Отговори
# 210
Имам парче моцарела в хладилника.Бихте ли ми препоръчали изпитани ястия с този продукт Peace

а каква е моцарелата? обикновена в саламута или от т.нар. "за пици"?

ако е обикновена - не си струва, според мен, да я ползваш за друго освен за салата с домати и босилек! има толкова хубави, ароматни домати и пресен босилек... любимата ми салата! ако е такава за пици, обаче, и не ви се яде пица (за което е най-хубава) можеш да я настържеш или нарежеш и да я ползваш вместо или смесена с кашкавал, когато запичаш огретен или мусака или сандвичи или каквото там обичате с кашкавалена коричка. това го научих скоро от момичетата тук и съм много доволна от резултата!
Wink

# 211
Ето това направих http://recepti.gotvach.bg/r-6952-Oгретен_с_моцарела в момента се пече.Благодаря много за споделеното,ще знам вече Hug

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 15:22 от Дес

# 212
Здравейте! Днес ще имам гости  и взех един пакет бланширани картофи за фритюрник, но не ми се пържат. Може ли да ги опека на фурна с олио??
може бре
следващият път си купи бланширани картофи за фурна , ама незнам дали ще станат за пържене  Joy

# 213
Ето това направих http://recepti.--reklamen-spam--/r-6952-Oгретен_с_моцарела,в момента се пече.Благодаря много за споделеното,ще знам вече Hug
нищо се не види. това всеки може да го прави  hahaha

# 214
Здравейте! Днес ще имам гости  и взех един пакет бланширани картофи за фритюрник, но не ми се пържат. Може ли да ги опека на фурна с олио??
може бре
следващият път си купи бланширани картофи за фурна , ама незнам дали ще станат за пържене  Joy

Аз такива търсех Simple Smile Взех и пресни картофи ако бланшираните ме издънят Wink

# 215
Правих торта с вафлени кори и това, което не ми хареса, е, че корите много омекват и после стават жилави - невъзможно е да се отчупи хапка с вилица, трябва да си режеш парчето с нож. Веднъж правих с пълнеж от масло, кондензирано мляко и ядки, втори път - от сметана. И в двата случая резултатът е еднакъв, въпреки че първият крем е доста твърд. Има ли начин вафлените кори да си останат хрупкави?

# 216
Е,ми явно добре си защитават рецептите в този сайт,но аз все пак успях да копирам рецептата от там Embarassed
Скрит текст:
Необходими продукти
моцарела - около 300 г
домати - 3 - 4 броя
картофи - 3 - 4 броя
сол
черен пипер
бял пипер
риган - 1 ч.л.
масло - 100 г
за заливката
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 ч.ч.
кашкавал - 150 г настърган

Приготвяне на Oгретен с моцарела
Картофите се обелват и се нарязват на еднакви кръгчета, не много тънки. Слагат се да се варят до полуготовност, без да се преваряват.

В подмазнена йенска правоъгълна тава започнете да редите картоф, домат, моцарелка, нарязани на еднакви кръгчета, като леко ги застъпвате.

Реденето е в колонки по дължина на тавичката. Отгоре хубаво поръсете със сол, черен и бял пипер и риган.

Разпределете кубченца масло и залейте с предварително разбитите яйца, кисело мляко, разбъркани с настърган кашкавал.

Oгретенът с моцарела се пече в долната част на фурната, в силно загряна фурна, за около 15 минути.

# 217
Аз такива търсех Simple Smile Взех и пресни картофи ако бланшираните ме издънят Wink
проблема си го решила - печи пресните картофи , а когато не те мързи пържи бланшираните  Joy

# 218
Правих торта с вафлени кори и това, което не ми хареса, е, че корите много омекват и после стават жилави - невъзможно е да се отчупи хапка с вилица, трябва да си режеш парчето с нож. Веднъж правих с пълнеж от масло, кондензирано мляко и ядки, втори път - от сметана. И в двата случая резултатът е еднакъв, въпреки че първият крем е доста твърд. Има ли начин вафлените кори да си останат хрупкави?
   Пробвала ли си крем с яйца и масло?
   Идва ми на ум и един трик.Корите да се покрият с тънък слой разтопен шоколад,а отгоре и с крем.Така при охлаждането шоколадът ще се втвърди и евентуално ще попречи размекването на корите.  Peace

# 219
Точно този не, но правя един с жълтъци на водна баня и масло. Предполагам, че на твърдост ще е като масления с кондензирано мляко. При теб хрупкави ли остават корите? От рецептите ти съм харесала една с вафлени кори и течен шоколад, ама ме е страх, че пак ще омекнат и язък за шоколада!

# 220
   Янечек,пробвай с разтопения шоколад.Струва ми се,че ще стане.  Peace
   Иначе с яйчено-масления крем тортата не размеква толкова,но не  бих казала,че остава чак хрупкава..... Confused

Не се сещам за вафлена торта с крем от течен шоколад..... newsm78

# 221
Здравейте имам по половин килограм къпини, боровинки и малини...Мислех да ги мисксирам в някакво сладко от горски плодове, но не мога да намеря подходяща рецепта Blush Ако някой удари едно рамо ще съм много благодарна!

# 222
Здравейте имам по половин килограм къпини, боровинки и малини...Мислех да ги мисксирам в някакво сладко от горски плодове, но не мога да намеря подходяща рецепта Blush Ако някой удари едно рамо ще съм много благодарна!
ударих  Laughing ще чакам да почерпиш   chef

# 223
  • София

Ето тук е описано подробно:http://kulinarni-recepti.com/recepti/sladko-qgodi-iagodi-malini-kapini/

# 224
  • Бургас
Хартията не прегаря ли на скарата Rolling Eyes ? На барбекю с дървени въглища мисля, че със сигурност ще прегори Confused ...

Embarassed  опс
извинявам се,но съм пропуснала това,че се пита за скара,а не за фурна

Общи условия

Активация на акаунт