Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 192
  • 509
  •   1
Отговори
# 210
Би трябвало системите да са екранирани срещу евентуалните електромагнитни импулси от изригването.
Надявам се , де.. Laughing

Да бе, да. Колкото бяха в Япония(и все още бълва радиация). При това инцидент имаше само в няколко реактора Sick
И това в най-технически напредналата държава. Удари ли достатъчно мощна електромагнитна вълна сме АУТ!

# 211
Между другото, за истинските любители на "края на света", ето един истински сценарии:  bouquet

През 1859г. в следствие на слънчево изригване, земята бива ударена от мощна вълна, която изгаря цялата ел мрежа по света. Ами, всички охладителни системи на ядрените централи работят на ток.
Та да се молим скоро да не става това, а когато стане.... Sick

Кво?  hahaha

# 212
  • Варна
Между другото, за истинските любители на "края на света", ето един истински сценарии:  bouquet

През 1859г. в следствие на слънчево изригване, земята бива ударена от мощна вълна, която изгаря цялата ел мрежа по света. Ами, всички охладителни системи на ядрените централи работят на ток.

Кво?  hahaha

Става въпрос за електротелеграфната мрежа. Peace
Телеграфите са започнали да предават сами, а телеграфската хартия се е самозапалвала.

# 213

Кво?  hahaha

Става въпрос за електротелеграфната мрежа. Peace
Телеграфите са започнали да предават сами, а телеграфската хартия се е самозапалвала.

Точно така, телеграфите са фалирали  Mr. Green
Ето малко инфо от НАСА
http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2008/06may_carringtonflare/

# 214
Добре, убедихте ме- започвам строеж на ноев ковчег. Ще прибера в него по две водки от всеки вид!Пък, нека ми се развали телеграфа.

# 215
КАКВОООО?! Няма да има Коледа...?!  newsm45 smile3511 cry А и платихме капаро за Нова година, ако знаех по-рано, щях сега да си ги изхарча, баси и живота!  ooooh!

# 216
А какъв точно се очаква да е края?
За да знам как точно да се подготвям....    Laughing
Щото ако ни тресне нЕкой астероид, никаква подготовка нЕма да ме спаси.

# 217
Тъкмо щях да кажа, че ще съм в ковчега на Ел, но ако оцелея, пак ще съм си бременна и пак няма да мога да пия. Пу  Laughing

Заради тая тема сънувах, че чакаме края на света в пещери и даже родих секцио! в пещерата  Joy

# 218
  • Варна
КАКВОООО?! Няма да има Коледа...?!  newsm45 smile3511 cry А и платихме капаро за Нова година, ако знаех по-рано, щях сега да си ги изхарча, баси и живота!  ooooh!

Ще има, споко!  Wink

# 219

Приготви тигана и импровизирай! И дръпни един секс с мъжа ти като за последно къмто 8:00 часа най-късно в-утрото на 21.12!

# 220

Заради тая тема сънувах, че чакаме края на света в пещери и даже родих секцио! в пещерата  Joy

Само така, Еоhahaha

Мерси, Хексе, телеграфът е друга работа, аз се зачудих откъде се появиха ядрени централи насред 19 век.  Laughing

# 221

Приготви тигана и импровизирай! И дръпни един секс с мъжа ти като за последно къмто 8:00 часа най-късно в-утрото на 21.12!

Ми мен тогава не ми е по график, их бе значи... всичко ми объркаха с тоя край

# 222
  • София
Здравейте, моомичета и момче /май беше на първа страница/,

простете ми, но не прочетох цялата тема. Само произволно натисках страници и на всяка една виждах присмех към авторката.
Ше си позволя да изкажа мнението си;) Ако светът свърши няма да ни трябва нищо, но по-скоро тя, а и част от здравомислещите хора планират как биха се справили в бедствена ситуация.
Представете си земетресението, което беше преди няколко месеца. Възможно е ние /аз и майка ми, живеем заедно/ да сме луди, но за времето, в което съседите слязоха с едно портмоненце в ръце ние бяхме спретнали цялото домочадие, вкл. и животни, бяхме събрали лекарства, храна, документи, палатка и сп. чувал, радио, фенер с динамо и други такива, наглед ненужни вещи, но все пак живеем в стар блок - ами ако се беше посрутил леко, какво щяхме да правим:)
Ей такива "глупави" въпроси ни занимават от време на време, а подготовката за природни бедствия е разписана дори в наръчниците за действие при тях. Само че ние не сме толкова организирани, за да държим приготвената раница в гардероба до вратата и се наложи да я стягаме за 5 мин. след края на труса.
Иначе хората, които ходят в планина знаят как е добре да изглежда комплекта им за оцеляване - малък, колпактен и съдържащ най-нужното за оцеляване! Има много добър форум за това http://forum.xenos-bushcraft.com/.

Поздрави и не се подигравайте, ако знаете хамериканците какви неща са направили по този повод - землянки, генератори, кладенци... ние с 2 кила ориз нищо не сме Hug

# 223
И без това е ясно, че ако някой оцелее, това ще са американците! Светът ще оцелее благодарение на тях, естествено.

# 224
  • София
И без това е ясно, че ако някой оцелее, това ще са американците! Светът ще оцелее благодарение на тях, естествено.

А астероида ще тресне Ню Йорк или Вашингтон, както става по всички филми!
А аз щом оцелях 10 месеца с 240 кинта, на 20.12 ще оцелея всякак! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт