Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Глезотийка,
не се отчайвай! разбирам те напълно, същата история бях... надявам се да са ти изслевали чернодробните ензими, нали? пиши ми и на лични.. и аз бях в болница, бях станала кожа и кости, но нещата се оправиха и след третия месец всичко беше ок.

# 616
От толкова години писане из форума, съм забелязала, че винаги като се заговори за килограми, качени през бременността се отива малко от една в друга крайност.  Naughty Или притеснения, че се качват много кг. или след това ако се каже, че е добре да се наддава по повече, всеки почва да се притеснява, че не е наддал достатъчно.  Peace Храненето е много важно, но всеки организъм е индивидуален. Просто искам да обърна внимание, че наддаването при многоплодна бременност е по-добре да е малко повече, отколкото недостатъчно, и 10 кг. наддаване не е много за втория триместър, и то казано от лекар.   Naughty

И според мен всичко е индивидуално.

Забременях 59 кг и качих само 9 кг, въпреки че си хапвах доста добре - и като количество и като качество, но просто не качвах. Родих в 35 г.с. две бебета по 1900 гр.  Т.е. ако приемем, че тегло от 2500 гр (над толкова се водят за доносени) е нормално за едно бебе, трябваше да кача само още 1200 гр. - т.е. за цялата бременност щях да съм качила 10,2 и щях да имам доносени бебета. Дано разбрахте мисълта ми. Исках само да дам пример, че дори и с близнаци не е задължително да се качват по 20-30 кг. Просто всеки организъм е различен.

m_marinova_85, не за да се заяждам, но нещо не разбирам логиката  Thinking За да се родят бебетата вместо 1900 по 2500 гр. не са необходими само 1200 грама повече наддаване. На този принцип за цялата бременност трябва да качим 5 кг., за да имаме 2 бебета по 2500 гр.  newsm78

glezotiika_1, дано неразположенията ти преминат скоро и успееш да се насладиш на бременността  Hug За съжаление повишено гадене е често явление при бременност с близнаци, особено в първите месеци Sad Важното е да не се дехидратираш, следи се и както са ти казали момичетата, ходи евентуално за вливания  Hug

# 617
аз полежах 2 дни на системи в болницата, щото имаше малко отлепване между двете сакчета  Cry след вчерашния преглед доки каза, че отлепването вече го няма, доизтече ми системата и ме изписаха. сега съм си вкъщи и ще лежа.

но ме притеснява факта, че едното ембрионче е малко по-малко от другото. едното е 12.4, а другото 10 и нещо. това дали е нормално  Rolling Eyes моля мамите с опит да споделят.

вече съм толкова наплашена, че ще изтъркам леглото и дивана от лежане.  Praynig си всичко да е ок и с двете ембрита.

# 618
  • София
 hut, всичко ще бъде наред.  Hug  При мен също имаше отлепване на едното сакче, кървях един месец. Нямах шанс да лежа много, защото малкият батко беше на 2,6г. и го гледах аз, не ходеше на детска градина. За размерите не помня точни цифри, но винаги са били различни. Знам колко е притеснително, на мен ми помагаше да говоря на бебета в корема, колкото и откачено да звучи.  Hug

# 619
За да се родят бебетата вместо 1900 по 2500 гр. не са необходими само 1200 грама повече наддаване. На този принцип за цялата бременност трябва да качим 5 кг., за да имаме 2 бебета по 2500 гр.

Fata,

Разбира се, че не. Не искам така да опростявам нещата. Разбира се, че трябва да се вземат под внимание околоплодни води, плаценти и т.н. В хода на бременността те също се включват в телесната маса, която трябва да се нададе, затова не исках да кажа, че за да родим две бебета по 2500 гр трябва да качим 5 кг. По - скоро да погледнем на изхода какво се случва - околоплодни води + плаценти + две бебета по 1900 гр = 9-10 кг отгоре. Ако бебетата тежаха по 2500, щях да съм наддала 11-12 кг.
Пак казвам, всичко е индивидуално. И наистина съм сигурна, че дори да бях родила доносени бебета, нямаше да съм качила много. Просто такъв ми е организма. Пълнеех само на корем, дори краката ми отслабнаха за сметка на корема. Знаех, че ще родя преждевременно и затова буквално се тъпчех за да качвам повече и оттам и децата, но не стана. Всеки месец кантара едва помръдваше.
И другата крайност я има - бременни качват по 20-30 кг и дори раждат бебета под 1900 гр, нали?
Така, че тук 2+2 не прави 4, при всеки е различно и не бива да се обобщава, че щом бременността е многоплодна трябва да се качва еди колко си повече.
Надявам се сега да ми разбра логиката:)

# 620
Здравей те и от мен.Аз съм бременна с близнаци в 14г.с.Много се радвам че има толкова мами с близнаци и го има този форум.От доста време следя вашите публикации и доста полезна информация намирам тук.Аз забременях след второ инвитро в клиника Щерев;след 15 години стерилитет.Имам още много път да извървя;но нещото което ме притеснява е че много повръщам ;непрекъснато ми се гади ;лежах два пъти в болница;свалих  4 кг бях 55кг а сега съм 51кг и това ме притеснява.Ако знаете нещо от което ще ми спре повръщането и кога спират тези неразположения.Следя с интерес вашите коментари и пожелавам на всички леко бременеене и здрави бебета.

bouquet  здравей и добре дошла и от мен. искам да ти кажа, че до към 4 месец аз също повръщах постоянно, нямах апетит и само си лежах. така, че спокойно, всичко ще мине и ще бъде напред Simple Smile

# 621
миласара, благодаря за отговора  Hug явно и аз съм от лудите, щото и аз им бърборя, но все още наум  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

колкото до качването на кг, според мен за всяка жена е строго индивидуално. не може да се каже точно колко "трябва" да се качи. важното е бебетата да са добре, а кг ще ги борим после  Laughing

# 622
Благодаря ти Дила за подкрепата ;искрено се надявам всичко да мине.Вече повръщам по 1-2 пъти на ден но все още ме кара само да лежа;нямам много сили.В началото на 4 месец съм и чакам всичко да мине.

# 623
m_marinova_85, аз качих около 30 кг и родих в 33 седмица бебета 2 и 2,400. сега прочети собсвеният си пост и ми кажи пак, че няма значение колко е качила майката. да не всяка жена трябва да качи 30 кила като мен, но 10 са малко

# 624
Аз качих 13 килограма и родих бебета 2 и 2.300 в 35 седмица, така че явно всичко е строго индивидуално и зависи най-вече какво ядеш - важно е да се храниш здравословно, а не сляпо да гледаш колко килограма си качила

# 625
Здравейте и от мен днес бях на ФМ и много се притесних .Кръвотокът  към момиченцето ми е с  тенденция за влошаване ." Тенденция за  повишаване на съдовата резистентност в актив и DV което е PIV 1,17 "  Cry Едва в 30 г.с . седмица съм и бебчета ми са мънички , докторката каза да не се притеснявам , ама след такава прогноза как да съм спокойна. Веднага се обадих на моя доктор и утре отивам в Щерев да ми прави Доплер друга лекарка.Иначе децата са момчето 1359 гр., а момичето 1333 гр. нямат голяма разлика . Моля някой с подобна диагноза да сподели мнение и опит.

# 626
Херцогиня фон Дж-то,

С твоите 30 кг отгоре, трябваше доста по - големи бебета да родиш по твоята логика.

Сега ти се върни и прочети какво съм написала - не съм казала, че трябва да се качат само 10 кг, а че при всеки е индивидуално и при мен и 10-12 кг щяха да са достатъчни за доносени бебета. Да ти кажа да качиш 30 кг хич не си е здравословно. Я виж ivette - родила е бебета с размерите на твоите бебета и е далеч от тези 30 кг. Така, че да не спорим - при едни 12-15 кг са достатъчни за доносени бебета, при други - и 30 кг не са достатъчни.

# 627
здравейте всички !
искам да ви попитам как се справяте с болките в кръста ( ползвате ли колани или нещо подобно ) ?
От няколко дена усещам болки все по осезаемо, а и ребрата също ме наболяват от това, че спа на страни. Simple Smile
Такава е съдбата на бременната мама, нали ?? Simple Smile)))
Хубав ден на всички !

# 628
Dila26, и мен ме боли гърба и кръста, но аз ходя на работа и по 8 часа на ден стоя седнала на стол в една и съща поза, най-вече на това го отдавам. Купих си колан за бременни и днес за първи път съм с него - усеща се подобрение, след обяд пак започна неразположение в гърба, но е по-малко от друг път. Иначе като лежа не ме боли.

# 629
Минавам и тук да ви се похваля - днес бяхме на консултация - развиват се почти еднакво с минимална разлика каза доки, едрички били с по 4-5 дни напред,малко над килограм но не уточни колко....всичко ни е наред засега.И младежът и девойката са с главичките надолу,дано да си останат така  Simple SmileТа така - прибрах се щастлива и доволна  у дома.

Общи условия

Активация на акаунт