Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 69 272
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
svinia007,
Сайтът, за който давам линк и ти цитираш няма нищо общо с нещата, за които ти си дала линк.  Stop Ако искаш да препоръчаш нещо или някого, трябва да го направиш сама с едно изречение, а не да се позоваваш на някого, който си няма хабер от това, което на теб ти е харесало.  Naughty

Между другото, аз се дистанцирам напълно от тези клипчета, за които си пуснала линкове. Човекът е неврохирург, който като се е пенсионирал е решил, че може да дава становища и по много тясно специфични неща от сферата на неврологичните проблеми при аутизма. Който иска може да си направи справка с неговото СV.
http://www.russellblaylockmd.com/

Не ми се обиждай, това е съвсем доброжелателна забележка.  Simple Smile

Гледай видео номер три и видео номер четири

Dr Blaylock Vaccines and Autism Part 3 of 14

Dr Blaylock Vaccines and Autism Part 4 of 14

Това, което той казва е на базата на изследванията за глутаматните рецептори и аутизма.

Дядото, който е пляскал с ръце може да е с глутаматен проблем.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 18:21 от svinia007

# 541
Здравейте, всички!
Позволявам си да се включа в темата, без да съм прочела достатъчно от нея, но в момента не съм достатъчно спокойна и концентрирана, за да го направя качествено.
Имам дъщеря, миналата седмица навърши 2 годинки. Преди месец тръгна на ясла, като досега е ходила общо около 7-8 дни. От раждането си, във физическо отношения всичко при нея идва със сравнително закъснения, късно започна да се обръща, да лази, да ходи (около 1,3 г.). Досега се притеснявахме, че все още не говори, като "останалото" отдавахме на характера й. Под "останалото" имам предвид, че:
1)  рядко е в настроение да проявява любов, както и да позволява някой да я гушка
2)  не проявява интерес да научи нещо ново, като игри с редене на неща, рисуване и т.н. Единствените игри са прелистване на книжки, като не обръща внимание на картинки, привлича я самото прелистване, както и да бута количка за кукли или онези тракащи буталки.
3)  не посочва с пръст ( може да пляска, но го прави рядко)
4)  отговаря, когато я повикаш, но избирателно, т.е. не всеки път, зависи с какво се занимава в момента.
5)  когато сме навън, не може спокойно да върви за ръка, иска да тича, дърпа се, буквално като отвързана.
6)  не може да се храни сама, пие от чаша, но само когато друг я държи
Има и още предполагам, но на момента това ми изниква. В яслата, обясняват, че не се включва в игрите, седи и наблюдава, като на моменти става, обикаля и реве. Не дава на лелите да я хранят, само когато дечицата й давали, от тях- приема.
Още преди да тръгне на ясла, с ЛЛ решихме да изчакаме 1-2 месеца, да видим дали средата от връстници, няма да й подейства добре и да започне да говори.
Старшата сестра ни препоръча да се срещнем с директорката, да обсъдим вариант за педагог.
Срещнахме се с нея, в течение на разговора тя спомена следното : "Бъдете спокойни, може и да не е аутизъм!" Като препоръча също да изчакаме 2 месеца.
Мен обаче, тази реплика ме накара да се замисля и да се позаинтересувам от темата, да прочета симптоми. Като мисля, че имам повод за притеснение.
Само, че както споменах не съм чела подробно, само няколко поста. Видях, че прегледи се правят в "Св. Никола". Обаче не ми е ясно как става записването, приемат ли направления, най-вече ако можете да препоръчате специалист.
Искрено се извинявам за дългия пост, ще разбера ако на някого не му се чете. Просто мислех, че трябва да спомена доста неща, а и май да подредя малко мисълта си, защото както казах не съм в кондиция. Приемам всякакви съвети!   bouquet

# 542
  • София
В края на месеца (сега вече е късно) трябва да се обадиш и да запишеш час за преглед. Те ще ти кажат кога евентуално могат да те вмъкнат в графика (разбрах, че часове има чак декември). На първото ходене не ти трябва нищо от ЛЛ. За втората среща (те ще ти обяснят от клиниката, ако решат, че е нужна, се взима Направление за хоспитализация Номер 7 от ЛЛ и е това обще взето.
Принципно всеки си е доволен от неговия си специалист. С моите деца работи д-р Симеонова и имам отлични впечатления. С д-р Аврамова имахме обследване с нейно дете в група....
При който и да се паднете са все добри специалисти.
Успех ти пожелавам Hug

# 543
Georgieva06

Без паника, но мисля, че наистина трябва да се задействаш без много отлагане.  HugЕто нещо информативно, което набързо преведох от една статия на англ.език.

Ранни белези на аутизма при кърмачета и деца под 2 години
   Не прави очен контакт (напр. не ви гледа, когато го храните).
   Не отвръща на усмивката ви с усмивка
   Не отговаря на името си или на звука на познат глас
   Не следи с поглед предмети
   Не посочва или не маха с ръка за довиждане или не използва жестове за общуване  
   Не проследява жеста ви, когато му показвате нещо
   Не издава звуци, за да привлече вниманието ви.
   Не проявява желание за гушкане или не отговаря на гушкане.
   Не имитира движенията или изражението на лицето ви
   Не протяга ръце да го вземете.
   Не играе с други хора или не споделя интерес и забавление
   Не търси помощ

Следните варианти на забавяне изискват незабавна оценка от страна на педиатър

   На 6 месеца: Липса на широка усмивка или друг израз на радост  
   На 9 месеца: Липса на обмяна на звуци, усмивки или други изрази на лицето
   На 12 месеца: Не отговаряне на името си
   На 12 месеца: Липса на бебешки „говор”
   На 12 месеца: Липса на жестове като показване, протягане към нещо или махане с рака
   На 16 месеца: Не произнася думи
   На 24месеца: Не произнасяне на смислени фрази от две думи, които не са повторение на казаното от вас или имитиране на някого  

# 544
Доника, благодаря! Звънях на телефон на д-р Симеонова, но не вдига, ще пробвам пак утре.   bouquet

констанца,
мерси! Паниката днес наистина ми беше малко в повече, в момента съм като парцал от емоции, но прочетох темичката ви, видях разкази за дечицата и малко се успокоих като че ли.
Мерси и за списъчето, от първото имаме 2 точки.  Confused

Ще се задействаме от рано, само ме е страх да не кажат, че на този етап няма как да се диагностира, нали уж се правела между 3-4, което ми се струва страшно късно.
Днес я взех от ясла, спала , яла, но не искала да сяда на столчето, лелята я гушнала или се разхождала и така я хранели, не била ревала, ама така ли е, не е ли...  ooooh!

Дано като преспя тази нощ, утре мисля по-трезво и спокойно!

# 545
  • София
Георгиева, за диагностика - ще ви направят. Синът ми беше на 2.3, когато го заведох.
Но да, успокой се, че паниката ни е лош приятел Sad Може да е нещо временно, докато се адаптира към промянана обстановката детето Hug

# 546
Записахме си час за 29.11, при д-р Аврамова в "Свети Никола".

# 547
Йогата помага на деца с аутизъм
Отново у дома! newsm44
Вече сме на линия след осемдневен престой в болницата с Хриси заради пневмония.

# 548
n_alex76,
Добре дошли!  Simple Smile Престоят в болница е огромно изпитание за всяко дете и майка, а в нашия случай - сигурно още повече. Пожелавам на Хриси да се оправи бързо и да забрави, също и на теб!  Hug

Исках да ти кажа, че клипчетата на Хриси като бебе, които пусна, са много весели и приятни и според мен тогава всичко й е било наред. Както писах по-рано, и ние имаме клипчета от около 1,5 годишна възраст, които гледахме неотдавна и хем им се радвахме, хем ни беше мъчно, спомняйки си какво преживяхме по-късно. Но трябва да приемем, че това е било етап, преминали сме през друг и ще преминем през още и да се надяваме,че децата ни ще стават все по-добре!

За йогата - прекрасно е, стига дечицата ни да могат да се мотивират. Веднъж приели нещо, като свое желание, те могат да направят чудеса, да достигнат върхове, до които почти никое дете "в норма" не може.  Grinning

# 549
  • София
Ето как Гого си изразява емоциите Simple Smile Тук не са чак толкова буйни - тях ги пропуснах Simple Smile

# 550
Доника, вие с каква диагноза сте? Моят син също си изразява по подобен начин емоциите, той е на година и половина с изоставане в психомоторното развитие и неуточнена диагноза.

# 551
  • София
Доника, вие с каква диагноза сте? Моят син също си изразява по подобен начин емоциите, той е на година и половина с изоставане в психомоторното развитие и неуточнена диагноза.
ГРР

# 552
Горе долу е като при нас, ние все още нямаме диагностициран аутизъм, но имаме поведение от аутистичния спектър. Первоначално бяхме с диагноза лека форма на хипотонично ДЦП, но в последствие сериозните невролози я отхвърлиха, заради чистия ЯМР, нормалните рефлекси и още някои изследвания. Вие имахте ли изоставане в двигателното развитие?

# 553
  • София
Не, никога не е имал, дори напротив, седна преди брат си - на 6м., изправи се на 7, пропълзя малко след това. Проходи на 1г. До 1,6 дори използваше повече думи от брат си, докато не падна в едина басейн и поредица от случки една след друга Sad

# 554
Благодаря много Доника. Много съжелявам за това което ви се е случило, дано малкият показва само подобрения и един ден всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт