Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 389
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
лентичка или калкулатор търсиш?

# 676
търся калкулатор, лентичка си имам  Laughing

# 677
търся калкулатор, лентичка си имам  Laughing

Калкулаторът не е ли един и същ независимо дали е едноплодна или многоплодна бременност  Thinking Нали механизмът на оплождане и развитие по седмици е същияту както и изчисляването на термина  Simple Smile

# 678
ами, незнам. някой ми беше споменал, че имало калкулатор за бременни с близнаци и аз затова реших да попитам по-запознатите.

# 679
Има таблици за наддаване на тегло от страна на майката при бременност с близнаци, но калкулатор ...  newsm78 И аз смятам, че  е напълно идентично вътреутробното развитие на 1, 2, 3 и т.н. бебета Simple Smile

# 680
Здравейте, мами! Реших да се запиша в прекрасната темичка. И ние чакаме близнаци - още не знаем пол, но пък и нямаме предпочитания, само да са живи и здрави! Хубав ден и много усмивки на всички пишещи и четящи тук!

# 681
Здравейте, мами! Реших да се запиша в прекрасната темичка. И ние чакаме близнаци - още не знаем пол, но пък и нямаме предпочитания, само да са живи и здрави! Хубав ден и много усмивки на всички пишещи и четящи тук!
добре дошла и леко бременеене Hug

# 682
Добре дошла на новата мама  bouquet
Моето кръвно хвърчи нагоре надолу , добре , че вкъщи си имам сърдечен доктор , че паниката е на лице. Още 5 седмици остават , а времето сякаш спря.
Днес избрах цвета на количката ,  драмата с адапторите за Макси Кози се изясни,  купих и една шапчица за момченцето тъпо ми стана, че за момиченцето нищо не харесах , явно вече двойно мисля Laughing и поръчах пердетата за детската стая. И сега съм като парцал , нормално ли е така да се изморявам 2 часа съм обикала и то с кола.

# 683
По въпроса за вътреутробното развитие на едноплодната и двуплодната бременност мога да се изкажа и аз. Наскоро питах АГ. Отговорът е, че до 20-22 г.с. се развиват с еднакви темпове, след това близнаците започват да изостават, сигурно защото почва да им става тясно.

# 684
По въпроса за вътреутробното развитие на едноплодната и двуплодната бременност мога да се изкажа и аз. Наскоро питах АГ. Отговорът е, че до 20-22 г.с. се развиват с еднакви темпове, след това близнаците започват да изостават, сигурно защото почва да им става тясно.

Да, смята се, че това е така. Което не пречи близнаци да се родят и с тегло от по 3,5 - 4 кг. близо до термина Grinning Има и такива!
Калкулатора обаче не е за теглото на бебетата, а за термина на бремеността или аз нещо съвсем съм забравила вече  Blush

Между другото ето тук има за развитието на близнаци в утробата по седмици, накрая има линк и към следващиите триместри.

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/07/12/bliznaci-v-utrobata-parvi-trimestar/

Има и един страшно готин филм на National Geographic за близнаците в утробата, заслужава си да се види  Heart Eyes Аз редовно си ревях на него като бях бременна  Crazy Тук има едно парченце от него:
http://www.youtube.com/watch?v=oe5AV8PcKBo

# 685
Фата,благодаря .Страшно си полезна,наистина  Hug
А между другото в 28ма седмица АГ на консултацията онзи ден ми каза че вървяли даже няколко дни напред значи не е задължително да започнат да изостават.Дано да продължаваме все така  Praynig

# 686
Аз пък имам спомени, че близначетата не наддават колкото единичните бебета (ако това може да се нарече "изоставане"), но съзряват по-рано от тях. Смята се, че на единичните бебчета дробчетата съзряват около 34 г.с., а при близнаците с около 2 седмици по-рано. Така че за мамите на близначета е важно максимално да напреднат със седмиците, а не толкова теглото на бебоците.  Peace

# 687
Моята лекарка също ми обясни, че близнаците изпреварват единичните бебета в своето развитие(тук имам предвид съзряване на органи, не тегло) с две седмици. Ако например близнаци се родят в 33 г.с. отговарят по развитие на органи на едно бебе, родено в 35 г.с.

# 688
Да има логика и дано да е така,че малко са случаите ,на близначета устискали в коремчето на мама чак до термин  Grinning

# 689
Germar добре дошла и лека бременност  Hug
Grimalkin това с разходките и умората ми е много познато, и ми е много странно да се изморявам толкова лесно просто не е присъщо за мен  Simple Smile, но явно с напредването на бременността е нормално , даже и коленете почват да ме наболяват.

Момичета да ви питам как се справяте с безсънието, снощи пак  съм спала най много 3 часа, първо се будех през час и половина заради постоянно запушеният ми нос, за да си впръсквам морска вода или заради тоалетната и в 4 сутринта като станах и нямаше заспиване до към 6 ч. И лошото е че нито четенето ми помага вече, нито гледането на телевизия  Sad. Понякога се чудя как да се справя с това неразположение и все си викам да устискам още 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт