Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 68 856
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София

А това е нещо много полезно, преведено от някого - предполагам родител от нашия спектър. Може да се свали.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … 1havzUjFPaJ-c7Wpw
 [/b]

Това е АВА - терапия и е преведена от Асоциация Аутизъм.

# 481
Здравейте отново,
Нашето хомеопатично лекарство е наистина с повече съставки. Точното наименование е cerebrum compositum NM. Радвам се за Вашите добри резултати с таблетките. Нашето дете е 3 клас и се наложи да го преместим в ново училище (поради "желанието" на учителката му да работи с него, настройване на подходящи амбициозни майки,  въпреки нашето пълно съдействие и разбирането му със съучениците). Дано всичко да върви добре, както е досега с новата учителка и дечица и ще започнем отново приема на церебрум.

# 482
Ние също сме давали Cerebrum-Compositum-Nm, ето този, който е на ампули и съм го била с инжекция подкожно (с много малка спринцовка, с тънка игличка, като тези за инсулин...):
http://www.preis.de/produkte/Heel-Cerebrum-Compositum-Nm-Ampulle … 74841/605626.html
Като една ампула я разделях на два приема. Слагах инжекциите по схмеа, която ми беше предписана от лекар, в рехабилитационния център, където ходим (Адели Медикъл Център, Пиещани, Словакия). Лекаря вече не работи там и аз бях даже забравилa за това лекарство. Лично аз не успях да разбера как се повлия детето от него. Не беше нервен, всичко си беше нормално. Не мисля, че не е помагнало, просто не мога да кажа със сигурност за какво е помогнало. Може би пак ще направим един курс с Церебрум композитум-не мисля че вреди и може само в положителна посока да повлияе на детето. Не сме с аутизъм, но проговорихме по-късно и с ученето на различни неща поизоставаме, но се надявам да навакса детето с наша помощ и активни занимания. Следя тази тема с интерес и винаги има какво да се научи от вас, за което много ви благодаря   bouquet

# 483
Mark   Хамелеон 
страхотни отговори!! Изключително изчерпателно и ТОЧНО! засегнали сте глобално това което щях да пиша по въпроса. директорките на Дг и учителките не спират да ме изумяват с  наглостта си да изискват неща и да настояват за тях като това въобще не им е в компетенцията и най-важното в правомощията. Разбирам че оказвайки натиск върху родителя се стараят да си постигнат своите цели, а неосведомения родител е лесна мишена.

тук искам само да добавя че четейки от доста време за синът на Доника правя редица аналогии с моят син ( което знам че не е правилно но пък ми е простено ) и затова смятам че за подобна помощ ( визирам личен асистент или специализирама ДГ ) може да се говори само и единствено ако се опита ! но нещата не търпят подобрение. Какато ни казаха на нас навремето- може да се окаже че асистента е една удобна патеричка за детето и макар и то да има потенциал да не го развие.

съгласна съм 100% с това,  че само с молба на родителите на детето може да се отпусне ресурсна помощ. Имаме в нашата група примери на родители които са направо слепи за проблемите на децата си. На учителките ни отне две години да уговорят родителите на едното момченце да консултират детето си с психолог и логопед. А родителите на другото дете не може да постигне договорка - учителките са притеснени но те не могат да направят нищо.

затова не мисля че директорката или учителките от Дг на детето на Доника могат да постигнат нещо в открита борба. Проблемът е обаче доста по-дълбок, защото ако застанат в конфронтация подмолно могат да направят доста гадории ... именно защото липсва добра воля от страна на персонала .

момичета

знам че персонално ми бяха зададени доста въпроси за ресурсното и ми отне малко време да мога да постигна някакъв напредък с информацията. Нашата среща за ресурсно в ДГ се състоя миналия петък. Осведомиха ме че поради покриването на редица критерии ни иставят помощ само по предметите български и околна среда с което аз съм съгласна напълно. На въпросът ми колко часа ресурно подпомагане се полагат на моето дете и под каква форма ми отговориха следното - часовете се отпускат според графика на ресурсната, който пряко зависи от броя деца с които трябва да работи. Така че тук не става въпорс за норматив- ако въобще има такъв. В нашия случай всички деца разполагат с три часа седмично работа с ресурсната. Като при по големите се работи и на групи от по двама/трима ако състоянието им позволява и полезно за тях. Не се наложи да отстоявам искането си две от занятията да се провеждат групата - веднага ми казаха че с това нямам проблеми.

Направи ми впечатление, че по-възрастната госпожа с която очаквах поредните сблъсъци не каза нито дума. Прие всичко без опониране. После ми предложиха занимания и с психолог назначен към градината. Отказах защото детето си работи с подобен специалист втора година по другонаправление. И все пак нещо ме загриза ... малко по късно говорих с моя приятелка , която е начален учител и има деца със СОП в класа си и работи с ресурсен. Тя ми се оплака че й сменят ресурсната ( жена с която работи от две -три години ) с нова, която е назначена от директорката на училището преполагаемо с връзки. Дали това не означава че се случило това за което бях чела и слушала на събранието на ресурсен център, че ще бъдат премахнати ресурсните центрове като такива а подпомагането в градините и училищата ще става от специалисти които даден директор назначава по свое усмотрение на щат.Ако е така излиза че ние имаме и ресурсен ( специален педагого ) и логопед и психолог на щат което прави нашата градина идеално решение за родители на деца със СОП.

# 484
  • София
Определено госпожата да не си мисли, че е започнала битка с психически лабилни родители. Вчера си позволи да ми звъни на работното място и да се разправя защо свекърва ми и искала изходящ номер за документи, които изисква да и нося. В ТЕЛКа като отидох доктора си даде номера и каза, че нищо няма да пише - да му се обадя тя. Предадох и днес - аз на никой няма да се обаждам, знам ги докторите какви са.
Обясних и какво прави личния и социалния асистент и нагло ми заяви - ми нали ви дават пари от телк, ще плащате за социален ?!? Казах и, че парите отиват само и единствено за терапиите на детето. тя не може да ме задължи да плащам на някой да върши тяхно задължение. Моето детет не е виновно, че са 30 деца в група (по система 28) и да престане да търси букви и точки, за да го отпиша. Детето няма да бъде отписано и ще посещава детската градина независимо дали им харесва или не. Обясних и, че не очаквам да го научат да решава уравнения с 2 неизвестни. Друга е целта на занятието. Накрая както ми викаше смекчи тона...При следващ тормоз ще предприема други мерки. Все пак плащам данъци на тази община, мога да поискам среща с кмета, катонегов "работодател" Mr. Green Избори идват все пак  Joy
Чета ви за това хомеопатично лекарство. Децата са при класически хомеопат. Та нан него сборно лекарство няма даму 'хареса', но ще го попитам

# 485

Обясних и какво прави личния и социалния асистент и нагло ми заяви - ми нали ви дават пари от телк, ще плащате за социален ?!? Казах и, че парите отиват само и единствено за терапиите на детето. тя не може да ме задължи да плащам на някой да върши тяхно задължение.
Чета ви за това хомеопатично лекарство. Децата са при класически хомеопат. Та нан него сборно лекарство няма даму 'хареса', но ще го попитам
Доника,
пускам ти една страничка за изискванията за личен/социален асистент. Преди време и на сина ми зададоха въпрос от общината, защо не се кандидатира за отпускане на социален асистент за детето, а той да си практикува професията. Той им обясни любезно, че не може да се повери едно аутистично дете на непознат и неопитен човек, а и шансът то да го приеме е минимален. За социални асистенти се назначават безработни хора и им плаща общината, а понякога хората си доплащат.
http://www.btlyaskovets.free.bg/ahu.html

Все пак, опитай с добро, защото могат да ти организират "родителски" протест и т.н, да хиперболизират проблемите и да те изкарат от равновесие, за да решиш да им теглиш една и си вземеш детето. Thinking

Това не е точно хомеопатично средство. Производителят "Heel" определя препаратите си като "мост м/у класическата хомеопатия и традиционната медицина". Всъщност, ние почти не използваме хомеопатични препарати на други производители. Имаме опит с техните и ползваме няколко вида за различни неща. Simple Smile

annakonna,
не рискувай да ползваш на части съдържанието на ампула/флакон - опасно е. Дори човек да работи много внимателно винаги е възможно бактериално замърсяване и последваща инфекция.  newsm78  Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 18:38 от констанца

# 486
Аз да споделя като ползвала програма "Отново на работа" за детегледачки на деца от 1 до 3 години.Наистина е много трудно да се намери човек, който да изпълнява инструкциите ни.Ползвах стринка на мъжа ми, но отбиваше номера.Сега позвам услугите на една пенсионерка, когато Хриси е болна и за нищо на света не бих я заменила. Говори й и я разхожда. Peace
Наистина Хриси много трудно свикна с нея, но най-накрая и това преодоля.Вече 2 седмици и половина е болна и е взела една стара антена от TV и ни преглежда малката лекарка. bye

# 487
да, Констанца, опасно е, но не е невъзможно  Wink Аз разделям съдържанието веднага в две стерилно опаковани и приготвени спринцовки и едната я поставям в чиста пластмасова кутия в хладилника
(иглата не пипам въобще-тя си има капачка) и така до след един ден. И така се получава, че през ден само използвам хладилника...  Laughing Лекаря ми каза, че няма проблем и така и беше. Аз си купих спринцовки от 1мл направо с иглите, които са. И аз не използвам никаква хомеопатия иначе-поне за сега. Наблягам на консервативните методи  Simple Smile

# 488
annakonna
Извинявай  Peace но много дълго съм се занимавала професионално с нещо, което се нарича "infection control" и съм видяла безброй случаи, когато считаното за невъзможно се е случвало. Доста се замислих, дали да коментирам и професионалната ми девиация надделя. Аз лично никога не бих направила това, ако не става въпрос за минути  между двете приложения. Извинявай още веднъж. Simple Smile

