Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 413
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Ето ме и мен.Доста време имахме проблеми с нета и не съм се включвала.За килограмите-дотук съм +20,но не ме интересува.Чувствам се добре и ям каквото и колкото ми се яде.По принцип съм 50кг. но и първият път с едно дете,което се роди 3 230г., качих 30 кг.,със свалянето на които нямах никакви проблеми.
Онзи ден бях на консултация и ми казаха,че едното бебе изостава с 2 седмици,което ми прозвуча доста страшно.Вашите бебенца как растат,има ли някоя друга мама,на която да са казали нещо подобно.Знам че не може да растат съвсем еднакво,но все пак се притеснявам.
И още нещо-на 3Д преди 2 месеца-лявото бебе беше по-малко,а преди няколко дни-дясното.Възможно ли е да си сменят местата или как по друг начин да си обясня това?

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 14:17 от velinadin

# 601
Гледам че се коментират килограмите и чак взех да се притеснявам. Аз съм в 27 седмица и съм качила едва 10 кг. най-вече на коремче, и като чета при вас как е или как е било ми се струва че са малко. На преглед съм другата седмица и вече нямам търпение да дойде, че да видя как растат бебките и колко са наддали, и всичко ли е наред. Похапвам си - и плодове и зеленчуци, е и сладичкото ме тегли от няколко дни, течности си пия доста, не се ограничавам, но от скоро и от малко ядене ми става тежко.
Аз също се замислих за колан, защото от скоро взе доста да ми натежава коремчето, кръста ме поняболява вечер, и май ще трябва да си взема колан. Thinking

# 602
Аз също си бях взела колан- Герда- и имаше ефект от него, но аз бях с голям корем точно по големите летни жеги и не можех да го търпя заради това. Сега, през зимата, ще си е добре да се носи, а и намаля тежестта определено.
Гледам че се коментират килограмите и чак взех да се притеснявам. Аз съм в 27 седмица и съм качила едва 10 кг. най-вече на коремче, и като чета при вас как е или как е било ми се струва че са малко.  Thinking
В твоите седмици и аз бях качила толкова, то и до края бях качила само 15 кг., а родих бебета 2700 гр. и 2 850 гр. в началото на 9 мес. Flutter Така,че всичко е индивидуално, не се впрягай за кг. толкова.

# 603
Ох и аз другата седмица съм на консултация и нямам търпение ,дано да ги погледне на видеозона как растат мъниците,иначе ще ходя на частно да си ги видя ,че ми е притеснено така като не знам какво става.А да ви питам за близнаци пак ли ни се полагат само два ехографа по ЗК?

# 604
И аз съм в отбора на чакащите, другата седмица във Вторник влизам в 30 седмица и ми е последната фетална морфология. Дано всичко е наред , че пак спряха да ме ритат и това ме подлудява. А снощи като се събудих за поредното пишкане ме болеше корема като за мензис и много се притесних , като се разходих и изпишках, обаче ми мина. Въпрос имам забелязвам , че напоследък течението много ми се е увеличило , чиста ми е микробиологията , а ходя като напишкана Sad  някой има ли със подобно нещо ? Успех на всички мами и дано бебетата да са ни добре Praynig

# 605
В твоите седмици и аз бях качила толкова, то и до края бях качила само 15 кг., а родих бебета 2700 гр. и 2 850 гр. в началото на 9 мес. Flutter Така,че всичко е индивидуално, не се впрягай за кг. толкова.

Белоснежка не ме притеснява толкова много килограмите, съгласна съм че всичко е индивидуално, но ако трябва да бъда честна лекарката, която ме следи каза, че тези килограми били даже много ( просто не съм сигурна дали стартирах с 50 или 48 кг. и от там дали съм качила 10 или 12 кг до момента), на което аз не се съгласих.  Simple Smile
Grimalkin и мен понякога вечер ме поняболява корема особено ако съм пила повече течности и не съм ходила до тоалетната, след като отида ми минава, повече ме понаболява като започнат да се наместват бебките и корема ми е с някакви странни форми  Laughing Относно течението и при мен от няколко дни се е усилено, а уж всичко е наред, не знам защо така се получава, другата седмица като отида на лекар ще питам, макар че до сега ми казваха при по- слабото течение че е нормално.

# 606
velinadin, едното бебе по принцип ли си върви по-малко? Малко невероятно ми се струва да си сменят местата бебетата и лявото да стане дясно Rolling Eyes Може би зависи и достора, който те гледа, както и техниката му. При кого прави този преглед? При мен още от началото на бременността и двете ми бебета вървят с около седмица напред и сега при последната ми ФМ също бяха напред с 4-5 дни. Аз се усъмних да не е гестационен диабет, но изследването ми се оказа ОК и от клиниката ми казаха, че просто бебетата растат по-едрички. Така че най-добре говори с доктора си дали е нормално такова изоставане на едното бебе.

Относно вагиналното течение, аз четох, че се засилва с напредване на бременността, така че е нормално, стига да сте сигурни, че микробиологията ви е чиста. Ето част от текста:
"Обикновено се проявява при повечето бременни жени. В шийката на матката настъпват много промени, което води до появата на вагинално течение, което се засилва с напредването на бременността. Течението бяло, чисто, гъсто, без особена миризма."

# 607
Ами аз вече съм на същите килограми и затова си мисля, че е от гледнето на бебетата. С каката ги свалих по-бавно!!
Майка ми взема събота и неделя каката на гости и това е рая за мен!!!
от както се разболяхме не ходи на градина.
С две деца е много много много по-спокойно !! През другото време постоянно са молби от моя страна за тишина, да не ги бута да не влиза в кревата им и така ..... лудница!! Незнам как приемат по-големите ви деца новото попълнение но при нас имаше период в който направо се уплаших за психичното си здраве Rolling Eyes
deizii представям си какви са сладурковци да са ти живи и здрави

# 608
velinadin, едното бебе по принцип ли си върви по-малко? Малко невероятно ми се струва да си сменят местата бебетата и лявото да стане дясно Rolling Eyes Може би зависи и достора, който те гледа, както и техниката му. При кого прави този преглед? При мен още от началото на бременността и двете ми бебета вървят с около седмица напред и сега при последната ми ФМ също бяха напред с 4-5 дни. Аз се усъмних да не е гестационен диабет, но изследването ми се оказа ОК и от клиниката ми казаха, че просто бебетата растат по-едрички. Така че най-добре говори с доктора си дали е нормално такова изоставане на едното бебе.

Да,по принцип едното върви по-малко.Казват,че било нормално,но знам ли.Ще чакам следващия преглед и дано всичко да е наред.

# 609
Здравей те и от мен.Аз съм бременна с близнаци в 14г.с.Много се радвам че има толкова мами с близнаци и го има този форум.От доста време следя вашите публикации и доста полезна информация намирам тук.Аз забременях след второ инвитро в клиника Щерев;след 15 години стерилитет.Имам още много път да извървя;но нещото което ме притеснява е че много повръщам ;непрекъснато ми се гади ;лежах два пъти в болница;свалих  4 кг бях 55кг а сега съм 51кг и това ме притеснява.Ако знаете нещо от което ще ми спре повръщането и кога спират тези неразположения.Следя с интерес вашите коментари и пожелавам на всички леко бременеене и здрави бебета.

# 610
Здравей те и от мен.Аз съм бременна с близнаци в 14г.с.Много се радвам че има толкова мами с близнаци и го има този форум.От доста време следя вашите публикации и доста полезна информация намирам тук.Аз забременях след второ инвитро в клиника Щерев;след 15 години стерилитет.Имам още много път да извървя;но нещото което ме притеснява е че много повръщам ;непрекъснато ми се гади ;лежах два пъти в болница;свалих  4 кг бях 55кг а сега съм 51кг и това ме притеснява.Ако знаете нещо от което ще ми спре повръщането и кога спират тези неразположения.Следя с интерес вашите коментари и пожелавам на всички леко бременеене и здрави бебета.
миличка аз бях същата,до края на 3 месец повръщах много,даже си полежах защото ми правиха вливки,повръщах постоянно.важното е да приемаш много вода за да не се дехидратираш.след 3 месец минава гаденето,аз също бях сваила около 3-4 кг,не се притеснявай ами ако усетиш че не ти добре отивай на вливки. Hug

# 611
Много благодаря за бързия отговор.На моменти толкова се отчайвам ;че имам чувството че никога няма да спре.Добре че е мъжът ми който ми вдъхва много кураж и непрекъснато е около мен.Дано мине всичко за да мога да се радвам на бременността си.

# 612
Добре дошла glezotiika_1  bouquet и аз съм пациентка на клиника Щерев:) При мен нямаше такива неразположения и си мислех , че е от лекарствата ,който пиех .Но явно това не е причината. Повръщането ще спре и ще се радваш на бебчетата си. Само не се отчайвай Simple Smile

# 613
Благодаря за подкрепата.И аз се надявам вече да отминава.
В Петък сам на преглед при докторката да видим бебетата колко са пораснали.
Направих първата ФМ и всичко засега е наред.  Peace

# 614
Добре дошла glezotiika_1, и аз в началото повръщах, но не много често, правеше ми впечатление че ако закуся сутринта по малко ми се гади и не повръщах толкова често през деня, е ако имаше силна дразнеща миризми  нямаше спасение Simple Smile. Както са писали момичетата предполагам към началото на четвъртият месец ще спре, при мен така беше. И както е писала Ками пий повечко течности. Пожелавам ти скоро да спре това неразположение  Hug

Общи условия

Активация на акаунт