ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 922
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 915
Съгласна съм с Весето. Почвай и мисля, че добра рецепта е бебеправене през ден, между 9ти и 20ти ден някъде. Аз лично съм имала много "тъп" оптит с тестове за овулация. Не ми показаха на никой ден +, а забременях. Ама добре,че съм си правила опитите така или иначе, защото ако чаках за + от тест......

# 916
Let the Sunshine in 
записах час при Попов!!!!Дано да имам късмет!!!!Благодаря ти за мнението......

Избрала си чудесен лекар,и аз бях при него.Бъди сигурна,че ще направи всичко възможно да спаси каквото може.При мен имаше огромни съмнения за спасение на десния яйчник, но той успя да го запази  Peace

# 917
Ох аз хубаво планирах да почвам да забременявам. Но снощи и днес сутринта, като се изплщя преди миене на зъбите и след се появиха съсиреци в храчките ми, както и малко кръв. Сещате се сега в какви филми се хвърлям - че това може да е от ендометриозата. УНГ специалистката не откри нищо и ако не изчезне ще ходя на палмолог. Не е силно кървене, но с тази ендометриоза си е плашещо. Знам, че не е от венците - следя много изкъсо устната си кухина, тъй като имам проблеми със зъбите напоследък и никой зъб не ми кърви, както и венеца. 
На някоя от вас случвало ли се е да има кървави храчки и да е открила връзка с ендометирозата?

# 918
  • София
Let the Sunshine in 
записах час при Попов!!!!Дано да имам късмет!!!!Благодаря ти за мнението......

Избрала си чудесен лекар,и аз бях при него.Бъди сигурна,че ще направи всичко възможно да спаси каквото може.При мен имаше огромни съмнения за спасение на десния яйчник, но той успя да го запази  Peace
Успех!  Hug

# 919
sab-fнесъм чувала за такива прояви на ендото.

# 920
  • СОФИЯ
Ох аз хубаво планирах да почвам да забременявам. Но снощи и днес сутринта, като се изплщя преди миене на зъбите и след се появиха съсиреци в храчките ми, както и малко кръв. Сещате се сега в какви филми се хвърлям - че това може да е от ендометриозата. УНГ специалистката не откри нищо и ако не изчезне ще ходя на палмолог. Не е силно кървене, но с тази ендометриоза си е плашещо. Знам, че не е от венците - следя много изкъсо устната си кухина, тъй като имам проблеми със зъбите напоследък и никой зъб не ми кърви, както и венеца. 
На някоя от вас случвало ли се е да има кървави храчки и да е открила връзка с ендометирозата?
според мен няма връзка

# 921
И аз не смятам, че има връзка. По-скоро ти се е спукало някое капилярче в носа през нощта - случва ми се често.

# 922
Здревейте,
Искам да споделя консултацията си с Проф. Др Фарук Буйру в Истанбул. След като му разказах "примеждията" си с ендометриозата до момента, той обясни, че по принцип към оперативна интервенция се пристъпва при един или повече от следните три случая:
1. ако кистата е по-голяма от 4 см.
2. ако има налице безплодие
3. ако има нетърпими болки
Тоест, в моя случай каза, че операцията е много прибързано взето решение и спокойно съм можела да я оттърва, или поне да я отложа за по-нататък.
За мое щастие, намали инжекциите Золадеск от 6 на 4. Постави ми четвъртата, изписа ми фолиева киселина и каза да действам за бебе. Шансовете за забременяване с проходими тръби били големи. Тестове за овулация нямало нужда да правя. Отрече и наличието на миома /която диагноза ми беше поставена от една прихвалена лекарка/.
И така, присъединявам се към всички вас които започват опити за бебеправене Simple Smile
Единствено забравих да попитам дали трябва да изчакам да мине първия ми цикъл, или да действам директно по въпроса. Но при положение, че самия той не спомена нищо, би следвало да няма проблем да правя опити още преди първия цикъл. Виждам, че българските лекари са на различно мнение по въпроса.
Споделих всичко това, защото знам че някои от вас ще намерят отговор на въпросите си.

Мили съфорумки, еднометриозата може да не е напълно лечима, но има много възможности да се справим с нея. Бог да ни пази от по-лоши болести.

Успех на всички!

# 923
Благодаря ти, че сподели ALMIRRA. Лично за мен беше много полезно да знам мнението на Истанбулски лекар! Чувала съм, че има много добри турски гинеколози. Това дава отговор донякъде и на моето чудене за 2-смовата ми киста и потвърждава решението ми да не я пипам засега, което ме посъветваха и няколко български лекари. Пожелавам ти успех и здраве!

# 924
АLMIRA- абсолютно съм съгласна с този доктор. честито,че си попаднала на такъв,който не те е посрещнал със скалпела в ръка и е казал "давай да режа друго незнам". Няма за какво да чакаш първи цикъл, действай  Peace

# 925
  • София
Не мога да се съглася при всички случаи с това твърдение.
При мен като чакаха година, да не казвам до какво състояние бях стигнала. ЕМ не се лекува сама. Колкото повече се чака, толкова повече щети нанася.

# 926
Аз също не съм съгласна, тъй като имах само няколко огнища и то доста миниатюрни ( без да знам предварително ), само, че едната тръба беше доста поразена, което ми създаде доста неприятности!!! Мисълта ми е, че и без киста ЕМ може да създаде доста проблеми!!!

# 927
Момичета, да ви се отчета.
Както ви писах преди време, започнах директно с ин витрото и прескочих золадекса.
В момента съм след пункция и преди трансфер.
Стискайте ми палци  fingerscrossed
Имам 8 яйчица. Днес ми звъннаха да ми кажат, че и 8-те са се оплодили. Дано се развият и станат хубави ембриончета.
Казаха ми, че по принцип яйцеклетките на болни от ендометриоза са по-кафеникави на цвят, но моите не са били, което е добър признак. Може да е защото степента не е все още много висока.
Успех в борбата на всички ни!!!

# 928
  • София
Фериде, късмет! Чакаме те с добри новини!  Hug

# 929
Фериде, късмет! Чакаме те с добри новини!  Hug
Благодаря   lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт