Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 425
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Bemol, има тема за килограмите, там има и статии. Нито секциото е задължително, още по- малко лежане след 6ти мес. Всичко е индивидуално и според това как се развива бременността. Не съм лежала нито един ден с близнаците, най- малкото трябваше да се грижа за 2,6 годишния им батко, който не ходеше на детска градина. Във форума има доста близнашки майки, родили естествено- ето тема, в която има и анкета по въпроса.

# 556
   Аз си качвах между 1 и 2кг на месец, като цяло накрая 17-18 отгоре, беше нормално предвид това че се родиха по 2700гр и двамата. Не съм лежала изобщо, имах дете за отглеждане - ходили сме по разходки, вършила съм си всичко необходимо.
   Секциото при мен се наложи, защото младежите 11 дни преди термин не искаха да излизат, нямах и една контракция до тогава. Бяха се завъртяли неподходящо за нормално раждане, доктора ми прецени за секцио, а аз нямах друг избор тогава. За мен беше важно, че децата са напълно доносени и имат почти перфектно тегло. А секциото го преживях.

# 557
Bemol, аз също четох в нета, че може при изследване на глюкоза на гладно, стойностите да са в норма, а когато се направи обременяване с глюкоза, да излезе проблем. Вчера на ЖК ми правиха изследване за глюкоза на гладно, като ми казаха, че ако резултата е извън норми, чак тогава се прави обременяване с глюкоза. Питах, дали е възможно резултата от изследването да ми е в норми, а при обременяване с глюкоза да излезе гестационен диабет и ми казаха, че нямало такава вероятност Rolling Eyes Според мен има логика, защото иначе нямаше да има смисъл в пакета от изследване да бъде включено изследване на глюкоза, след като няма да даде надеждна информация. От друга страна обаче, за мен остава отворен въпросът, тогава как при някои момичета от бг мама, точно това се е случило Thinking

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 08:32 от Надежда :)

# 558
Bemol всеки случай е индивидуален и мнението на генекологът на който имаш най голямо доверие е най важен. Аз качвах по 2 -3 кг на месец в началото после по малко общо 20 кг. Наложи се серклаж поради скъсявате на шийката и пазих леглото от твойте седмици някъде до края. Госпожиците се родиха секцио 35+1ден защото бях с плацента превия, иначе секциото не е задължително както и лежането. Мой приятелка с близнаци ходеше на работа до болничен / 45 дни преди термин/ чувстваше се чудесно и обикаляше магазините до последно роди секцио в 38 г.с такава бременност приятна ти пожелавам и на теб

# 559
Bemol, има не една и две многоплодни бременности, които протичат подобно на едноплодна - без усложнения, до късни седмици (до 9тия месец), без залежаване, без много качени килограми. Моята бременност протече точно така - съвсем нормално (като изключим една сгрешена диагноза, заради която ходех до края по-често на прегледи). Качих общо за цялата бременност 17-18 кг, повечето от които през първите 6 месеца (последните 2 месеца съм наддала не повече от 2-3 кг). Пила съм от време на време желязосъдържащи препарати и след 23-4 г.с. малка доза магнезий. Не спрях до самия финал, дори шофирах до последните 2 седмици, когато ме достраша от мен самата (бях станала доста разсеяна). Работих до късно - 7-8 месец. Родих в 38 г.с. с планово секцио (не знам какво е да ти изтекат водите, за съжаление) бебки по 2500 г всяка. Напълно здрави, много жилави (пупу!).

Така че спокойно. Това, че очакваш близнаци, все още не значи, че ще ти е много по-трудно. Аз накрая едва се надигах от леглото заради натежалите си обемисти форми и пак не можех да разбера защо толкова много се оплакват мамите с 1 бебче. Нищо невъзможно, еле пък нетърпимо. И лесно не е, разбира се, но е за кратко, устисква се.

Лека и безпроблемна бременност на всички ви!!!  Hug

P.S. Като изследвания, освен рутинните ехографии и кръвните заради отрицателния резус фактор, съм правила само фетална морфология и фетална ехокардиография + редовен Доплер след 20 г.с. (които са си пак тип ехографски изследвания).

# 560
Много ви благодаря за изчерпателните отговори! Поуспокоихте ме, че няма да умножаваме всичко по 2 Simple Smile
Здраве и късмет!

# 561
Bemol, аз също доста напълнях, като се има предвид,ч е родих в 29 г.с. ,но аз легах много,бях на 24 хапчета + Фраксипарин. Никой не е казал, че като си бременна с две бебета трябва да напълнееш толкова много. Важно е да се приема умерена и здравословна храна, витамини, вит Д най-вече, който се оказва голям недостиг при близнаците вече.

За раждане също не е казано, че трябва да е секцио. Ако е нормално, възстановяването е много по-бързо.

# 562
deizii благодаря за отговора
Моите момчета последно ги мерих като ни изписваха от болницата на 28 декември бяха 5810 и 6400 последния месец са наддали само по около 200 гр, но това е нормално при положение че бяха доста болни. Аз също ги слагам по малко седнали (полу седнали) пък и те сами искат, Мисля за проходилка страх ме е да ги пускам на пода знам че това би им дало най-голяма свобода но при нас не е удачно. Днес им дадох оризова каша по една лъжичка ,на дебеланчо много му хареса даже награби лъжицата едвам я изкопчих от ръцете му:))) и за сега никой не е повръщал Simple Smile))пу пу пу

# 563
Bemol , 8 кг. в 15-а г.с. не са чак толкова "ужасно, ужасно много" при многоплдна бременност, особено ако си стартирала от по-ниско или нормално тегло.  Peace Тук в близнашкия форум обикновено се "делим" на две мнения относно килограмите, но аз защитавам онова, което твърди, че доброто наддаване е важно Naughty Дани ти е дала и линк към статията. Особено в началото, бебенцата трябва да растат добре, при близнаци обикновено през първите месеци наддаването е като това на "единичните" бебета и се забавя накрая най-вече и заради факта, че мястото с утробата намалява осезателно с нарастването на бебетата.
И наддаването определено не може да се сравнява с това при едноплодна бременност - става въпрос а две бебета, две плаценти, много по-голяма матка, повече кръв в организма на майката... С две думи - доброто хранене и наддаване са си важни. Разбира се, говора за килограми натрупани не от торти и банички, а от богата на белтъчини диета, с много зеленчуци и плодове, достатъчно източници на калций, достатъчно течности, които също не са за подценяване. И разбира се, наблюдаващия те гинеколог, може да прецени най-добре как протичат нещата.  Peace
Иначе и аз не съм лежала през бременността, изкарах до 38-а г.с и родих нормално - бебета 3050 и 2760  Heart Eyes Стартирах от нормално тегло и качих 27 кг., от които оставих 16-17 още в родилното, а останалите свалих без никакъв проблем с кърмене.  Sunglasses

ssunshine , честито ви захранване  Simple Smile

# 564
Здравейте wavey

Излязоха ми резултатите за кръвна захар - 4,42, от клиниката, в която си проследявам бременността ме увериха, че нямам гестационен диабет и ме успокоиха, че просто бебетата са по-едрички. Слава на Бога Praynig Praynig Praynig

# 565
Надежда Simple Smile  Радвам се че всичко е наред при теб, сега се успокой и се наслаждавай на бременността си.
Относно килограмите срам не срам Embarassed аз съм 30 отгоре. Нямам идея как се получи , дали от хормоните , които пиех в началото, дали от това , че не съм повръщала.Малко ми е притеснено от чиста женска суета, но пък всичко да завърши успешно и да си родя здрави бебета и после мисля , че нещата ще се наредят от само себе си. Винаги съм била доста слаба, а и сега ме спасява факта , че съм висока и като кажа колко тежа не ми вярват Laughing

# 566
Grimalkin, очевидно е, че ние бременните с близнаци ще пълнеем повече и това не трябва да ни тревожи Peace Важното е и дай Боже на финала да родим доносени здрави и силни дечица, пък после щем не щем, покрай грижите за тях ми се струва, че много бързо ще свалим килцата Laughing

# 567
  • София
Ами на мен лекарят ми каза, че близнаци или не- наддаването е едно, най-много 3-4 кг отгоре.

# 568
Ами на мен лекарят ми каза, че близнаци или не- наддаването е едно, най-много 3-4 кг отгоре.

Е то няма как наддаването да е едно - само като вземеш теглото на второто бебе, втората плацента, околоплодни води и кръвотока, е ясно че това е невъзможно Peace

# 569
Мога да дам пример с мен.

Първа едноплодна бременност - начални килограми 58, наддаване 20кг, бебе 3500 грама.
Възстановяване на теглото за 2 години.

Втора двуплодна бременост - начални килограми 59, наддаване 17кг, бебета 2х2700 грама.
Тук за възстановяване няма как да говоря още, имам още 9кг да топя, а малките са вече на 5 месеца.

Всичко е много индивидуално.

Двата пъти разлика почти няма в храненето, близнаците са родени през август, каката през октомври, т.е. почти в един сезон са. Само с каката пиех кафе 2-3 пъти месечно, и бира бях пила 2-3 пъти, с близнаците не изпитвах нужда от тези напитки.

Общи условия

Активация на акаунт