и зеленчуци. Обаче проблемът продължава. Притеснявам се, че при евентуална бременост билката сена ще е противопоказна. Можете ли да ми кажете хомеопатично лекарство / не мога в момента да отида на хомеопатичен лекар /, което да пробвам?
В хомеопатията предписанията са индивидуални, няма лекарство за това или онова. Извинете ме, не разбирам как нямате възможност да отидете на хомеопат?

Не мога да отделя минимум 50лв за преглед + ХЛ, но това си е мой проблем и надявам се скоро време разрешим.
само за малко, Мечка малинарка, благодаря за съветите!   bouquet
Мечка малинарка е права, че трябва да се търси първопричината. Сега като се замисля психическото ми състояние много влияе върху този проблем.

# 241
Истината е, че билката майчин лист сама я открих и много добре ми действа. Притеснявам се, че я пия от близо 4 години. Преди това съм взимала редовно бизалакс, но много ми се гадеше от него. Ходих на ехограф, гастроскопия и ми казаха, че ми няма нищо. Спортувам, ям плодове и зеленчуци. Обаче проблемът продължава. Притеснявам се, че при евентуална бременост билката сена ще е противопоказна. Можете ли да ми кажете хомеопатично лекарство / не мога в момента да отида на хомеопатичен лекар /, което да пробвам?
В хомеопатията предписанията са индивидуални, няма лекарство за това или онова. Извинете ме, не разбирам как нямате възможност да отидете на хомеопат?
Аз си се афектирах сама Simple Smile Ако пресметнете колко средства отделяте за бизалакс и сена, ще видите, че имате възможност да отидете на хомеопат, ако предположението ми за финансова причина е вярно. При всички случаи купувате за семейството си фервекс, аспирин, аналгин, нещо за смучене, сироп за кашлица...и да не изреждам. ПО-ИЗГОДНО ви е да отидете на хомеопат. Да не говорим, че с хомеопатия се лекувате, а с медикаментите само потискате симптомите, т.е., вредите си.
Но докато гледате на хомеопатията като на нещо, което ако не помогне, няма да навреди, никога няма да стигнете до хомеопатично лечение. За да е лечебно то за вас, трябва да направите съзнателен избор.

# 242
Първата крачка е най-трудна, но мисля съвсем скоро да я направя.
Химия почти не пия / даже за последните 2-3 години един упсарин да съм изпила /. Билките добре ми действат и мисля че хомеоптаията би ми разрешила окончателно този проблем.
само за малко, благодаря Ви, че се включихте и се надявам много скоро да се похваля в темата. Ще послушам съвета Ви.

# 243
Ами ето, факт е, че изследванията не показват някакви патологични физически отклонения Grinning. Сама си отговаряте. Действайте смело.
(впрочем да се отклоня за малко. Оказва се за пореден път, че доста неща са противопоказни за бременни. Защо аз трябва да мисля, че нещо, което ще ми вреди като бременна, няма да ми вреди като небременна Crazy. Разбира се, в никакъв случай не омаловажавам приема на билки, напротив, фен съм им. Е, наистина от много дълго време в семейството ми не се налага да прибягваме до тях, но това не омаловажава това, че те все пак са си лекарства)

# 244
Ами ето, факт е, че изследванията не показват някакви патологични физически отклонения Grinning. Сама си отговаряте. Действайте смело.
(впрочем да се отклоня за малко. Оказва се за пореден път, че доста неща са противопоказни за бременни. Защо аз трябва да мисля, че нещо, което ще ми вреди като бременна, няма да ми вреди като небременна Crazy. Разбира се, в никакъв случай не омаловажавам приема на билки, напротив, фен съм им. Е, наистина от много дълго време в семейството ми не се налага да прибягваме до тях, но това не омаловажава това, че те все пак са си лекарства)
Мечка Малинарка, много правилно казано.    Peace
Като Ви чета още по-силно се убеждавам, че трябва да се инвестира на първо място в здравето и не трябва да продължавам със самолечение.

# 245
Здравейте !Може ли да се пие антибиотик и хомеопатично лекарство  едновремено? Могат ли да си попречат?

# 246
Здравейте !Може ли да се пие антибиотик и хомеопатично лекарство  едновремено? Могат ли да си попречат?
Принципно бихте могли да правите каквото си пожелаете. Но, приемането на хомеопатично лекарство и антибиотик едновременно няма никакъв смисъл. Има медикаменти, които не могат да се спрат изведнъж. Но това не се отнася за антибиотиците. Антибиотикът и хомеопатичното млекарство извършват противоположни дейности. Така че, няма смисъл.

# 247
  • Canada
Много моля за координати на добър хомеопат във Варна. Ако е възможно на ЛС...

А дали някой може да ми каже дали хомеопатията помага в случаите на варикозна болест, тоест разширени вени?

# 248
Някой пил ли е brain booster?Това за депресия ми го препоръчаха,нереактивна депресия.Какво друго хомеопатично да взема за нея?

# 249
По-дорбе никакво! Без да ми го каже моята хом не приемам лекарства за доста "по-несериозни" заболявания.

# 250
Някой пил ли е brain booster?Това за депресия ми го препоръчаха,нереактивна депресия.Какво друго хомеопатично да взема за нея?
Освен, че Мира:) е права, препоръчвам да отидете на хомеопат, но също така и да се информирате за това що е то хомеопатия и как работи.

# 251
Такъв някакъв ми го препоръча,ама ми се стори вятър и мъгла,и той , и препарата.Затуй питам. Simple Smile

# 252
Такъв някакъв ми го препоръча,ама ми се стори вятър и мъгла,и той , и препарата.Затуй питам. Simple Smile
Такъв някакъв?...Нищо не разбрах

# 253
Принципно бихте могли да правите каквото си пожелаете. Но, приемането на хомеопатично лекарство и антибиотик едновременно няма никакъв смисъл. Има медикаменти, които не могат да се спрат изведнъж. Но това не се отнася за антибиотиците. Антибиотикът и хомеопатичното млекарство извършват противоположни дейности. Така че, няма смисъл.
противопоказно ли е да се взема антибиотик и хомеопатично лекарство? Смисъл  едното да е антидот на другото? Както ментата и кафето за  хомеопатичного лекарство

# 254
противопоказно ли е да се взема антибиотик и хомеопатично лекарство? Смисъл  едното да е антидот на другото? Както ментата и кафето за  хомеопатичного лекарство
В този случай не може да става дума за антидотиране. Антибиотикът и хомеопатичното лекарство няма смисъл да се вземат едновременно, изберете едно от двете. Ако ментата или кафето биха могли да за бавят или спрат действието на хомеопатичното лекарство, хомеопатът знае как да поправи това. 
Добре, ще опитам образно. Ако болестта ви е пирон, който е забит в дъска, приемайки антибиотик, вие забивате пирона по-дълбоко. Когато вземете хомеопатично лекарство, с него се опитвате да избиете пирона от дъската, за да го извадите. След това пак пиете антобиотик, т.е., забивате пак пирона надълбоко. После пак хомеопатично... По-образно в момента не се сещам как да го обясня.

Общи условия

Активация на акаунт