Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да използвам пащърнака, който отглеждам?
Какви са някои предложения за ядене на пащърнак?
Какво е пасифлора и как се отглежда?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да използвам пащърнака, който отглеждам?
Пащърнакът може да се използва в различни ястия. Може да се консумира суров в салати, да се добави към супи или яхнии, да се приготви на сок, да се замрази за бъдеща употреба или дори да се маринова за туршия. Освен това пащърнакът е ключова съставка в подправката за супа "Вегета" и може да се използва при приготвянето на ароматни супи през зимата.
-
Какви са някои предложения за ядене на пащърнак?
-
Какво е пасифлора и как се отглежда?
-
Какво може да се прави с рафинираното олио, което има горчив вкус?
-
Каква е ролята на мазнината при готвенето?
Аз харесвам един боб, който иска 4-5м. високи колове; едър - по 3-4 бобчета в шушулка , но пък едно бобче като уври ти пълни една супена лъжица. Много ражда, но не в сушави, като тази, години. Даден ми е и тази година ..... пак ще ми дават
особено от едни ранни чушки сръбски сорт. Дожаля ми да ги скубя, а и все още тая надежда да си ги прибера да зимуват ... поне тези ранните. Имам си една чушка дърво (моята не е дърво - стои си в голямата саксия, но майка й е 3м дърво). Всяка година се прибира, зазимява - листата не оцеляват (поне при мен), но чушчиците си стоят; и след това напролет с нови сили избиват от пъпките. Болести до сега не съм си запазила по този начин - сега ще видим как ще е! И едни домати мисля да си прибера ... брането на доматките да отложа , да има за дечко. Пазя си и доматките Златно съкровище (няколко бр.), защото като сме редили и засаждали, аз... баба... аз... и тя пак мести с по-едрите стръкове и ми замества моите - слабичките - едното коренче си е отишло, а другото се е озовало в дъното на градината. Много ценен и траен сорт е, срязах последното ланско през март за радост на дечко (аз спокойна -няма нищо вредно в него
).
много ми е дълъг поста иначе щях да се отплесна и да пиша коооолко е полезно и как Китайците от древността го използват. Който не си е обрал ... стевията - време й е (моята даже цъфти

имаш си растение); Ако си сложите семенца сега в почвата и отбележите (за да незабравите, че там има нещо) напролет ще поникнат повече от 90% от тях
.