Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 864
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Добрич
СОП-специални образователни потребности
Навярно детето е хиперактивно, след като прочетох, че нямало озАптяване

# 526
Агресията не е хиперактивност. Има типажи, които както си стоят така кроооотичко, кротичко и те слушат, стават, взимат тухла, обръщат я съвсем хладнокръвно откъм ръб и те фрасват в главата.
Хиперактивността като модерна диагноза е липса или нарушена концентрация на вниманието. Детето си е за лечение, най-вече родителите му са за лечение. За съжаление децата ни нямат избор, трябва да се научат да се адаптират и в такава среда. И трябва да вложим усилията си в подпомагането на тази адаптация, вместо да се чудим какво да направим, за да помогнем на проблемното дете, както може би първосигнално ни идва на повечето хора. Лично мнение.

# 527
  • Добрич
Наистина не знаем какъв е проблемът на детето, и да гадаем няма смисъл, и дали го лекуват или пък самите родители, само те си знаят. Но повечето деца със СОП са нежелани в масовите ДГ и училища  Confused

# 528
ОзаАптявам - ДА. Извинявам се. Научих нова думичка.

Детето е за лечение, но родителите не искат да го приемат. Проблемът е, че госпожите няма как да се справят с него и с класа, а от това страда и детето и другите от класа - нито могат да си учат, нито могат да му обърнат внимание. Няма как да се преподава и учи и да се самодготвят, и... докато някой в класа ти вика, ляга по пода, дърпа учебници, ляга под бюрото и рита с крака отдолу ... Учителят е 100% ангажиран с това дете.
Да, трябва да се адаптират, НО с помощта на професионална намеса. И ако на у-щето не се отпуска ресурсен учител, който да работи с детето, то то не бива да бъде приемано в това у-ще.
И защо мислим и работим само с изоставащите и СОП? Ами по-напредналите и будните - да ги изравним с останалите ...
Ама пак по моята болна тема за изравняването в класа: по-слабите да настигнат средното ниво, а по-добрите - да слязат на средното ниво.
Мечка - разбрах те много добре. Благодаря ти за "сънищата". За щастие не се повтаря това нещо. Тази нощ спа спокойно и дълго.

# 529
Затова и подчертах думата "зачестят". Да не вземе някой да се вкара в излишен филм.

Ох, съгласна съм за другото...Гадничко си е...
Каси, явно на доста родители това е болната тема - уеднаквяването на децата, превръщането им в овце. Доста показателна снимка се шири из фейс-а тия дни, точно за стремежът към масово промиване на мозъците в училищата. Имахме едно време един (за съжаление единствен) преподавател, който детските ни, макар и вече промити мозъчета, трудно разбираха... Защо аз да имам 6 при толкова труд, а Х. също има 6, макар че е решил примерно 5 от 10 задачи...Е, ми защото за него това е много, за него това е максимумът на възможностите му. Изобщо... почти всяка индивидуалност се потиска, дори в "съвременното" училище... Няма индивидуалност, но самата система не я и позволява с тези усилени програми, малко ресурси, липсата на кадърни преподаватели, липсата на спокойни, уверени деца... (и да не спамя повече)

# 530
Здравейте.
Моля, препоръчайте ми добър класически хомеопат за гр. София. Става въпрос за малкия ми син, който от няколко дни е с уртикария. Знаете ли дали в такъв случай ще трябва да чакаме дълго за интервю?
Благодаря предварително.

# 531
  • Пловдив
Чудесна дискусия Peace Peace, макар и не по-темата, ми беше приятно да прочета постовете по-горе. Много се радвам, като виждам, че има и други хора които са против  слагането на всички деца "под един знаменател". Би било чудесно, а и полезно ако има повече индивидуалисти, а не просто "щрауси непукисти и  ол инкузив туристи"(както Графа пее е една песен Wink).

# 532
И последно извън темата, за да не ни се скарат  Wink.

Всеки се спасява индивидуално - открива си силите на децата и работи в тази посока ИНДИВИДУАЛНО. На у-щето не може да се разчита. А и как да може, след като в хубавото ни у-ще, с прекрасен режим и изключителен екип, който работи с децата ми (не е само класна и Физическо), помолих да забравят, че и кака му е в това у-ще и да го третират като самостоятелна личност И ... това не стана: кака ти това, кака ти онова, брат ти това, брат ти онова, дай тази бележка на майка ти, че малкия може да я загуби, ти отговаряш утре той да е с моливи ... ooooh! ooooh! ooooh!

Страх ме беше от това и се възпирах да го запиша в същото у-ще именно заради това, но склоних заради екипа, режима и удобството  Embarassed Embarassed(за последното ме е срам та две не виждам)
Край! не ми се карайте Crazy

# 533
Мистериозните ми температури са от бактериална инфекция. Всеки опит да се лекува зъба /чийто корен е в максиларния синус/ са безуспешни. А за да се извади ще трябва операция, заради синуса, който трябва да се затвори после.
Сега вече ще ми повярват, че нервите са ми от температурата, а не температурата от нервите. Писна ми от глупости. Колко трябва да е ненормален човек, че да си въобразява, че е болен? ...

# 534
Tova koi ti go kaza?
Bas davam 4e e edin prosluvut hoemopat koito pi6e6e tuk.
Sorry za latinizata 

# 535
Горката...
Ако се налага, ще трябва. И аз съм с един бъбрек, хомеопатия там нямаше как да помогне предвид патологията. Лейди Н, не се сърди, ако доста хора са те определили като хипохондричка или от сорта. Понякога неврозите ни възникват точно заради физически причини. Аз като разбрах, че съм получила стеснение на уретера, който съвсем се е запушил при някаква инфекция и е разрушил бъбрека, се вкарах в такова лекарство от нерви, че чак не ми се пише...
Впрочем лекари ли казаха това? Снимка ли доказа, че корените са там? Аз не разбирам от зъби и не знам дали корените се виждат на снимка, но си питам, винаги и за всичко Grinning

# 536
Искам да попитам за хомеопатично лекарство, което би помогнало при дечица непозволяващи стоматлогична интервенция. В случая се касае за 4-5 годишно детенце, буйнстващо на стола и нежелаещо да си отвори устата. Искам да попитам още лекарите хомеопати могат ли да споделят имали ли са такива случаи и как са се справили?

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:43 от Assamas

# 537
Мечка Малинарка,Hug, не съм се впечатлила особено от определенията ... всеки има право на мнение, нали така!?  Peace Далаверата е, че малко хора "чуха" какво казвам, повечето само "слушаха", но не чуваха. Наложи се много пъти да обяснявам, че имам страх от болести /както много нормални хора/, но не си вменявам симптоми. Както и да е, беше ми много полезно да контактувам с вас,  Hug Hug Hug

# 538
Масов е този страх от зъболекарския стол. Трябва да се изследва причината - страх вероятно, но от какво е продиктуван, защото причини за него колкото щеш. И ефект има. Има едно лекарство, което ще срещнете по форуми, че се изписва 10-на минути преди преглед да се даде, но не ви препоръчвам, защото ефектът може и да е обратен.

# 539
Масов е този страх от зъболекарския стол. Трябва да се изследва причината - страх вероятно, но от какво е продиктуван, защото причини за него колкото щеш. И ефект има. Има едно лекарство, което ще срещнете по форуми, че се изписва 10-на минути преди преглед да се даде, но не ви препоръчвам, защото ефектът може и да е обратен.
 Благодаря, явно детето трябва да се прегледа от класически хомеопат. Пробвах с аконит- ефект нула. Ама съм почти сигурен, че няма да отидат, щом зъболекарят им е на 20 километра и им е далече. Не ми остава нищо друго, освен  да се ровя по репертиториумите.
 Страхът е свързан с това,че ще го заболи,панически страх и буйнство. Рита,гърчи се, дърпа се без дори да е опитало.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 21:48 от Assamas

Общи условия

Активация на акаунт