Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 001
  • 509
  •   1
Отговори
# 480
 hahaha hahaha hahaha Страшни са Труд-оваците.

# 481
"През 2018-а ни чака предсказаната от Нострадамус ядрена война. "
Това е единственото, от което ме е страх реално, през която и да е година, мдам.

Да не би Нострадамус да е познавал ядрените реакции още в онези години? Ако е така, значи е изпреварил всички изтъкнати физици от 20-ти век. Какъв феномен! Айнщайн, Ръдърфорд, Бор, Планк, Хайзенберг, Дирак, Шрьодингер, Опенхаймер ряпа да ядат!

# 482
В момента все още сме в землянката, няма да излизаме оттам засега. Имам интернет, това е най- важното. Всеки от нас тримата си носи компютъра, това е единственото важно, но още по- важно е, че имаме и нет. Решихме да се подложим на лечебно гладуване, затова не сме взели храна, вода малко си взехме. В землянката въздухът свършва и.... затова спирам да пиша........

# 483
  • София
Мразя закъсненията.  Апокалипсиса се изложи - закъсня за неопределено време...някъде там през годините напред. Несериозна работа.  Crossing Arms

# 484
Ма аман от неуредици, 'начи. Само обещават. Сега не смея цигарка да си пална, ядохме боб и зеле(като за последно), та открит пламък е опасно.. А вече отпуших коминЯ, явно няма опасност, но и с цигарката ще се размина, еее, аман.

# 485
Не знаех, че имало физик Шрьодингер, така се казваше плъха, дето тренираше костенурките нинджа.  newsm78

# 486
Не знаех, че имало физик Шрьодингер, така се казваше плъха, дето тренираше костенурките нинджа.  newsm78
Ааа, не, плъхът не се казва така, казва се Сплинтър, бъркаш го със Шрьодер, лошият Naughty .
А, въобще може ли да знаеш имената на всички физици по света, сигурно има и Шрьодингер, сигурно не е един дори.

# 487
Не-е-е, плъхът е Сплинтер, лошият беше Шрьодер.
В тази връзка, когато за пръв път чух името на бившия канцлер на Германия бях така:  Shocked
 hahaha Но простено ми е, бях малка.

Crossing Arms Човек като пише с 1 ръка от леглото, преварват го.  Mr. Green

# 488
Аа, забравих да добавя за Шрьодингер, мисля, че се е занимавал с квантова физика.
И аз пиша, полулегнала в леглото, ама с две ръце Sunglasses . Ти що с една пишеш Laughing ?

# 489
Защото с другата съм си подпряла главата, за да не падне  hahaha, освен това клавиатурата е малко над нивото на очите ми и съм угасила лампите. Изобщо, усложнено на макс.

# 490
  • София
Не знаех, че имало физик Шрьодингер, така се казваше плъха, дето тренираше костенурките нинджа.  newsm78

hahaha

А Айнщайн е просто котето на съседите, нали?

Силно се надявам, че не си типичен представител на поколението си...  Rolling Eyes
То бива, то може, ама това... излиза извън всякакви, дори и най-разтегливите граници на допустимата неграмотност.

# 491
  • София
Не знаех, че имало физик Шрьодингер, така се казваше плъха, дето тренираше костенурките нинджа.  newsm78
Ааа, не, плъхът не се казва така, казва се Сплинтър, бъркаш го със Шрьодер, лошият Naughty .
А, въобще може ли да знаеш имената на всички физици по света, сигурно има и Шрьодингер, сигурно не е един дори.

Абе, момиче, вземи се засрами, скрий в някоя миша, или ако предпочиташ - плъхова - дупка, посипи си главата с пепел... Как изобщо е възможно да живееш в 21 в. без да знаеш кой е Айнщайн, Нютон или Шрьодингер!?
А за Кюри чувала ли си - или си мислиш, че това е просто много звучно име, подходящо за название на улица в София?
А Толстой знаеш ли кой е, или Юго, или Вазов?
И изобщо, ако си абсолютно неграмотна, нима си и напълно лишена от чувство за срам - че да признаваш подобно нещо!?

Вие изобщо в училище стъпвали ли сте, или сте смятали, че мястото е подходящо само за показване на новите дрешки?

Едно от нещата, с които се гордеех - някога, май вече не бих могла - беше високото ниво на интелигентност и култура на народа ми. Ами... ако по какъвто и да било начин това е показателно за общото ниво на култура на новото ни поколение, то не е с нищо по-добро от това на адски тъпата американка...

http://www.vbox7.com/play:fdd18f7d

# 492
А за Кюри чувала ли си - или си мислиш, че това е просто много звучно име, подходящо за название на улица в София?
А Толстой знаеш ли кой е, или Юго, или Вазов?
Кюри е метростанция, Толстой и Вазов са софийски квартали.  Laughing

# 493

Шрьодингер, както и останалите изброени са основоположниците на модерната физика. Тя се е появила през 20-ти век, защото класическата физика не е могла да обясни някои явления.
Без тази модерна физика нямаше да има ядрена енергетика, лазери, оптоелектроника и може би полупроводникова електроника, която е основата на сегашния технически прогрес.
Така че Шрьодингер не е един от многото физици по света, а един от най-великите. В у-ще май не го споменаваха, както не споменават Дирак, Ферми, Хайзенберг.

Тук е мястото да напомня, че физиката е основата на всякаква техника. Машиностроене, електротехника, електроника, хидравлика и пневматика-всичките произлизат от физиката.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%BD_%D0% … D0%B3%D0%B5%D1%80

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0% … D0%B3%D0%B5%D1%80

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 11:29 от vl

# 494
Да, момичета, верно, че беше Шрьодер! Rolling Eyes Grinning Кати, казах, че не знам кой е Шрьодингер , останалите си си ги прибавила ти. Wink Тенкс,vl, от теб научавам тва-онова!   bouquet Може ли се сега някой да ми обясни какво е открил Шрьодинген, защото определението ''велик физик от 20 век'' не задоволи моята жажда за знания. Wink

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 11:46 от Пънки

Общи условия

Активация на акаунт