ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 977
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 1 200
Feride, на дълъг протокол ли беше? Браво за резултата  Hug
Не, по къс бях.
Юни ми правиха лапарото. Като разбрах резултата веднага реших да правя ин витро. Нямаше време за дълъг протокол.

# 1 201
Добро утро, Feride!    Леко и успешно бременеене! bouquetHug
Това с опитите за бебче след лапарото го искаме всички!

# 1 202
Здравейте на всички ! И аз съм една от многото с горепосочената диагноза. Лапароскопия в Плевен, инжекции 6 мес и сега чакам цикъл ! Не бих искала да натоварвам никой, всеки си знае  през какво е минал и какво му е коствало това . Тъй като си купих първата инжекция Лукрин сега ми остана последната и бих искала да я подаря на някой, който ще се окаже в същото положение ,в което бях аз.Първата инжекция няма как да мине през здравната каса защото , в нашата мила Родина е невъзможно да ти подготвят документите толкова бързо  и се налага да се купи със собствени средства ! Sad Ваксината е със срок на годност 09.2014. Оставам тел за връзка : 08899 771115.
Пожелавам успех на всички !

# 1 203
Моля ви, това не е вярно - "в нашата мила Родина е невъзможно да ти подготвят документите толкова бързо". Моята първа инжекция Золадекс мина през ЗК - за 1 ден си подготвих и задвижих документите - от взимането на епикризата от болницата, до получаването на лекарството от аптеката.
Желая ти успешно лечение и да не се сблъскваш повече с болестта  Peace

# 1 204
 Радвам се че си имала късмет ! На мен ми излезе епикризата и тъй като се водих още в хоспитализация, личната лекарка ми отказа да ми издаде друго направление за гинеколог, които да ми подготви документацията за  Здравна каса. Както и да е , не искам да споря за Здравната система в България, просто някой ако има нужда от тази ваксина...на драго сърце ще му я подаря.
 Simple Smile

# 1 205
  • Варна
Аз също успях за 1 ден да оправя всичко и не съм купувала нищо. Може би зависи от случая, при всеки е различно. Този препарат е далеч от ваксина, извинявай че те поправям. Иначе имаш моите адмирации за жеста, който отправяш. Peace

# 1 206
Де да имаше ваксина...

# 1 207
Здравейте момичета, имам три ампули золадекс, подарявам ги. Срок на годност 06/2014.

# 1 208
  • around the world
Моля ви, това не е вярно - "в нашата мила Родина е невъзможно да ти подготвят документите толкова бързо". Моята първа инжекция Золадекс мина през ЗК - за 1 ден си подготвих и задвижих документите - от взимането на епикризата от болницата, до получаването на лекарството от аптеката.
Желая ти успешно лечение и да не се сблъскваш повече с болестта  Peace
А как стои въпросът с резултатите от хистологията? При предишната лапароскопия около 2-3 седмици чаках резултатите от хистологията, за да бъдат вписани в епикризата и така си получих епикризата след около месец  ooooh!

# 1 209

А как стои въпросът с резултатите от хистологията? При предишната лапароскопия около 2-3 седмици чаках резултатите от хистологията, за да бъдат вписани в епикризата и така си получих епикризата след около месец  ooooh!
[/quote]

И при мен беше така и затова се наложи да си купя първата инжекция, която сложих няколко дни след лапарото. В момента и аз имам един лукрин и ако някой има нужда,нека ми пише на лични

# 1 210
Нямала съм проблеми, ще погледна довечера - беше преди почти година. Предполагам, че зависи от клиниката.

# 1 211
  • Варна
Момичета дайте съвет, предстои ми инвитро. Аз бях с ендометриоза 3 степен с кисти на двата яйчника. Минах лапаро после 6 инж. декапептил депо и вече 2 год. нещата са ок да чукна на дърво.
Въпросът ми е къс или дълъг протокол, защото много ме е страх хем да не се получи инвитрото, хем да ми се върнат кистите и пак да трябва да мина по същия гаден път. Малко не са ми ясни плюсовете и минусите на двата метода. Кой от двата е по-тежък хормонално, кой е по-сигурен като краен резултат?

# 1 212
Дали ще си по къс или по дълъг протокол, го решава единствено лекарят ти въз основа на хормоналните ти стойности и преглед. Т.е. двата протокола са за различни случаи, не е въпрос на личен избор.

# 1 213
 didito, и аз това се чудя тези дни -  късия или дългия протокол. На мен ми предагат дълъг, обаче като знам, че заради противозачатъчните преди опита на естествен цикъл ми се вдигна над нормата ФСХ (два пъти от обичайната стойност) се чудя дали това е удачния вариант.

# 1 214
  • Варна
Ами и на мен ми предлагат дълъг и току-що четох в една статия, че при ендометриоза се прилага главно дългият протокол. Обаче така да не ми се иска да ги разбутвам тея хормони, като знам как ми дойде на 90 ден след декапептила, чак ме е страх да си помисля. Обаче не ще и не ще да стане по естествен път, няма явни пречки освен диагнозата ми, но нищо не се получава. Сега пия див ям с надеждата малко да се нормализират нещата че взе да ми идва на 22 дни от както правим опити с мъжа ми, пък да видим!

Я, вижте какво открих, това до някаква степен ме кара да си отдъхна поне за едно от притесненията си:
"Четири големи проучвания / D’ Hooghe 2006, Coccia 2010, Benalgia 2010, 2011 / анализира рисковете от рецидив на ендометриозата след IVF.  Всички те доказва, че не съществува риск от реактивиране на заболяването след стимулация и АРТ. "Д-р Антон Баев
Ин витро Център „Афродита“- София

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 15:40 от didito

Общи условия

Активация на акаунт