ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 972
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 1 215
didito- на мен на 112ти ми дойде след Декапептил. Но то това си е добре, лечението е продължило по-дълго.

# 1 216
  • Севлиево
"Минавам"през темата да ви кажа че втората инжекция ми я сложиха на 17.09.След като ми казвате че се слага на 28 дена, се обадих да питам доктора.Той ме пита какво съм се разбрала с другия (който ми пише протокола) .Казах че ми е казал на 30 дена ,но все пак искам да питам и него.Каза да, на 30 дена да ти я слагат...Казах му за прокървяването.А дали има шанс след лечението да забременея без проблем,въпреки че доктора каза че трудно бих забременяла... Sad И колко време трябва да мине,за да започнем опити?

# 1 217
  • София
Аз забременях след лечение и то не веднага. Тоест година след лечението всичко си беше наред. После тепърва започнахме опитите и сега чакаме вече бебето. Simple Smile
А иначе опити можеш да започнеш и веднага след последната инжекция. Тук има момичета забременели още преди възстановяването на цикъла.

# 1 218
Момичета аз вече тотално ще се побъркам! Рядко губя контрол, но сега просто не знам на къде.

Днес ме боли корема супер много - изобщо не мога да мръдна, но дори да стана не знам къде да отида вече. Разочаровам се ден след ден от пореден лекар. Плащам си за операция, болки и белези, без ефект никакъв, живея си с гадната ендометриоза в мен, а тя пречи на бебето... Обикалям по лекари, които или ме отпращат или са откровено некадърни или се цупят и мусят и само се критикуват един друг.
Не знам на кого да се доверя, все още никой не ми следи бременността в 5ти месец. Казват ми че не мога да работя, а то е и очевидно, че не мога, но и даването на болничен е супер сложната процедура. Казват ми да не се движа много - само да се кача още 8 пъти от регистратура до 4ти етаж, после от 210ти каб. да кажат ''аааааааааа, ти си за 224'', а в 224 съм за 315.... Тва съм си мислела, че само във филмите го има. Почти не мога да ходя изправена, а те ме пращат от кабинет на кабинет. Няма грам човещина и съчувствие в тия лекари, искат си пари директно и по много, за никаква свършена работа.

Та ...съжалявам за цялото излияние, ама днес с тия болки ми се поизчерпаха силите. Идеята беше да препоръчвате лекари. Вече сте ми казвали имена, някои съм ги посетила, други не - идеята е че ми трябва лекар да се занимае с бременността за сега, и друг с ендометриозата после или ако се наложи по време на и тия двама и повече лекари ако може да не се плюят един друг, защото специалист по всичко няма, но ходи го обясни това на лекаря. Аз виждам, че лекарите, при които ходя знаят много по-малко от всички вас за ендометриозата, а тези които се занимават с лапароскопии и операции и кисти, не са съвършено наясно с бременности.

Сили няма. Дайде по един съвет дори само, за да се нахъсам още малко.

bouquet

# 1 219
  • София
Ми тук пак опираме до въпроса, че всеки ще ти препоръча своя лекар. Аз лично съм доволна много от Ненов, Шейново. Той ме оперира от ЕМ, оттогава той ме следи. Сега и бременността също. При него и ще раждам.
Съжалявам за това, през което преминаваш... Hug Иска ми се да помогна.

# 1 220
tiny, съжалявам за случващото се с теб. За проблемна бременност мога да ти препоръчам Сигридов в Надежда. Аз също трябваше при него да ходя, но не успях да се докопам за час. Съветвам те да отидеш към 16:30 пред кабинета му и да обясниш какъв е случаят - ще те приеме. Стискам палци всичко да е наред с теб и бебто ти Praynig

# 1 221
Мили момичета, как сте? На някоя от вас ЕМ да е причинила запушена тръба и какво са ви правили после? При първото лапаро, лява тръба не пропуска, дясна - да, при второто лапаро - пише, че и двете пропускат, а при цветната снимка - лява тръба пропуска, дясна - не. Ха, сега - шах.

# 1 222
Зависи в каква последователност за всичките тези манипулации.Бих вярвала на лапарото.

# 1 223
В тази последователност са, в която съм ги описала. Simple Smile

# 1 224
При цветна снимка се получават спазми на тръбата и е възможно да даде погрешни резултати.

# 1 225
При мен - 2 запушени тръби вследствие на ЕМ. Док. ги видя на ЦС, последва лапаро, което ме беше предупредил, че може да премине в оперативно, така и стана - по време на лапарото се е видяло, че са запушени, съответно ми ги прекъсна.

# 1 226
  • София
На мен ми е чудно само как при първото лапаро едната е била запушена, а при второто не.

# 1 227
Възможно е . При мен при лапарото - запушени и двете тръби.Докторът каза, че може срастванията от ендото механично да са натискали тръбите и с времето да отпуснат. След година и половина - при ЦС - напълно пропускливи тръби.

# 1 228
dunchi, много добро впечатление ми прави коментара на док-ра ти. никой до сега не ми го обясни така. кой е той? на мен няма да ми махат или прекъсват тръбата. но ми предлагат ин витро с лека стимулация ... а мен ме е страх, че кистата ми ще расте от стимулацията и започвам пак да изпитвам недоверие.  newsm78 newsm78

# 1 229
dunchi, много добро впечатление ми прави коментара на док-ра ти. никой до сега не ми го обясни така. кой е той? на мен няма да ми махат или прекъсват тръбата. но ми предлагат ин витро с лека стимулация ... а мен ме е страх, че кистата ми ще расте от стимулацията и започвам пак да изпитвам недоверие.  newsm78 newsm78

Д-р Попов - болница Вита - не веднъж сме го споменавали - на него дължа щастието си. Той ми прави лапарото в Шейново, а после имам и 2 хистероскопии .

Общи условия

Активация на акаунт