ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 979
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 1 185
Br, веднъж съм чела това беше по време на лечението ми, преди малко се зарових в гугъл пак да го открия, дано да успея. Точно и затова по времето, когато пиех хапчетата и поставях лукрина реших, че може и да е правилно лечението. Аз не споря, може и да не е била права, факт е че преминах лечението и дано да е имало ефект от цялата работа.

# 1 186
Да споделих, не виждам къде точно съм искала мнение. Съжалявам, че изобщо публикувах мнение. Не се защитавам, няма от какво. Относно името на лекарката , както казах няма да го споделя, всеки сам си преценява, както вече казахте вие. Не ме разбирайте , че не приемам вашето мнение, просто аз вече съм преминала през описаното лечение и няма смисъл едва сега да се замислям дали е било правилно или не. Извинявам се , че изобщо ви занимах с мен.

# 1 187
  • Варна
Не се цупи сега като малко дете. Знам, че вече е свършило това лечение, но ако ако осъзнаеш, че е било грешка дори и сега, то поне може за в бъдеще да си имаш едно на ум за тази лекарка. Може пък да е за добро, погледни го от другата страна. Просто се опитвам/е да помогнем.  Peace

# 1 188
Dunda, при мен лукрина се поставяше точно на всеки 30 дена. Бях си ги изчислила и 6 месеца спазвах точния ден, дори акушерките в клиниката ме питаха, дали спазвам 30-я ден. Незная от какво зависи. Аз лично кървях почти всеки месец, а освен лукрина успоредно трябваше да пия регулон без прекъсване. Според мен организма ми се беше побъркал тотално. Единия месец дори, ако не се лъжа беше при четвъртата инжекция си имах няколко дена нещо като цикъл. Според лекарката ми това са хормони и било нормално.

Не съм запозната с историята ти, съжелявам ако си обяснила по рано. Имаше ли странични ефекти от Лукрина? Противозачатъчните с голямо съдържание на естроген ли бяха?

Скоро говорих с лекар за страничните ефекти които имах от Лупрон и тя ме попита дали съм вземала допълнителни хормони/естроген. От там останах с впечатлението че ако бях вземала нямаше да имам толкова сериозни странични ефекти. Може би затова твоята лекарка е искала да взимаш противозачатъчни.

# 1 189
Добро утро,

не мога да кажа, че не съм имала странични ефекти, при мен те се изразяваха в нервност, главоболие и това , че качих няколко килограма. Четейки за страничните ефекти, които са имали другите момичета може да се каже, че тези са леки. Противазачатъчните бяха регулон. Не зная дали намаляването на страничните ефекти е била целта за комбинирането на лукрин с противозачатъчни. Пожелавам ви спокоен ден.

# 1 190
mumpeto- Не се сърди. Колкото и да ти е странно, повечето гинеколози са доста невежи по отношение на ендометриозата. Аз също си патих от такъв. Той беше страхотен, изроди ми първото бебе натурално, а то беше 4.200кг, невероятен за израждане, но гола вода за ендометриоза. Вярвам, че повечето от нас тук са изчели много повече за ендото и имат наблюдение върху повече случаи като нас,отколкото много от гинеколозите.
Вземането на противозачатъчни и Лукрин е точно като аналгин+морфин, супер сравнение на Вr. Дори и да помага срещу страничните ефекти не бих си го причинила на организма, Лукрина си е достатъчно мощен взрив. Много доктори смятат, че противозачатъчните само са достатъчни. Т.е., ако ще ти мине от аналгин, защо да се блъскаш с морфин. Ами да ,ама де да знае човек дали ще му мине от аналгин.

Поискай мнение и от друг ( доказан) доктор. Няма нищо лошо в това, и ти ще се почувстваш по-сигурна.

# 1 191
MUMPETO - мило момиче, ако си пациентка на Анреева от щеревата, бягай на секундата от нея. Казвам ти го с най- добри чувства. И на враговете си не бих я препоръчала. От около 8 години съм из форума и следя ендо темите. 3 пъти се борих с ендото. Знам много момичета ,които пострадаха при нея. В крайна сметка ти решаваш. Дано да греша, че си нейна пациентка.

# 1 192
Здравейте на всички! След много борба преди две години и половина се сдобих с малка принцеса и ето че сега идва ред на нова борба- за второ бебе. От както съм родила не се пазим. Миналата година ме оперираха, уж неразграден конец от секциото, пък се оказа Ендометриоза според хистологията. От Токуда не ми назначиха последващо лечение (много странно). И днес гинеколожката ми ми назначи Лукрин за 3 месеца заради съмнение, че се е върнала и тя предизвиква незабременяването ми. Купих си я и ми я биха, но ми е някакво притеснено. Май ме лекуват малко на сляпо. Ще се радвам ако споделите вашето мнение! Hug

# 1 193
  • Варна
Хващам се за главата вече какви ги има. #Crazy И как видя, че се е върнала? Сканира те на прегледа ли ... ooooh!
Джесика, не потърси ли второ мнение? Нали следиш темата, не веднъж е повтаряно как се доказва ЕМ, защо си причинявате това така на сляпо... Rolling Eyes

# 1 194
  • София
Хващам се за главата вече какви ги има. #Crazy И как видя, че се е върнала? Сканира те на прегледа ли ... ooooh!
Джесика, не потърси ли второ мнение? Нали следиш темата, не веднъж е повтаряно как се доказва ЕМ, защо си причинявате това така на сляпо... Rolling Eyes
И аз точно това си мисля...Какви лекари се навъдиха вече...Както доскоро никой не знаеше точно какво да прави, вече бият Лукрин и др. подобни за поразия.
Ти като имаш опит вече с ЕМ защо приемаш такова лечение? Как Лукрин без доказана ЕМ? Изумена съм, честно! Мога много неща да кажа, но пак ще има обидени!

# 1 195
Здравейте момичета,
Колко много е порастнала нашата тема! Hug

След един месец очаквам заповед от Фонда за инвитро и док ми предлага дълъг протокол със силна стимулация. Имаме един  опит на естествен цикъл, неуспешен на финала - заради имплантацията накрая. Какво ще ме посъветавате - да се съгласявам ли с тежката стимулация или да сондирам други мнения?  newsm78 - с един яйчник съм, на 35, ендото е фактор. Бяхме си планирали финансиран от нас опит на е.ц. през септември - след море, почивка и т.н., но ни отказаха.

Четох назад из темата мнения:
Стимулациите са абсолютна противопоказаност при ендометриозата, да. Стимулира се и тя. Дори и Клостилбегит е стимулант за кистите,а какво да говорим при по-силните лекарства.

Но пък,аз лично познавам доста момичета забременели с малка киста.

И знам, че е доста опасна стимулацията с ендото; (относно ЯР док ме пита - за какво са ти яйцеклетки на 40г. като станеш?)

А вече толкова искам  да стана мама!

# 1 196
lady_Joy - в момента имаш ли киста?

# 1 197
Lady_Joy, аз забременях след първи стимулиран опит ин витро и 7 години несполучливи опити. В момента съм 10 г.с.
Пропуснах да проведа лечение на ендото. Директно преминах към тежката артилерия.
Мисля, че стимулацията ми не беше много силна - Гонал по 150 на ден.
Да, казват, че стимулацията е зле за ендото, но ако опитът е успешен, какво по-голямо щастие ...

# 1 198
В момента е чисто, след като лятото бях на оргаметрил.

# 1 199
Feride, на дълъг протокол ли беше? Браво за резултата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт