Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 68 901
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
 Dariii,
Сигурно всяка майка, която има дете от спектъра ще ти даде същия съвет като The Game, защото това, което описваш не е 100% нито "за", нито "против". Никоя от нас, спомняйки си състоянието, в което сме били пред тази дилема, няма да рискува нито да те успокои и да ти каже "Споко, не прави нищо", нито "Това е, започвай да правиш еди какво си". Всяка ще ти каже да се консултираш  с добър специалист, като заведеш и детето.

Мами,
Има ли някоя от вас, която да мисли сериозно, че детето й може да е "changeling", т.е. сменено с дете на фея или извънземно? Прочетох в едно есе, че майките, казвайки "кой открадна детето ми?", "моето дете изчезна", "това не е моето дете", имайки предвид внезапната промяна в детето си всъщност отричали човешката му природа.  newsm78 Питам ви не, за да се намирам на приказки, а защото се бъзнах от контекста, в който се говори днес за това поверие в западноевропейския фолклор. Rolling Eyes

# 496
dariii, надявам се това да е от полза:
Модифициран чек-лист за ранно откриване на аутизма

констанца, според мен става въпрос за случаите, при които от факторите на средата се отключва аутизма:
ОТ КАКВО СЕ ПРИЧИНЯВА АУТИЗМА ?

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 11:07 от n_alex76

# 497
n_alex76

Ето точен цитат: "Някои от съвременните описания, давани от специалисти и родители, че аутизмът “отнема” децата и трябва да бъде “излекуван”, на практика оспорват човешката природа на аутистите и странно напомнят тези древни и средновековни суеверия." Звучи абсурдно и не искам да продължавам как не само в по-далечното или по-близкато минало са се използвали подобни твърдения и това, че те са все още в основата на някои възпитателни и "лечебни" методи.  Embarassed На повечето от нас това звучи абсурдно, но само си представи, колко много филми има за вампири и др. подобни. Може би в други страни, където все още битуват такива легенди, е възможно да има и хора, на които няма да е трудно да повярват, че аутистичните не са човешки същества и да подхожда към тях като към такива.  Mr. Green
По-добре да не го обсъждаме. Мислех си, че е възможно, макар и почти невероятно, някоя майка да се съгласи с това твърдение. Hug

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 13:04 от констанца

# 498
Благодаря. Ви много. Водихме малкия на логопед в център логос и от там ми казаха, че няма за какво да се притесняваме , но все пак имаме записан час за психиатър за 23- ти. Много ми е неспокойно.

# 499
благодаря за видео теста който постна alex76. направих го намерих и ключът с отговорите и на всички отговоряме в нормата без изключение . Но аз все пак си се притеснявам. Днес аз съм в спалнята а Евгени в другата стая и му извиках по име да дойд и той дойде, но го прави когато си поиска. Днес казал тати и Цецо така се кавзва баща му. Благодаря отново ужасно мили и отзивчиви сте!

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 20:44 от dariii

# 500
dariii,
Пожелавам ти от все сърце тревогите ти да са били напразни и да останеш само сред майките, разбиращи  проблемите, пред които са изправени специалните деца и техните родители.  Hug Hug

# 501
Благодаря, но днес като оставих Евгени в яслата и поговорих със сестрата тя ми каза,че той се държи много странно там. Стои и гледа известно време в една точка, ходи да бута само децата, не участв в общите занимания, изобщо не искал да седне на масичката с другите, рядко играел с играчките и другите деца, но пък заспивал много лесно и е спокоен не плаче. А това е коренно различно поведение от това което е в къщи. У дома никога не се е държал така. Като излезем на площадката играе на топка с децата  не ги закача а им се радва рисува много въобще незнам какво сеслучва и защо се държи така в яслата  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 502
  • София
dariii , присъединявам се към пожеланията на Констанца.. Пожелавам ти и мнението на психиатъра да е положително Hug
А реакцията на сина ти може да е и протест срещу новото. Не е свикнал все още с яслата...нормално е си мисля

# 503
Днес Хриси става на 4 годинки!

# 504

n_alex76,
честита ти рожденичка! Да расте все така заобиколена от обич и внимание и да разцъфтява все повече и повече всеки ден!  Hug  bouquet Heart Eyes

# 505
  • София, Борово
n_alex76, Честит рожден ден на Хриси! Желая и да е здрава, с много късмет и безкрайно щастлива!
 dariii, може би детето има нужда от адаптация. Присъединявам се към пожеланията на другите мами. Hug
Дари днес ще е за първи път в ДГ. Викат ни към 13:30, дано е спокойна и успее да ходи поне за 1 час, като начало.
Благодаря ви, че споделяте информация!

# 506

честит рожден ден на ХРИСИ много здраве и успехи във всичко и пожелавам.целувки Hug
утре сме при невролог стискайте палци надявам се всичко да мине добре.

# 507

n_alex76
Бъди силна, мотивирана и дейна, такава, каквато стана пред очите на всички ни, за да бъде Хриси на 5-ия си рожден ден едно външно неразпознаваемо от другите дете, но всъщност талантливо, умно и обичливо специално дете. Желая ви успех след успех през тази година и много, много радост.  bouquet  bouquet  bouquet

# 508
  • София
Честит рожден ден и от мен на чаровната Хриси Hug

# 509
Честит рожден ден на малката Хриси. Hug Ние с Евгени и пожелавама много здаве и усмивки   bouquet и година пълна с хубави емоции и успехи.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт