Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 420
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
и аз мисля, че е индивидуално,те лекарите казват едно,което е някакъв стандарт,но всяко тяло си реагира различно. Аз примерно,май бях писала вече, качих 1 първите 3 мес., после качих 4 кг изведнъж в 4 мес- от днес за утре...и оттогава не съм мръднала. Нооо,не се знае последните месеци какво ще се случи. Обаче и тези 5 кг си ги усещам, защото явно са само в корема и много ми тежи, имам чувството, че нося гюленце, което ме дърпа надолу, а още е рано... Thinking

# 571
fata ® благодаря Hug
Надежда Simple Smile радвам се всичко е наред
Момичета не се притеснявайте толкова за килограмите те се свалят бързо с две бебета едновременно  Laughingхубаво е да се храните пълноценно и да ни зарадвате със здрави доносени бебета:))))

# 572
И на мен много ми тежи. Тъй като работата ми е на бюро и въпреки, че стола ми е анатомичен и е много удобен, имам ужасни болки в кръста и гърба. Особено в следобедните часове ми е мъка. Също като взема да върша домакинска работа - да готвя примерно и едвам успявам да си свърша работата докрай. А къде е тя още...

# 573
ssunshine това винаги ми е било много странно, кой е казал че килограми се свалят бързо с две бебета  Joy
Аз кърмих 14 месеца и през това време не само, че не отслабнах, ами и налълнях още. Бях си някъде около 90те килограма, предвид, че тръгнах от 72кг.
Чак 15 месеца след като родих тръгнах на фитнес, за 12 месеца свалих 16 килограма и се чуствах вече добре.
Не съм свалила нищо от тичане, прохождане или гледане на близнаците...

# 574
Не съм свалила нищо от тичане, прохождане или гледане на близнаците...

И аз така  Embarassed. Фитнес му е майката. По-малко ядене също. Аз още боря едни 4-5 кг...

# 575
за килограмите подкрепям Фата напълно. аз родих в 33 седмица, бебета 2 и 2,400 кг. наддадох около 30 кг. старт 44 кг. като се загледате по мерките на някои майки, които в 38 седмица са родени около 2,800 и наддали по 15 кг, мисля че това доказва теорията. ако не бях получила гестоза и се бяха родили в 38 седмица ми щяха да са над 3 кила и двете. аз в болницата оставих около 20 кг, а другите сами си изчезнаха. тук искам да отбележа, че има голяма разлика дали майката си гледа децата сама или с няколко бавачки  Wink

# 576
здравейте момичета  Simple Smile

да се запиша и тук и да попитам нещо, което ме човърка. днес за първи път чух сърчицата на бебоците и на едното ембри сърцето се чуваше много по-тихо и гледам, че и диаграмата е с много по малки отклонения, ох дано ме разбрахте. и сега се чудя що на едното му бие сърчицето по-малко от на другото.   Rolling Eyes

# 577
Ами на мен лекарят ми каза, че близнаци или не- наддаването е едно, най-много 3-4 кг отгоре.

На твое място бих обмислила смяна на лекаря, съвсем сериозно  Naughty Това е направо безотговорно изказване. Да не говорим, че 3-4 кг- отгоре са малко и за едноплодна бременност.  ooooh! То само бебето тежи толкова...

Достатъчно е да се разгледа разпределението на натрупаното тегло при една нормална едноплодна бременност:

3 – 4 кг. – средното тегло на бебето
3.2 кг. – допълнителен запас хранителни вещества.
1.8 кг. – допълнително количество кръв
1.8 кг. – допълнително количество лимфа
0.9 кг. – околоплодна течност
0.9 кг. – увеличение на обема на гърдите
0.9 кг. – увеличение на матката.
0.6 – 0.8 кг. – плацента.

Това прави 13,3 кг. само при бременност с едно бебе. Нека направим същото изчисление за двуплодната бременност:  две бебета по поне  2,5 кг., добавете още една плацента, двойно количество околоплодна течност, двойно увеличена матка и допълнително количество кръв за още едно бебе. Това прави общо 19,7 кг. от съвсем нужни неща. Нека са малко по-малко, но не 3-4  ooooh!

Разбира се, качването и свалянето е и съвсем индивидуално. Но доброто пълноценно хранене (а оттам и добро наддаване) по време на многоплодна бременност зависи и изцяло от нас и се изтъква като важно в редица сериозни медицински източници.  Peace

# 578
  • София
Kanari1305, и на мен ми звучи несериозно подобно изказване. Това де факто означава, че трябва да намалиш от собствената си телесна маса.

hut, дишай спокойно и им дай време до следващия преглед.

# 579
fata ® честно казано не съм съгласна с теб.храня се много добре,а това че досега съм наддала само 12 кг не значи че не ми е наред бременноста,или пък бебките,при положение че и двама лекари са сигурни че бебите ми растат много добре.така че това за теглото много много не му вярвам.

# 580
Камито, съгласна съм, аз също за цялата бременност качих 15 килограма и излязох от болницата плюс 5, така че всичко е много индивидуално и въобще няма задължителни килограми, които трябва да качиш. Важното е да се храниш здравословно, то килограми някои качват като се тъпчат с банички и сладкиши, ама за бебето това нищо полезно не носи.

# 581
Камито, съгласна съм, аз също за цялата бременност качих 15 килограма и излязох от болницата плюс 5, така че всичко е много индивидуално и въобще няма задължителни килограми, които трябва да качиш. Важното е да се храниш здравословно, то килограми някои качват като се тъпчат с банички и сладкиши, ама за бебето това нищо полезно не носи.
аз хапвам много плодове.само на ден изяждам по 4-5 ябълки,круши,и др.просто на мен много не ми личи.натурата ми е такава.и лекаря ми вика къде ги нося тези бебета,но важното е че с тях всичко е наред,и както вървят ще са добре. Hug

# 582
аз хапвам много плодове.само на ден изяждам по 4-5 ябълки,круши,и др.просто на мен много не ми личи.натурата ми е такава.и лекаря ми вика къде ги нося тези бебета,но важното е че с тях всичко е наред,и както вървят ще са добре. Hug

Браво, стискам палци всичко да е наред -  и повечко белтъчини също е важно  Heart Eyes

# 583
тук искам да отбележа, че има голяма разлика дали майката си гледа децата сама или с няколко бавачки  Wink

Душа, около мен няма и намек за бавачка  Wink. Няма баби и дядовци, няма целодневни детски градини, никакви "български" екстри. Тук-там някое забавление за децата, в което аз търча да наваксам я с пазар, я с нещо друго. А най-странното е, че освен, че ходя на фитнес, ям все по-малко. Рядко ям сладко, като цяло се храня здравословно... А сега, кажи ми що не отслабвам, моля те...  newsm78
Аз между другото също напълнях повечко по време на кърменето. По време на бременността хапвах доста добре, но последните месеци не можех много - девойките бяха яко натиснали стомаха ми и повече от няколко залъка не можеше да поеме. Стараех се поне да е начесто. От болницата ме изписаха на килограмите, на които съм в момента - около 58 кг. После качих до 62-63. Не е много, дори си влизам в старите дрехи, но все таки, не съм същата и това лееекинко ме дразни  Laughing. Цял живот съм била около 50 кг, сега имам амбициите да се върна до 54, ама трудна работа.

Встрани от личните лирични отклонения, аз също съм на мнение, че във всеки случай е индивидуално и най-важно е да се храните здравословно, без да си налагате каквито и да било ограничения. Колкото и да мрънкаме за фигурите си, след бременност няма как да сме си същите, пък ако ще и хич да не сме качили. А колко по-важно е дечицата да са живи и здрави и да се родят с по-добро тегло във възможно по-късни седмици! Това е безценно! Най-добре ще го оцените след раждането, когато започнат същинските грижи.  Peace

# 584
Стартирах от 58 кг., качих 24 кг.
Вече една година кърмя и не само не съм отслабнала, но съм 7-8 килограма отгоре в сравнение с датата на изписването... Че с кърмене се отслабва за мен се оказа пълен мит или най-малкото не е общовалидно  Blush
Чакам прословутото прохождане, че да отслабна  Crossing Arms

Моите съвети към бременните момичета - щадете си кръста, ще ви трябва! Ако ви тежи, носете поддържащ колан за бременни.
Ако смятате да кърмите, на всяка цена намерете най-удобната за себе си поза, защото в началото може да се прекарват часове на ден, застинали в една и също позиция, докато бебета сучат. Аз се докарах с дискова херния (въпреки носенето на колана) (опасявам се, че доста се изкривих докато кърмих), с която обслужването на две бебета е далеч от песен......

hut, много се радвам да те видя в тази тема!! Леко бременеене ти пожелавам  Hug

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 22:37 от Café con leche

Общи условия

Активация на акаунт