ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 89 008
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 1 170
dunda_n1, и аз имах цикъл след първата инжекция, поставена веднага след лапарото. Полсе цикъла ми изчезна.

tiny, стискам ти силно палци и вярвам, че твоето бебче ще бъде силно и ще се справи. Няма да е лошо да направиш една консултация и с друг специалист.

# 1 171
За пръв път чувам инжекциите да се слагат на 30, а не на 28 дни.

# 1 172
За пръв път чувам инжекциите да се слагат на 30, а не на 28 дни.

И аз също newsm78

# 1 173
  • Севлиево
Дали няма връзка с дължината на цикъла ,защото при мен идва на 30 дена,а не на 28.Но пък не се сещам да са ме питали при мен как е.
Пък и има нещо друго,аз вземам Лукрин по Здравна каса,а там не мога да го взема на по -ранна дата от последната...
Значи все пак ще трябва да се обадя да питам кога да е втората инжекция,да видя и неговото мнение.Иначе негов колега ми каза на какъв интервал се поставят.
Също се чудя как при едни Лукрина се поставя след  операцията, а аз трябваше да изчакам един цикъл и да броя 5-7 дена от него и чак тогава да се постави...
На мен доктора ми беше казал че след 3 дози Лукрин ще съм добре...А дали ще мога отново да забременея,добре че имам едно дете,което също доста време чаках.

# 1 174
Няма връзка с дължината на цикъла. Инжекциите са с освобождаване (действие) в организма в продължение на 28 дни. Добре е да си закупиш един Лукрин. Лукрина и сравнително слабичък според мен. Ако сравняжаш с Диферелин, Золадекс, Декапептил. Отиди и при друг доктор. Сигурна съм, че друг няма да каже на 30 дена.

# 1 175
Dunda, при мен лукрина се поставяше точно на всеки 30 дена. Бях си ги изчислила и 6 месеца спазвах точния ден, дори акушерките в клиниката ме питаха, дали спазвам 30-я ден. Незная от какво зависи. Аз лично кървях почти всеки месец, а освен лукрина успоредно трябваше да пия регулон без прекъсване. Според мен организма ми се беше побъркал тотално. Единия месец дори, ако не се лъжа беше при четвъртата инжекция си имах няколко дена нещо като цикъл. Според лекарката ми това са хормони и било нормално.

# 1 176
  • София
И аз подкрепям момичетата. Лукринът се постава на 28 дни! Нито ден повече или по-малко. Всичко останало е неефективно лечение. И това е факт, а не мое мнение.
Красина е права. Първата инжекция обикновено се купува, че бюрократщината е голяма. И е важно да се постави веднага след операцията, без да се чака цикъл. Иначе има риск от рецидив още преди започване на лечението.
Иначе за силата на лекарството има противоречиви мнения. Макар и на Лукрин си понесох всички странични ефекти, както си му е редът! И все пак - важен е резултатът. След първата инжекция имах нещо като цикъл, но не точно. Слабо и леко беше.
А за едновременното пиене с противозачатъчни нямам думи! Какъв е смисълът? какво е обяснението на лекаря? Това е ужасна хормонална бомба за организма и пълно безумие за мен...

# 1 177
  • Севлиево
Доктори много,всеки с неговия си метод на лечение.Май остава само да се надявам, че ще оправя до колкото мога.
Но иначе и аз се зачудих. че трябва да се спре цикъла, а в същото време трябва да го чакам за поставянето на инжекцията...
В листовката пишеше доста странични ефекти.За сега качих някое килце,дано не качвам повече и като че ли имам едно главоболие...Не се ограничавам от дадени храни.

# 1 178
  • София
Ама тука не става въпрос за различни доктори. Лечението на ЕМ за момента е едно. Аз затова попитах какво е обяснението...

# 1 179
  • Варна
Аз също съм убедена, че поставянето трябва да е на 28 дни точно. Мен ме накараха да поставя първата инжекция в 1-вият ден от цикъла ми след лапарото, но друг лекар по-късно ми каза, че дори не е било нужно да чакам цикъл. Е, както и да е, само този 1-ви цикъл си изкарах и после вече нямах нищо до края, общо 9 мес.
Това инжекции+противозачатъчни е пълен абсурд.  #Crazy
Ако не се притесняваш моля те сподели кой лекар те посъветва да го направиш, за да съм сигурна, че крака ми никога няма да се озове при него.  Praynig

# 1 180
Отговорът беше, за да се постигне по-добър ефект от лечението. Смятам, че лекарката ми е добър специалист, щом така беше преценила за лечението ми, значи така е трябвало. Тя прави и лапарото, добре е била запозната със състоянието ми. Съгласна съм че е било хормонална бомба и все пак...

# 1 181
Не смятам да говоря срещу лекар, който ме лекува и на който съм се доверила. Това, че мен са ме лекували така, не означава, че и останалите, които са със същата диагноза и при същия лекар не са с различно лечение.

# 1 182
  • Варна
Добре, аз не споря, казвам личното си мнение. Ти си тази, която решава. Лукрин, Золадекс или който и да е там друг препарат сам по себе си е достатъчно силен, за да се допълва с каквото и да било. Нещо като да имаш нечовешки болки и пиеш морфин и аз да ти кажа - изпий и тоя аналгин. Аз така го разбирам.

# 1 183
  • Варна
Не смятам да говоря срещу лекар, който ме лекува и на който съм се доверила. Това, че мен са ме лекували така, не означава, че и останалите, които са със същата диагноза и при същия лекар не са с различно лечение.

А ти някога чувала ли си/чела за някое момиче употребявало и двете неща едновременно, без значение при кой лекар?

# 1 184
  • София
Добре, аз не споря, казвам личното си мнение. Ти си тази, която решава. Лукрин, Золадекс или който и да е там друг препарат сам по себе си е достатъчно силен, за да се допълва с каквото и да било. Нещо като да имаш нечовешки болки и пиеш морфин и аз да ти кажа - изпий и тоя аналгин. Аз така го разбирам.
newsm10

От опит съм се убедила, че всяко лекарско мнение се подлага на проверка. Особено ако е супер нелогично, както в случая. Няма защо да се защитаваш. Сподели, поиска мнение, ние изказахме своето. Аз заставам зад думите си и съм сигурна в твърденията си. Оттам нататък отговорността с и е твоя. Само да вметна, че това, че един лекар прави лапаро, не свидетелства за компетенциите му. Така и не сподели име...

Общи условия

Активация на акаунт