Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 68 832
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
# 76
констанца (нарочно ли си си написала името с малка буква - все се каня да те питам? Невъзможно е интелигентен човек - лекар при това да го направи случайно  newsm78 ).

Катина,
Ако беше само въпросът, щях да ти отговоря Simple Smile, но в съчетание с  „интелигентен човек, при това – лекар” по средата на коментара ти за нещо сериозно той е добър пример за „аd hominem”.

"съкратено от "argumentum ad hominem" (аргумент към / за човека) е реторически аргумент към личността, т.е. това е опит да се отговори в дадена дискусия на друг аргумент, но не конкретно, по същността на темата, и не по отношение на обективните факти или чрез логически разсъждения по дадената тема, а чрез насочването на дискусията към личността на този, който е използвал първоначалния аргумент, обикновено в негативен план." Sick

Надявам се, че не се съмняваш, че съм лекар, а що се отнася до интелигентността, тя не е ничия единствено персонална заслуга и не може, според мен, да се използва както ласкателно, така и иронично. Ето това съвпада с моето разбиране за интелигентността като качество на човешка личност:

„…интелигентността е потенциалната (вродена) способност на даден съзнателен индивид да прави изводи (умозаключения) върху дадена информация, като степента на интелигентност не зависи от количеството информация (знания и опит) натрупана от индивида…
…генетичният терен, с който разполагаме при раждането си, се реализира в една или друга степен в зависимост от общуването, обучението, семейството, начинът на живот… „
„ Интелигентността – отражение на човешката личност” www.puls.bg/health/mind/news_853.html -

А по отношение на изписването с малка буква на т.нар. ник-нейм, не си ли си задавала същия въпрос за хора, стоящи зад тези „ник-неймове” например: olia, mina.e, nadejda.v.l., mama_mariana, mamma_mia, dora25, alexa-smile, , [desi], ellis, pepi_r, roni77, annie13, simona08, rosalina, krasimir michkov, rainov, dora25, sisi_2205,  ben78, mimi-vesi, ива, гала и сигурно много други. Или защо повечето от нас изписват имената и фамилиите си с малки начални букви в електронните си адреси (вкл.на сайта на Народното събрание)? Може да се отвори специална тема за това.

Завършвам с един от най-популярните български „аd hominem”: „А вие, защо биете негрите?” Crazy Peace

Момичета, вкл. много симпатичната ми Катина, написах горното за разведряване в летните жеги. Предполагам, че и на Катина й е било скучно и е решила да ме боцне, знаейки, че се връзвам.  #Crazy
Желая на всички ви и децата ви прохладен ден и хубав остатък от лятото. Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 09:07 от констанца

# 77
  • София
Нищо не разбрах от това, дето си написала  #Crazy

Просто ми вади очите точно твоят ник. Модерно е да се изписват никовете с малки и големи букви. Модерно е да си измисляме засукани, сложни никове. Но сложните, модерни никове ги пишат млади хора, правещи се на интересни, а не баба на внуче с аутизъм пишеща във форум за да търси помощ за детето си. При това не просто бабенце от някъде си в провинцията, а лекар в София. Госпожата на Мишо от детската градина има ник с голяма буква на собственото и малка буква на фамилното име във фейсбука. Педагог и лекар би трябвало според мен да си изписват правилно имената. За нея - госпожата знам, че го е направила от лигавщина и за да се направи на интересна - питала съм.

А теб те попитах, за да ти кажа, ако искаш как може да си коригираш името в опцийте за корекция на ника. А ти защо така скачаш като ощипана мома всеки път, когато те попита някой нещо? Не ми се иска да спра да общувам с теб в тази тема, за да не се засягаш непрекъснато от телетата, които виждаш под воловете.

Доника, преди години водихме много дебати в тази тема за трудното изхождане на едно от дечицата ни. След дъъъълги опити майката установи, че като спря млякото на детето - имам предвид да яде като закуска прясно или кисело мляко с бисквити например или айран или прясно мляко с какао, а не напълно изключване на млечните продукти дори в сладкишите.....и на детенце се коригира стомахчето. Опитай, ако искаш за поне една седмица същото нещо.
Бих ти препоръчала да му дадеш Саменто от аптеките на Лечител - при моето дете това помогна. Но е свързано със средства. А изключването на млякото е безплатно. Знам колко ни е трудно да отделяме пари за експерименти  Sad

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 09:38 от Катина

# 78
Доника, подкрепям Катина за млякото. Най - вече за прясното. Наистина нищо полезно няма в него. Ако споделяш обичайните страхове за липса на калций и т.н, остави в менюто му малко сирене в попарата. Аз използвам на Маджаров козето сирене, защото козите не ядат какво да е като кравите, а и не ги блъскат с хормони и антибиотици. Аз купувам от него за останалите от семейството. Преди да започне моят син диетата ( преди "сто" години) ядеше САМО кисело мляко с бисквити, месеци наред, да не кажа година. Не мога да ти опиша каква промяна настъпи като го спрях... Опитай. Със сигурност няма да го лишиш от нещо съществено. Отдавна кравето мляко е отхвърляно защото най-малкото алергизира и не се усвоява . 

Момичета! "Офф топик" . Нека се порадваме на победата на прекрасните ни волейболисти след победата над Германия и да им стискаме палци днес срещу 'братята " руснаци Simple Smile . Не забравяйте, че и в нас живее непобедимия български дух и ще се справим , защото сме силни !!!  Hug

# 79
Хайде и аз да сложа малко спам в темата.

Винаги съм се дразнила от малка буква на собствено име. Това дойде / поне при мен/ с компютрите - потребител и пароли.  Последното се измени поради сигурност, но потребителското име - не.

Когато преоформяха форума имаше предложение за заглавие " Родители на деца с увреждания..."
Да ли поне такава тема е необходимо да има.
Много станахме научни и сериозни.
Все по- рядко се срещат хора да пишат и в другите подфоруми.
Прекалено много се затваряте в себе си!
Това не е никак добре, нито за децата ви, нито за Вас, нито за семейството ви.
Не съм виждала по- тъжна тема от аутистичната / изключвам "Родители преживели загуба".

# 80
Доника, моето дете има същия проблем.Писала съм много пъти в тази тема и съм разказвала за това,че и аз като теб цял ден търкам пода и стените като луда.Влезе ли да се къпе после направо влизам с лопатата в банята.
Как ли не се опитвахме да го откажем ,но не се получаваше.Непрекъснато се напъваше и дебне момент ,когато остане сам за да бърка и маже.От това напъване започна да му излиза червото и често го разранява и кърви.
От няколко месеца изведнъж спря да бърка и мазането спря.Все още се напъва,но поне не омазва себе си и всичко около него.Споделям това ,за да те успокоя поне малко ,ако мога . Този период може след време и при вас да отмине.Ние му шихме гащеризон,с пластелин пробвахме,но той го ядеше и се отказахме.Карахме се и дори съм го поступвала,но не помогна.Мляко никакво не яде от 4 години може и повече да станаха вече не помня,но пак се изхождаше по сто пъти на ден.

# 81
Педагог и лекар би трябвало според мен да си изписват правилно имената.  дечицата ни. След
Ами ето ти отговора. "констанца" не е името ми. Някои мами използват собствените си имена или прякори, или близко звучащи до имената им "никове". Може и аз да влагам някакъв смисъл в този "ник" като се замислиш за корена на думата. newsm78

Не може да има аргумент, който да ме накара да изпиша с малки букви собственото си име и още по-малко на баща ми, към чиято памет изпитвам освен обич силен респект.

А освен това, не се чувствам нито баба, нито бабенце, нито дори свеки. Аз съм си аз. Дай Боже, всички на моята възраст да се чувстват като мен, без да стават смешни с външност или поведение. Но ако за майките тук съм просто "баба, пишеща във форума, за да търси помощ за детето си"., мога и да не го правя.  Stop Peace

Мисля, че всички пишем тук от съпричастност, от желание за взаимопомощ и никой не иска само да получава помощ! Hug

# 82
  • София
Дразня се от изписано с малки букви име на кирилица.  Когато пиша нещо на констанца всеки път се замислям дали да го изпиша с голяма или малка буква - както и в момента се зачудих с вдигнат пръст над капслока. Може би искам да ми кажеш - да, така си го искам името с малка буква или пък - помогни ми да си го променя правилно с голяма за да не се обърквате като се обръщате към мен.
Повече няма да общувам с теб в тази тема - много теленца виждаш  Cry

Прясното мляко наистина е тежка храна и би могло детето да го заболи стомаха. Аз не давам така прясно мляко в натурален вид. Естествено тайно щерката си прави мляко с какао, ама си измива тайничко после съдовете за да не видя.

Шефче, идеята на спирането на млякото е, че млякото е запичаща храна. И когато Валенцето спря млякото на Бубка и се подобри запека. Ти пък казваш, че малкият шеф е ходел
Цитат
пак се изхождаше по сто пъти на ден
без мляко. Май трябва да дадеш млекце, ако толкова често ходи  Wink. Шегувам се  Hug

# 83
Момичета, излизам в дълъг "отпуск". Желая на всички ви най-хубавото - децата ви да се подобряват все повече.   bouquet Шефче, много се радвам за тази новина! Hug

# 84
   Катина,и двете с констанца сте ми симпатични! Hug
   Всеки си преценява какъв ник и къде да ползва.Сигурна съм,че и констанца си има причини (тя си знае какви) и право да се представя тук така,а не по друг начин.Нека просто го уважим!  Peace Peace Peace

Не знам за констанца,но на мен щеше да ми стане неприятно,ако някой така размята  личната информация за мен,както ти си направила в поста си за констанца.....Не знам,дали ме разбираш.....  Rolling Eyes

Hug

Констанца,моля те!  Hug

Ей!!!Много глупаво се получи!!! Cry Tired

# 85
Дразня се от изписано с малки букви име на кирилица...........

Констанца,това не е твоят проблем!Моля те!  Stop Hug
    Свободна си да се представяш,както си искаш!  Hug

Който се дразни има повече права ли?Не разбирам.....  no Но май така излиза..... Tired
    Направо е някакъв абсурд!  ooooh!

# 86
На мен и двете са ми еднакво "несимпатични", но форум, а и да няма кой да ти вдигне кръвното, не си е работа.
То "бабите" трябва да се уважават, няма да гледаме все пораснали дечурлига.
Дразня се от изписано с малки букви име на кирилица...........

Който се дразни има повече права ли?Не разбирам.....  no Но май така излиза..... Tired
    Направо е някакъв абсурд!  ooooh!

Не просто си го казва / понякога/, а другия се обижда. Нарушение на правата? Твърде силни думи. Аз също се дразня от някои никове и аватари по една или друга причина /моя/ и понякога си го казвам.
Хора, станали сте много чувствителни.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 10:32 от Снежа63

# 87
Поздравявам всички с тази песен за ведър и усмихнат ден! Hug
http://vbox7.com/play:62aa0671

# 88
...........
Повече няма да общувам с теб в тази тема - много теленца виждаш  Cry

.........

Кате,погледни обективно,моля те!  Hug
  Това с "малката буква" не е ли "теленце" от твоята страна?

Боже.....  ooooh! Никога не съм взимала страна във вашите спорове,но сега просто се ядосах,как може на фона на всичката ни трагедия да се закачаме за такива дреболии и да си разваляме взаимната подкрепа заради тях.....

Простете,че втвърдявам тона,ама....вижте какви ненужни глупости се получават!

# 89
Хайде и аз да сложа малко спам в темата.

Винаги съм се дразнила от малка буква на собствено име. Това дойде / поне при мен/ с компютрите - потребител и пароли.  Последното се измени поради сигурност, но потребителското име - не.

Когато преоформяха форума имаше предложение за заглавие " Родители на деца с увреждания..."
Да ли поне такава тема е необходимо да има.
Много станахме научни и сериозни.
Все по- рядко се срещат хора да пишат и в другите подфоруми.
Прекалено много се затваряте в себе си!
Това не е никак добре, нито за децата ви, нито за Вас, нито за семейството ви.
Не съм виждала по- тъжна тема от аутистичната / изключвам "Родители преживели загуба".

Снежа, напълно съм съгласна с теб! Освен това нашите деца най-малко имат нужда да бъдат оплаквани. Дали пък поставянето на конкретна диагноза не ни влияе повече отколкото е необходимо ?  newsm78  Като чета например темата "Трудно проговаряне" , там децата не са диагностицирани и майките се радват на всяка думичка, на всеки опит за контакт или постижения във фината моторика. За това ще използвам момента и ще похваля моя син използвайки това

Ами ето ти отговора. "констанца" не е името ми. Някои мами използват собствените си имена или прякори, или близко звучащи до имената им "никове". Може и аз да влагам някакъв смисъл в този "ник" като се замислиш за корена на думата. newsm78

Когато напиша име с малка буква на секундата ме поправя с възмущение. Избягвам заради него да правя такива грешки за да не давам лош пример. Естествено той не знае значението на корена на думата 'констанца' (както и аз...   Embarassed  ), както и на много други и няма начин да го убедя , че това не е име. Освен това за щастие не чете нашата тема  Laughing  Иначе да уточня , че моят ник е 'надежда, вяра и любов" и е изписан граматически правилно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт