Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 3

• 124 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Включвам се по повод изследванията след операцията. Моята тръба беше запазена и напълнена с нещо като гел, който да предотврати сраствания в постоперативния период (моята операция беше отворена). След операцията ми правиха хидротубация. Веднъж да се разкара гелът, второ да се провери състоянието на тръбите. Беше кошмарно, но резултатът беше много добър. Тестове не съм правила.

# 571
tremble87, искай си диск от лапароскопска операция. Интересно ми е дали ще ти дадат. Би следвало да има запис.
Стигам до извода,че  в миналото лекарите са се насочвали към спасяване на живота на майките, а днес тенденцията е да се пази фертилитета.
Един съвет към всички: Не се предоверявайте на лекари и твърдо настоявайте да се запази тръбата, колкото и да сте уплашени. Най лесно е да се реже. Ходете при два, три хирурга, ако трябва, колкото и да сте ужасени, за да сте сигурни, че ще направят невъзможното да ви запазят репродуктивните органи.
А, аз от Майчин дом и диск с лапароскопските операции нямам, въпреки че вторият път  изсипах  една камара пари. А, можеше да изискам записът и да ида на второ мнение с него.

# 572
Аз също нямам диск...И на мен също ми казаха, че е най-добре да се отреже, защото риска да се повтори в същата тръба бил много голям...

# 573
На мен доколкото ми обясниха диск се прави само пожелание на пациента.Но преди операцията лекарят ви е бил длъжен да попита дали искате такъв диск.Мен ме питаха преди да ми сложат упойката.Но може на другите места да не е така.

# 574
Миналата година и аз бях с ИБ, писала съм по- напред. Махнаха ми тръбата, даже ми се щеше и двете да ми махнат ( от страх),но доктора отказа. Опита се даже да спаси тръбата но била е много зле, тъй като бременността беше напреднала. Ин витро оплождане се прави при мен, поради други причини. Мога да се похваля,че вече имам и дъщеря, на месец е. Та мисълта ми беше че с тръби и без тръби, с един или с половин яйчник има и други начини на забременяване, и то не са страшни.

# 575
Миналата година и аз бях с ИБ, писала съм по- напред. Махнаха ми тръбата, даже ми се щеше и двете да ми махнат ( от страх),но доктора отказа. Опита се даже да спаси тръбата но била е много зле, тъй като бременността беше напреднала. Ин витро оплождане се прави при мен, поради други причини. Мога да се похваля,че вече имам и дъщеря, на месец е. Та мисълта ми беше че с тръби и без тръби, с един или с половин яйчник има и други начини на забременяване, и то не са страшни.

Много се радвам за вас! Да ви е жива и здрава!
Аз лично съм решила за себе си, че ще пробвам отново да забременея по нормален път, имам все още 1 тръба, макар че ме е страх да не се повтори случката. И ако не се получава може би и аз ще се насоча към ин витро, защото скоро правя 32г, няма за къде да се моткам Simple Smile

# 576
Моята ИБ беше след ин витро, незнайно защо ембриона беше" проходил" и се наместил в тръбата ,но такъв ми бил късмета.

# 577
Моята ИБ беше след ин витро, незнайно защо ембриона беше" проходил" и се наместил в тръбата ,но такъв ми бил късмета.

Ехаааа! не знаех, че е възможно...

# 578
  • Някъде там
А при цервикална ИБ пак ли има вероятност при следваща бременност плода отново да се закрепи на шийката на матката?

# 579
  • София
Момичета, да ви попитам, след като организма се изчисти посредством кръвотечение след операцията, има ли ли сте и зацапвания след 20 тия ден от операцията и кога ви е дошъл МЦ?

# 580
Момичета, да ви попитам, след като организма се изчисти посредством кръвотечение след операцията, има ли ли сте и зацапвания след 20 тия ден от операцията и кога ви е дошъл МЦ?

На мен по принцип ми е 7-8-9 дена цикъла, но след операцията имах нещо като цикъл за 5 дена. Дойде на 3тия ден след операцията. От следващия месец всичко си беше както трябва.

# 581
  • София

На мен по принцип ми е 7-8-9 дена цикъла, но след операцията имах нещо като цикъл за 5 дена. Дойде на 3тия ден след операцията. От следващия месец всичко си беше както трябва.
При мен първите 4 дни бях със зацапване, после от 5 тия ден имах много силно кръвотечение за около седем дни, казаха че е нормално, защото се чисти матката. Но днес сутринта при забърсване имах кръв, след това само кафеникаво зацапване. 24 ден от операцията ми е, притесних се, но не успявам да се свържа с опериращият лекар. Дано да е нормално...

# 582

При мен първите 4 дни бях със зацапване, после от 5 тия ден имах много силно кръвотечение за около седем дни, казаха че е нормално, защото се чисти матката. Но днес сутринта при забърсване имах кръв, след това само кафеникаво зацапване. 24 ден от операцията ми е, притесних се, но не успявам да се свържа с опериращият лекар. Дано да е нормално...

Да не е това в такъв случай цикъла ти? Просто на организма да му трябва време да влезе в нормалния си коловоз? Ако се чувстваш добре според мен не трябва да се притесняваш Simple Smile Ще се нормализират нещата, на организма му трябва време Simple Smile Моята операция беше преди 3 месеца почти и още на моменти усещам тук таме дискомфорт, но го намирам за нормално Simple Smile

# 583
  • София

Да не е това в такъв случай цикъла ти? Просто на организма да му трябва време да влезе в нормалния си коловоз? Ако се чувстваш добре според мен не трябва да се притесняваш Simple Smile Ще се нормализират нещата, на организма му трябва време Simple Smile Моята операция беше преди 3 месеца почти и още на моменти усещам тук таме дискомфорт, но го намирам за нормално Simple Smile
Много ти благодаря за положителното отношение Simple Smile
На мен ми казаха да си чакам МЦ след 32ия ден от операцията и понеже сега съм в 24ия ден се разтревожих. Според мен може би е нещо еднократно и моментно, тъй като след кръвта имам леко кафяво зацапване, поне за сега. Не ми се ще да отида на лекър тъй като от опита ми до сега ще неанглижират притесненията ми...

# 584

Много ти благодаря за положителното отношение Simple Smile
На мен ми казаха да си чакам МЦ след 32ия ден от операцията и понеже сега съм в 24ия ден се разтревожих. Според мен може би е нещо еднократно и моментно, тъй като след кръвта имам леко кафяво зацапване, поне за сега. Не ми се ще да отида на лекър тъй като от опита ми до сега ще неанглижират притесненията ми...

Аз след операцията всяка болчица, всяко неразположение го отдавах на операцията и много се притеснявах, но знам, че на организма му трябва време, и за него си е шок Simple Smile И моя първи цикъл след операцията, ако мога да го нарека така беше по-различен от по принцип. Според мен си е нормално, но ако все пак се притесняваш наистина върви на лекар, за твое успокоение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт