Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 464
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
И аз подкрепям написаното  Peace Една от големите грешки на тепърва започващите да се лекуват с хомеопатия е, че нямат търпение, очакват светкавични резултати на проблеми - здравословни или емоционални, които са трупани с години и които не могат да се стопят за един час като остро състояние. Смяната на много хомеопати за кратко време обикновено води до разочарование и отказ от такова лечение.
 И всъщност говори колко много има нужда човек от помощ.

# 286
  • Бургас
Съгласна съм с всичко написано по-горе. Проблема е съвсем друг, според мен. Редовно следя темата, и от споделеното тук - оставам с впечатлението, че повечето т.нар.класически хомеопати не спазват и елементарните закони на класическата хомеопатия, което си е добър повод за смяна на хомеопата, а не на лекарството.

# 287
Бе всеки път като питам нещо и предизвиквам страшна полемика! Що така се получава?

Аз съм пример за човека, когото искам да убедя да посети хомеопат. Обаче явно на него това не му е достатъчно ..................

Освен това, едно задълбочено четиво по въпроса, не просто разхвърляни статии от интернет, според мен са полезни за всеки, който иска да се лекува с хомеопатия. При мен непрекъснато изникват различни въпроси и тъй като не са на дневен ред за лечение, а само информативни, не съм ги задала тук. Например справя ли се хомеопатията със счупена кост, зъболечение, СПИН, аутизъм, ДЦП ...... как да се наблюдаваме по време на лечението и кога трябва да се обадим на хомеопата си; какво точно да търсим в себе си, което да му кажем при прегледа, какво да направим, когато пропуснем прием на ХЛ .....

Предполагам и за мен би било да прочета предложената ми книга и сигурно ще намеря отговори на много въпроси (за което много благодаря   bouquet).

# 288
Била съм при двама хомеопата, като смея да твърдя, че и при двамата, най-добрите ми резултати бяха постигнати след първото интервю.
Преди година и 7 месеца се срещнах за първи път с хомеопатията, като не знаех абсолютно нищо за нея, не възлагах и големи надежди да се подобря. Нямах представа как протича хомеопатичното интервю, отидох с нагласата, че ще си споделям за телесните симптоми и толкова. След като разгледа изследванията ми и разказах за оплакванията, хомеопатът ме изненада с думите :” разкажи ми за себе си..” Не бях подготвена, разказвах хаотично каквото ми дойде на ум, без да имам представа кое е от значение и кое не. Хомеопатът не ме прекъсна нито веднъж, нямаше въпроси, само ме изслушваше. Когато приключих ми зададе един единствен въпрос и ми даде ХЛ. Противно на очакванията ми, настъпи огромно подобрение след няколко дни и се наложи да спра бета блокер, който пиех години. Тогава започнах да се интересувам и да чета за хомеопатията и най-вече наблегнах на материя медика, което беше моята най-голяма грешка. В доста от картините на ХЛ виждах сходни симптоми, след което на проследяванията споделях за тях. Хомеопатът реши да ми слага гранулите под езика и да не ми казва какво е ХЛ, но аз пак си намерих начини...., опитваше се да ме убеди, че четейки, вероятността да се напасна към дадена картина е огромно, но аз не исках и да чуя. Това мисля, че до голяма степен саботира и моето лечение. След 7 месеца поради няколко причини го смених. За интервюто при новия хомеопат си мислех, че съм напълно подготвена. Като човек със свръхконтрол имах предварително подготвен сценарий как ще протече разговора. Но интервюто нямаше нищо общо с моите очаквания .., „наложи се” да бъда спонтанна. От изписаното ми ХЛ имах отново огромно подобрение – менструацията ми се нормализира, като преди това почти липсваше. Спрях да чета картините на лекарствата, но се опитвах да предвидя всеки един въпрос, който евентуално щеше да ми бъде зададен, защото си мислех, че трябва добре да обмисля отговорите предварително, за да не се окаже после, че подвеждам хомеопата....- отново голяма моя грешка. Хомеопатията до голяма степен ми помогна да се разделя и с контрола Simple Smile
В заключение мога да кажа, че колкото по-малко бях подготвена, толкова по-добри резултати се получаваха, защото бях спонтанна...., а това се случваше само при първото интервю.....

# 289
  • София - Варна - Бургас
Бе всеки път като питам нещо и предизвиквам страшна полемика! Що така се получава?

Аз съм пример за човека, когото искам да убедя да посети хомеопат. Обаче явно на него това не му е достатъчно ..................

Освен това, едно задълбочено четиво по въпроса, не просто разхвърляни статии от интернет, според мен са полезни за всеки, който иска да се лекува с хомеопатия. При мен непрекъснато изникват различни въпроси и тъй като не са на дневен ред за лечение, а само информативни, не съм ги задала тук. Например справя ли се хомеопатията със счупена кост, зъболечение, СПИН, аутизъм, ДЦП ...... как да се наблюдаваме по време на лечението и кога трябва да се обадим на хомеопата си; какво точно да търсим в себе си, което да му кажем при прегледа, какво да направим, когато пропуснем прием на ХЛ .....

Предполагам и за мен би било да прочета предложената ми книга и сигурно ще намеря отговори на много въпроси (за което много благодаря   bouquet).

Даринка, знаеш ли че има един Езотеричен закон: "Никое непоискано добро не остава ненаказано!"

Ето още един позитивен пример:  Излекувана анорексия

http://www.samuelhahnemann.bg/2012/09/12/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B … 1%81%D0%B8%D1%8F/

# 290

Предполагам и за мен би било да прочета предложената ми книга и сигурно ще намеря отговори на много въпроси (за което много благодаря   bouquet).
Чудесно е, че във ваше лице близкият ви има пример за действието на хомеопатията. Сега остава да прочете книжката и да се надяваме, че скоро ще пожелае да отиде на хомеопатичен преглед или поне ще прояви интерес към ново четиво. Успех Simple Smile

# 291
Цитат
... Не е никак лесно хомеопата да стигне с въпроси толкова дълбоко във вас , че да открие първопричината за заболяването , защото има неща които така сме заровили в себе си , че самите ние не знаем за съществуването им...
Дано някой обърне внимание и на това, пък и на целия постинг.

# 292
Искам да попитам Pulsatilla и Pulsatilla pratensis едно и също лекарство ли е?

# 293
Искам да попитам Pulsatilla и Pulsatilla pratensis едно и също лекарство ли е?
Да. Съкращава се puls. Има още три вида, но се изписват различно, с тиренца.

# 294
Има ли добра душа от София, която може да ми помогне  newsm78
Искам да си купя една книжка, има я в някаква аптека на бул.Чаталджа 13 в София. Интересувах се за колко ще ми я доставят във Варна, но госпожата от аптеката може би не ме разбра или не знам какво  newsm78 отговора й беше, че цената е 7лв на книжката.Аз това го видях и без помощ  Mr. Green но така и не разбрах цената на доставката им и изобщо занимават ли се с изпращане на поръчки по курирер. Та  Mr. Green да си дойда на въпроса - ще изпратя пари предварително, ако някой няма против да ми я вземе и прати по Еконт, или пък с наложен платеж. Както предпочитате  Praynig

# 295
От Чаталджа ще ти я пратят с Еконт - 7-8 лв ще ти е доставката. Аз от там поръчвам лекарства. Нещо не сте се разбрали с любезните Mr. Green госпожи.
Влез в някоя по-голяма книжарница във Варна, не може да нямате, голяяяям град е, и питай. Персоналът обикновено проверява и дава поръчка.

# 296
Има ли добра душа от София, която може да ми помогне  newsm78
Искам да си купя една книжка, има я в някаква аптека на бул.Чаталджа 13 в София. Интересувах се за колко ще ми я доставят във Варна, но госпожата от аптеката може би не ме разбра или не знам какво  newsm78 отговора й беше, че цената е 7лв на книжката.Аз това го видях и без помощ  Mr. Green но така и не разбрах цената на доставката им и изобщо занимават ли се с изпращане на поръчки по курирер. Та  Mr. Green да си дойда на въпроса - ще изпратя пари предварително, ако някой няма против да ми я вземе и прати по Еконт, или пък с наложен платеж. Както предпочитате  Praynig
Поръчайте си една арника 200, която е добре да имате и кажете на каките да ви изпратят с арниката и книжката Simple Smile  Изпращат лекарства в цялата страна Simple Smile

# 297
Даааа, Мечка Малинарка се изказа по-възпитано от мен Simple Smile Госпожите, разбира се Simple Smile

# 298
 Mr. Green Ясно. Направо ще поръчам в мейл тогава  Peace
Тук из книжарниците не вярвам да я има, защото онлайн не я намерих никъде освен в тази аптека и още един сайт, откъдето изобщо не ми отговориха.Явно не е много масова и я няма, или е старо издание  newsm78 За "Теория на потискането " става въпрос, на д-р Виджейкър.

# 299
http://www.bghomeopathy.org/bg/books.php
пиши и на Хом. Общество, гледам, че я предлагат, може и да не е актуално инфото на сайта, ама не пречи да опиташ.

Общи условия

Активация на акаунт