Щастливи заедно (Aşka Sürgün) - Beren Saat и Mahsun Kırmızıgül - Тема 10

• 55 221
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Ромина, то броенето на целият филм го няма.  Joy Забавно е като цяло. Хазар е с плаващи години, сега това с Хасан,Низар и баща им (което си е голяма грешка, тук сценаристите са омазали нещата доста). Бурджу носи слонче направо. Тя това дете го преносва меко казано. Ражда го чак след края на зимата.Те дават една страшно люта зима.  (Бял текст) Просто с годините и времето като цяло на филма е голяма комедия.

То, че летоброенето и по Егира, и по Римския календар им куца е едно на ръка, но само се замислете за ситуацията изобщо. Едно и също нещо се повтаря като рефрен  в тези филми. Говори се за чест, за някакви принципи, за правда, за отговорност, за семейство .... все хубави работи и все стойностни, а го нямат за нищо да кажат на едно дете да убие човек или да стоварят вината върху дете (както е в "Петте минарета ...") или да направят от един млад човек камикадзе и да изпотрепят невинни хора("Крилете на нощта"). Изобщо не им се вижда като някакъв проблем да излъжат официално и някой друг да понесе наказанието вместо виновника, било защото е дете или защото е млад, или защото е стар, или ...защото така са решили. Това по какъв начин се вмества в понятията като "чест", "отговорност", "мъжество", "правда" ....Как така го слагат на равна нога с останалите характеристики на тези понятия?! Като как тези действия се оправдават морално? Кое ги прави правилни като решения? Изобщо не намират за нередно да жонглират с принципи,традиции или право според както им уйдисва (както казват родопчани).

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 00:17 от Lelya D

# 556
Lelya D, ами тук спорят традиционното с официалното право (то май и не спорят). Съд няма. Семейството решило да убият брата на Азам и Хасан се "жертвал", за да спаси душата на Низар. Понеже не могъл да им попречи да убият, убил той.
Скрит текст:
Как да ти казваме?

# 557
Lelya D, ами тук спорят традиционното с официалното право (то май и не спорят). Съд няма. Семейството решило да убият брата на Азам и Хасан се "жертвал", за да спаси душата на Низар. Понеже не могъл да им попречи да убият, убил той.
Скрит текст:
Как да ти казваме?

Просто изгледах филмите на МК за няколко дни и този тип антагонистични представи ми се набиха в очите, затова ги отчитам така ясно сега. Дори и да е "сапунка" все пак сериалът е направен да се гледа от масовия зрител, значи се използват достъпни и популярни тези и схващания, нали?

Скрит текст:
Joy Галя вече ме кръсти и аз се съгласих  Joy (кръсти ме Лейла  Laughing иначе името ми е друго, но така е забавно)

# 558
  • София
мани, мани, претупах ника набързо-то с тия Дилян/Зилян всичко така ми звучи, та и Лейла ми се пасна някак си на клавиатурата Laughing Wink
техните традиции никога няма да ги разберем и възприемем
в ЛиН един баща уби синът си, щото не му се покорил, беше готов да убие и дъщеря си, ако не се омъжи за девера си
какво се чудим newsm78
явно правят филмите си, за да повлияят по някакъв начин на младото поколение, поне за ЛиН бях чела подобни неща-нещо като филм срещу кръвните отмъщения
не знам дали успяват
от мен лека момичета и до утре Hug

# 559
мани, мани, претупах ника набързо-то с тия Дилян/Зилян всичко така ми звучи, та и Лейла ми се пасна някак си на клавиатурата Laughing Wink

И на мен ми пасна идеално ! Wink Точно в духа на темата е !  Laughing

То не, че в християнската или в будистката култури няма такива противоречия .... не искам да кажа, че само исляма има този проблем, но ... понеже гледаме този сериал и него обсъждаме и затова му обръщам внимание. Все пак всички имаме някаква представа от тази култура по обясними причини - директен контакт. Опитвам се да гледам на филмите като на информационен носител, а не само като фабула.

# 560
  • София/Бургас
Галя, питай за адрес и размер и пращай ризката. Аз днес купих на "хахото",опаковах я и пускам я утре.  Mr. Green

# 561
Lelya D,хареса ми начина ти на изразяване,леко нестандартен,точен и комичен  newsm10

Иначе какво щяхме да гледаме ако мислят бързо или решата че "традициите не са това което бяха"

Нелка,защо стоиш само на балконЯ и пишеш рядко newsm78

Защото съм в тръстиката !? Mr. Green

Избягах от жегата в града , но и тук е "ужасно" топло и се страхувам да не "родя" бисери , толкова ми е "изпразнена" главата от тези температури...!? Grinning

# 562
Аз днес купих на "хахото",опаковах я и пускам я утре.  Mr. Green

На мен ми стана много смешно когато днес майка ми, докато обясняваше какво се било случило в серията също го нарече "Хахото от кея". Значи ... човекът има определено ...ммм... излъчване, така да се каже.... Laughing

# 563
  • София/Бургас
 Нели, не се притеснявай. Ние постоянно цепим бисери. То с тези драми в сериите, малко бисери и смях са за разнообразие.
Лейла, права е жената.

# 564
 Галя, едно среднощно уточнение специално за теб.
Скрит текст:
По твоя цитат : "Аз  пък се чудя Дестан как живее под един покрив с убиеца на любимия си."

Според мен Хасан е убил не Али (годеника на Дестан), а брат му Вели. Току-що изгледах сцената от 25 бг несглобена серия - на гробищата в Медиат, където Азам разказва на Хазар за родовата вражда. Последователността е следната:
1. Али отвлича Дестан. Хюсеин, по-големият брат на Хасан и Дестан, убива Али.
2. Вели, братът на Азам, убива Хюсеин.
3. Хасан убива Вели.

Според мен вероятно снимката на часовника е на Вели (не на Али, годеника на Дестан), макар че не го чух в прав текст в последните две серии. И да греша, не е толкова важно (Хасан си е убиец), но нали обичаш уточненията (като с халката). Hug

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 03:15 от Tania M.

# 565
  • София
Добро утро  bouquet
Танче, мерси за уточнението Hug
наистина е важно за мен, това е друго Thinking
не че не е убиец, но си обяснявам донякъде Дестан, че иначе хич не можех да го проумея
значи при всички случай Шахвар са били наред-според техните закони, когато Ресул убива Арда, който пък е съвсем невинен
един вид тоди Вели е бил неотмъстен
луда история с тия братя и сестри и кръвни отмъщения #Crazy

# 566
Привет щастливки Hug Hug Hug

# 567
Добро утро!
Да, Галя, точно това казва Азам на Хазар: че бил негов ред да отмъщава, но той не искал, и така брат му Вели останал неотмъстен, пък Хасан взел Дестан и се махнал. Луда работа, да.
Приятен ден на всички в темата и до довечера!

# 568
Добро утро!
Да, Галя, точно това казва Азам на Хазар: че бил негов ред да отмъщава, но той не искал, и така брат му Вели останал неотмъстен, пък Хасан взел Дестан и се махнал. Луда работа, да.
Приятен ден на всички в темата и до довечера!
E как да не е отмъстен,нали от Азизолу някой е влязъл в затвора,това нищо ли е,или само с кръв се овъзмездяват,то тогава и Арда е неотмъстен

# 569
Момичета гледам този клип и се чудя някой знае ли на колко инструмента може да свири Махсун
http://www.youtube.com/watch?v=UOk3jHqNfN0

до тук аз знам поне за 2  -     пиано и бозуки/това може да е и тамбура или пък нещо друго/

Общи условия

Активация на акаунт