# 489
Констанца, аз много уважавам твоето мнение и не трябва да ми се извиняваш за нищо  Hug И на мен ми се струваше преди време всичко много рисковано и страшно, да не кажа дори ужасно... НО, винаги има едно НО, когато на човек му дойде на главата какво ли няма да направи. Аз искам да те питам и нещо друго, но за да не спамя темичката ви ще си задам въпроса на лични  Peace
А и за таблетките Церебрум композитум искам да те питам, по една таблетка на ден ли се дава и колко дълго и прави ли се почивка след това?  И дозата от възрастта ли зависи или от килограмите? От каква възраст може да почне да се дава? Благодаря ти предварително за отговорите  Simple Smile

# 490
annakonna
както вече писах нашият вариант е Cerebrum compositum Н с 8 съставки, всички влизащи в състава и на по-голямата комбинация (Cerebrum compositum без никаква буква или с N) таблетки или ампули. Едва днес разбрах, защо не съм обърнала внимание на ситните букви на нашето шишенце - руснаците пишат на кирилица името и добавят Н, а в скоби го пишат с латински букви и пишат N.
Ето линк, на който можеш да видиш всичко, което ти е необходимо за него. http://www.heelbv.nl/producten/?id=13&page=1&view= Ние даваме засега само по 1 таблетка и в зависимост от това, как върви, може да увеличим.

Мами,
пускам ви линк на речник с картинки на хомеопатичните вещества. Знам, че доста от вас ползват хомеопатия и може да ви е полезно да видите кое за какво се използва.
http://gomeopatika.ru/main/13-kratkiy-gomeopaticheskiy-slovar.html

# 491
........
Мами,
пускам ви линк на речник с картинки на хомеопатичните вещества. Знам, че доста от вас ползват хомеопатия и може да ви е полезно да видите кое за какво се използва.
http://gomeopatika.ru/main/13-kratkiy-gomeopaticheskiy-slovar.html
  Констанца,за пореден път 1000 благодарности!   bouquet  bouquet  bouquet
  Отличен сайт! Много добре подредена и лаконична информация!

# 492
Мили майчета, пиша ви с надеждата да ми дадете съвет. Сенът ми е на две години и половина от две седмици ходи на ясла и т тамми изразиха съмнението си , че мохе би е аутист. За своите години казва само 5-6 думи чието значение разбира, имитира реч постоянно, сп мноо спокойно, даже на яслата си спи съвсем спокойно, като е на ясла не плаче и е много кротък. Играе с децта но понякога ходи да ги бута не ги удря.  Много е общителен по принцип, дава целувки на околните ни. С играчки играе - да понякога обръща количката да си играе с колелата, но рядко и бързо му омръзва и си играе повечето нормално с нея. И с върти сам в кръг но много рядко примерно веднъж на една две седмици за кратко Когато му викаш се обръща избирателно когато сам пожелае. Категорично отказва да се храни в яслата. Не, че в къщи яде нещо по различно от плодове, зеленчуци тестени неща и меса и риба на скара пържени картофи пържени яйца и това друго не яде. преди си ядеше вичко, но прекара един тежък ротавирус и от тогава спря да яде. Обожава детски филчета,реклами музика. Емоционален е и го показва като му се скарам аз отива и почва да се кара на баща си. Като се одари плаче. Смее се . Никога не е изпадал в кризи. Но не поазванищо нито на колко е години. Но къде е коремчето нищо. Иначе сам си вади лап топа отваря го водиме за ръкадо дисковете с филчета и сяда и гледа взахлас. Праживява филмчето повтаря всички звуци смее се но неповтаря думите. Имам ли наистина повод да се притеснявам от мнението на сестрата в яслата моля ви за съвт!

# 493
Мами,
прочетете тази история. Направо се почувствах като динозавър.  EmbarassedТази майка има 7 деца (има им снимките) - първото е "в норма", след това е родила две близначета, на които към 2 годишна възраст е поставена диагноза "аутизъм", след това си е родила момиченце с Даун. Решила е да осинови дете в "норма", за да засили присъствието на неувредени деца и общуването на останалите с тях. Осиновила си е момиченце от Гватемала. В интернет обаче видяла, че има дечица с Даун за осиновяване и си осиновила такова момиченце от Украйна. Накрая си родила още едно момченце, което също е с аутизъм. Simple Smile http://ourversionofnormal.blogspot.com/

Но вижте как изглеждат децата - направо са чудесни всичките. Разбира се и бащата има голям дял във всичко това - той е бил голямата и колежанска любов!   Grinning

# 494
  • Пловдив
  Dariii, най-малкото което можеш да направиш за твое успокоение е да се консултираш с логопед.Дори и да няма други проблеми, речникът на детето трябва да се развие.Потърси наистина добър специалист,ако той прецени вече може да те насочи и към детски психолог.
   Никой пишеш тук няма да си позволи да поставя диагнози, както и няма да ти каже, че всичко е наред и няма проблем.Трябва да направиш сама първата крачка и дано не ти се налага да продължиш по нашия път.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт