Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Херцогиня фон Дж-то,

С твоите 30 кг отгоре, трябваше доста по - големи бебета да родиш по твоята логика.

Сега ти се върни и прочети какво съм написала - не съм казала, че трябва да се качат само 10 кг, а че при всеки е индивидуално и при мен и 10-12 кг щяха да са достатъчни за доносени бебета. Да ти кажа да качиш 30 кг хич не си е здравословно. Я виж ivette - родила е бебета с размерите на твоите бебета и е далеч от тези 30 кг. Така, че да не спорим - при едни 12-15 кг са достатъчни за доносени бебета, при други - и 30 кг не са достатъчни.

m_marinova_85, по принцип избягвам да влизам в спорове и да сравнявам бебета по тегло, но реално в дадения от теб пример бебетата на Херцогиня фон Дж-то са по-големи от тези на ivette - родени са в 33-та г.с., което си е раничко, с тегло, което е изключително добро за тези седмици, а бебетата на ivette са родени в 35-а г.с. по-ниско тегло  Naughty

m_marinova_85, аз качих около 30 кг и родих в 33 седмица бебета 2 и 2,400.
Аз качих 13 килограма и родих бебета 2 и 2.300 в 35 седмица

Цитирах и медицинско проучване по въпроса, което също е стигнало до изводите, че наддаването при многоплодна бременност е важно и реално води до намаляване риска от преждевременно раждане и бебета с по-добро тегло при раждането, дори когато са родени преждевременно.  Има и темичка с анкета във форума, която също потвърждава изводите от изследването.  Naughty
Естествено, качените килограми не са панацея, но според мен е редно майките, които очакват близнаци, да знаят, че е важно и необходимо да се хранят добре и да не се притесняват за качените килограми, които трябва да са повече от тези при едноплодна бременност. Защото понякога дори лекарите дават неадекватни съвети (пример за това имахме и малко по-назад в тази темичка ). А доскоро в Гугъл при търсене на диета бременност с близнаци на български, излизаше на първо място един сайт за фитнес с меко казано неадекватни съвети за хранене при многоплодна бременност  ooooh! Същите термини на английски diet twin pregnancy водят до връзки  доста сериозни източници и всичките до един посочват колко е важно доброто хранене и наддаване при бременност с близнаци.  Peace За мен е важно да се знаят тези неща, защото при моята бременност, ако не беше таткото да чете и да се информира и за храненето ми, аз щях а си мисля за дрешки, креватчета и колички и за това как да не си разваля много фигурата докато съм бременна.  Peace Съвсем честно си признавам!  Crazy

# 631
Fata,

Аз най - малко пък искам да влизам в спорове, в тази тема мисля, че всички пишем за да обменим опит и информация. За това считам, че е редно да сме коректни при даването на такава, а не само да тъпчем на едно място и да убеждаваме колко е хубаво да качим 30 кг, щом сме бременни с близнаци.

Повярвай ми, аз също исках да кача много, много кг, без да ми пука за фигурата ми, тъй като бях наясно от опасността за преждевременно раждане, но не се получи - не защото съм пазела диета, не защото не съм се хранела здравословно, а такъв ми е организма.

Съжалявам, че пак ще се наложи да цитирам майки от форума с имената им, но така и така сме почнали. Доколкото помня от постовете на Херцогиня фон Джи-то - тя е била с гестационен диабет, което обяснява по - високото тегло на бебетата, т.е. тук не важи по - добро наддаване, по - големи бебета.  Ако погледнеш в медицинската литература - за тази седмица нормалното тегло на бебето е около 1900 грама (и това при едноплодна бременност), а не 2400 гр, колкото се е родило едното бебе . Вярно е, че и на ivette бебетата са малки за седмицата си(както и моите). Но не виждам нищо хубаво от факта, че в 33 г.с. са се родили бебета, по - големи от такива в 35  г.с. Според мен по - важно и по - добро е да се родят бебета с по - висока гестационна възраст, макар и с по - ниско тегло, тъй като те ще са по развити като органи и по - лесно ще се адаптират. Моите бебета, макар с ниско тегло, изплакаха и дишаха сами.

Така, че нека не апелираме, качете поне 20-30 кг за да имате доносени бебета. Нека апелираме не пазете диети(макар че ме съмнява тук да има майки които са си помисляли за диета) и се хранете здравословно, а природата си знае работата и всеки организъм ще качи, толкова колкото е необходимо - за едни това може да е 12-15 кг, за други - 30 кг.

# 632
Fata,

Аз най - малко пък искам да влизам в спорове, в тази тема мисля, че всички пишем за да обменим опит и информация. За това считам, че е редно да сме коректни при даването на такава, а не само да тъпчем на едно място и да убеждаваме колко е хубаво да качим 30 кг, щом сме бременни с близнаци.

Повярвай ми, аз също исках да кача много, много кг, без да ми пука за фигурата ми, тъй като бях наясно от опасността за преждевременно раждане, но не се получи - не защото съм пазела диета, не защото не съм се хранела здравословно, а такъв ми е организма.

Съжалявам, че пак ще се наложи да цитирам майки от форума с имената им, но така и така сме почнали. Доколкото помня от постовете на Херцогиня фон Джи-то - тя е била с гестационен диабет, което обяснява по - високото тегло на бебетата, т.е. тук не важи по - добро наддаване, по - големи бебета.  Ако погледнеш в медицинската литература - за тази седмица нормалното тегло на бебето е около 1900 грама (и това при едноплодна бременност), а не 2400 гр, колкото се е родило едното бебе . Вярно е, че и на ivette бебетата са малки за седмицата си(както и моите). Но не виждам нищо хубаво от факта, че в 33 г.с. са се родили бебета, по - големи от такива в 35  г.с. Според мен по - важно и по - добро е да се родят бебета с по - висока гестационна възраст, макар и с по - ниско тегло, тъй като те ще са по развити като органи и по - лесно ще се адаптират. Моите бебета, макар с ниско тегло, изплакаха и дишаха сами.

Така, че нека не апелираме, качете поне 20-30 кг за да имате доносени бебета. Нека апелираме не пазете диети(макар че ме съмнява тук да има майки които са си помисляли за диета) и се хранете здравословно, а природата си знае работата и всеки организъм ще качи, толкова колкото е необходимо - за едни това може да е 12-15 кг, за други - 30 кг.

Напълно съм съгласна с това мнение. Моите бебета също дишаха сами, седяха само един ден в кувиоз и на третия ден си бяха при мен и двете. Не трябва да се гледат само сляпо килограмите, всеки организъм е различен, трябва здравословно хранене, без лишения разбира се, но и без да се ядат храни, които са просто празни калории, а не носят нищо полезно за бебетата.

# 633
да, кръвната ми захар беше на горната граница и бях на диета, нищо трагично. стартирах с доста финна фигура и това допринесе за многото качени кила. факт е обаче, че малките не са били и за минута в кувиоз и нямат недоносеност според лекарите, въпреки ранното раждане

# 634
Херцогиня фон Джито,

Супер, че малките са се справили сами и не се е наложило да стоят в кувиьоз. Наистина е страхотно за бебета, родени в 33 г.с.

Всички бебета, родени преди 37 г.с. и с тегло под 2500 гр са недоносени.

Интересно ми е, редовен ли ти беше цикъла преди да забременееш? Имам предвид възможно ли е да са ти сбъркали термина заради нередовен цикъл и бебетата да са родени не в 33 г.с., а в 34 или 35 например? Защото наистина са със страхотни мерки и са се справили отлично за гестационната си възраст.

# 635
Aз миналия месец разбрах че съм бременна с близнаци! Heart Eyes Лекарят мисли че са момиче и момче newsm04

# 636
честито Nanayoana  Hug Чета внимателно какво сте напиали за килограмите и един въпрос изникна в съзнанието ми  Thinking Има ли значение ръста на майката при изчисляването на тези килограми ? В смисъл аз знам че принципно здравословното тегло се изчислява и на база ръст и си мисля че на една мама 1.50 едни 30 килограма отгоре някак си няма да и понесат като на една мама 1.70 , като тук въобще не говоря за естетика разбира се . Казвам го защото знам примери за момичета на които им правят забележка за многото наддадени килограми newsm78

# 637
честито Nanayoana  Hug Чета внимателно какво сте напиали за килограмите и един въпрос изникна в съзнанието ми  Thinking Има ли значение ръста на майката при изчисляването на тези килограми ? В смисъл аз знам че принципно здравословното тегло се изчислява и на база ръст и си мисля че на една мама 1.50 едни 30 килограма отгоре някак си няма да и понесат като на една мама 1.70 , като тук въобще не говоря за естетика разбира се . Казвам го защото знам примери за момичета на които им правят забележка за многото наддадени килограми newsm78

Никой никъде не казва, че трябва да се качат 30 кг.  Naughty Ето това е препоръчителното наддаване от статията:
При нормално тегло препоръката е да се качат от 16,8 до 24,5 кг., при наднормено тегло от 14 до 23 кг., а жените с тегло много над нормите трябва да наддадат от 11 до 19 кг.

Мисля, че 16,8 кг. си е съвсем в нормите на приемливото, например  Peace

# 638
Разбира се, че има значение ръста за килограмите, и здравословно и естетически (те вървят ръка за ръка).
Nanayoana , честито. Лека и безпроблемна бременност!

# 639
не знам как е в бг, но тук има степени на недоносеност. има 10 критерия по които се оценява. в неонатологията видях бебе родено в 41 седмица и е недоносено, защото не можеше да диша само. така че не само седмиците и килата са от значение, а цялостното състояние на бебока. та моите нямаха степен за недоносеност, защото показателите им бяха в норма. както и да е.
цикълът ми беше супер точен, за разлика от сега  Close няма никакво съмнение за термина. аз постоянно бях при доки, заради други проблеми и няма как да не види.
аз бях точно такъв случай, 152 см висока, старт 44 кила, качени 30 кила. няколко кила си бяха вода де, но няма как. важното е малките да са здрави, ей ги вече първи клас, лудуват и беснеят като за 4 момчета  Mr. Green

# 640
Херцогиня фон Джито,

Тук в Бг(доколкото знам) има 4 степени на недоносеност:

4. деца, родени под 1000 гр
3. деца, родени под 1500 гр
2. деца, родени под 2000 гр
1. деца, родени под 2500 гр

Моите ги водят 2 степен недоносеност - тегло 1900 гр.

Незнам дали тук има други критерии освен г.с. и тегло. Ще е интересно ако някой знае да се включи и ни разясни:)

Да са ти живи и здрави и все така палави:)

# 641
В бг оценяват бебетата по апгар  през първите 5 минути от живота на бебето
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4079
Спрямо това ги определят като доносени или не Моите се родиха 1900 и 2210 с апгар 8 и 9 в 35г.с. +1 ден не са стояли в кувьози

# 642
Дани Нетева,

Апгар се прави на 1-та и 5-та мин от живота на бебето, но не по него се определя дали бебето е доносено или не.
недоносени са децата, родени преди 37 г.с. и под 2500 гр.

# 643
Здравейте, понеже гледам, че говорите за недоносени деца, по принцип недоносено дете е всяко родено преди 37 г.с. или по 2500гр.и разбира се има и куп други критерии, но това е главното.

Ето и тук можете да видите доста информация http://www.premature-bg.com/

# 644
  • София
Моят син се роди с тегло 2,200 кг , в 36 г.с., и в епикризата му пише недоносеност 1-ва степен. Щерката с тело 2, 500 кг, 36 г.с., няма такова уточнение в нейната епикриза от раждането. И двамата дишаха добре, не са били в кувьози.. Той просто си беше /и все още е / по-мъничък, бременността ми беше спонтанна и предполагам, че съм го заченала няколко дни до седмица по- късно.. Природа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт