Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №3

• 145 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Тъй като нямам много място да държа всичко на закачалки,тениските и пуловерите например,сгъвам така:ръкавите прибирам един върху друг откъм гърба/успоредно на рамената/ и после сгъвам на две по ширината на блузата.Така после остава един ръб през кръста и евентуално на ръкавите около рамената,но то там така или иначе и по тялото се набира.Не личи особено.После слагам едно върху друго на рафтовете.Дано съм го обяснила добре

# 226
Ето така планирам да подредя гардеробите.

Няма ли да се намачкат прекалено много толкова нагънати newsm78

Не мирясах докато не пренаредих и не пренагънах всяка възможна дреха, кърпа, калъфка у дома. В момента шкафовете и гардеробите ми, които до преди седмица бяха буквално натъпкани, сега са полупразни! Crazy
Освен това, сега абсолютно всичките ми дрехи са ми пред очите. Няма нищо затрупано...
Относно намачкването - ми не! Не се намачкват повече от обикновено. Ръбчетата където са сгънати пак са си там, а този, при допулнителното прегъване не се вижда, понеже е по-скоро като руло вече дрехата.

# 227
И аз пренаредих чекмеджетата-наистина се "опразниха".И успявам да ги поддържам в такъв вид.Но там държа почти изключително неща,които не са връхни дрехи и не ме притеснява дали са поизмачкани.
Бразилка,а ти как така всичко си пренаредила?Полиците не виждам как ще станат така,освен ако не им се сложат някакви кутии.

# 228
  • София
Според мен дрехите сгънати по този начин не се мачкат повече. В къщи от две години само така ги нареждам и съм много доволна  Peace
Сложени на закачалка, определено се получават повече гънки, особено при ръкавите и в моя случай, ако мъжът е с размер XL, се получават гънки и по предницата и гърба.

# 229
  • София
И аз успявам да поддържам тази подредба, макар че мислех, че още на второто пране, или ММ като си взима дреха и всичко ще се разбърка. Дали ще сгъвам по стария начин или така - все еднакво време ми отнема. И всичко е пред очите, както са посочили другите момичета.
Но важно е как човек ще си подреди гардероба най-вече според това какви са му дрехите и какви има най-много: ако имате повече ризи, костюми и панталони с ръб, то закачалките са най-доброто решение. Докато у нас сме почти изцяло на тениски (мъжа ми работи в сервиз и има работни тениски и официални тениски Mr. Green) и общо 5 неща на закачалки, основно мои по-официални неща.

# 230
  • София
Не знам дали е показвано назад по темите, но много ми хареса тази система за организация на дома. Изглежда здрава, функционална и най-важното- подходяща за градина, гараж, кухня, спалня, баня...

Eто и още   Simple Smile

# 231
Не е за гардероби, но не мога да не споделя Shocked

http://mnogozle.com/video16516_opakovane-80-to-nivo.html

# 232
  • Русе
Това добре, проблема обаче е на обратно. Като извадиш всичкия багаж и как ще събереш мръсното пране в същото пространство? И него ли да го сгъвам?

# 233
  • Пловдив
 hahaha Мъжка му работа! И всичко това, само за да се тупне в гърдите и да натрие носа на половинката как се тръгва на почивка с едно чанте, а тя..... с 5-6 Joy
След което за да изкара една тениска, ще обърне всичко с главата надолу  Joy
Иначе... събира погледа с изобретателност  Peace

# 234
Ей, опасна работа!
Ароматизира си чистите чорапи, още от начало да си миришат на потни крака (като обувките).

# 235
  • София
Някой по-горе беше пуснал снимка на онзи интересен органайзер за кабели от картонените тръбички на тоалетната хартия... Аз сега се замислих, че от тях ще стане страхотен органайзер за чорапи - могат да се срежат на две всяко и след това получените кръгли клетки да се залепят едно за друго и да станат като медна пита.

Аз започнах да събирам тези от тоалетната хартия, даже поръчах и на майка ми да не ги хвърля, но докато събера достатъчно количество, мъжо взе че успя да изхвърли повече от половината кабеляци. И изведнъж ми светна - защо да не си обновя органайзера за бельо? Аз и без това съм си го правила ръчно навремето от стари визитки, тогава нямаше нито Икеа, нито от къде да поръчам подобно нещо.

# 236
  • на североизток
Сега видях тази серия кутии в Икеа, страхотна е за организиране на каквито и да било вещи, но май я няма цялата в нашата Икеа newsm78

РоЗи, освен за кабели и чорапи, става и за вратовръзки, шалчета и колани. За да събереш по-бързо, може да ползваш ролките от кухнеската хартия, срязани на три Wink

# 237
Това с ролките е гениално, чудя се цяло лято как да организирам слипчетата и чорапките на малкия, че всичките му дрешки са в един шкаф и е вечната анархия вътре Laughing .
Много благодаря за идеята  bouquet  bouquet

# 238
  • на североизток
Ооо, аз на малката дребосъчестите чорапчета съм ги сложила в един органайзер, който купих от Кауфланд за 1-2лв. и ми е много удобно. Пускала съм снимки в предишните теми, ако ти се търси.

А, ето намерих ги http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434893.660, най-долу на страницата.

# 239
  • ENGLAND
Аз съм си взела от органайзарите на Икеа http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60192633/#/00192631 . Имат и този, но о6те не съм стигнала до него http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60210552/#/10185593 . Ето ги всичките тук http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/departments/bedroom/10452/

Общи условия

Активация на акаунт