ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 939
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 900
  • Варна
veseto, мен ме оперираха май 2010, стискам ти палци всичко да ОК! Praynig
И аз съм на мнение, че нищо не се поддава на нашите планове и кроежи, уви! Аз все още чакам моето чудо да се случи и вярвам че ще стане все някой ден! Отдавам неуспехите си до сега на това че не съм го искала достатъчно силно! Но е факт, че съдбата поднася своите изненади и ти трябва да се научиш да приемаш и продължаваш и да се бориш и да не се отказваш! Hug

# 901
Vesseto87. благодаря за споделената история.
Желая ти най-сладкия финал съвсем скоро   1stroller

Нека и аз да доразкажа нещо. Ще ви се стори налудничево сигурно...
Скрит текст:
Първите съмнения за ендометриоза при мен изказа един доктор още преди години (5-6 поне). Причините бяха два характерни симптома - силни болки по време на МЦ (по 3 дни съм на обезболяващи и въпреки това понякога не мога да стоя права от болки) и болки по време на полов контакт. Никога не съм имала кисти.
Оттогава все си имам едно наум, че може би наистина имам ЕМ.
Миналата година по неведоми пътища с моя мъж се озовахме в Китай при лекар, който се занимава с традиционна китайска медицина. Той ни направи диагностика на база на пулса на ръката и първото, което ми каза е "ти имаш много силни болки при менструация". Тъй като аз нямах никакви очаквания за този доктор, а и нищо не сме му разказвали за нас, направо ахнах. След това ми каза, че имам сраствания и съсиреци там, където не трябва да ги имам. Не употреби името ендометриоза разбира се. Диагнозата освен това беше на китайски с превод на английски и аз не всичко успях да си преведа тогава. Изписа ми чай, който щял да ми помогне.
Пих чая около 40 последователни дни. И до сега не знам какво имаше в него, но болките ми намаляха съществено. Ограничих болкоуспокояващите само до 2 хапчета и то само първия ден от МЦ, което си е нормално за много жени. Това намаление на болките обаче продължи само 6-7 месеца и после отново започнаха да се увеличават.
След като по време на лапарото миналия месец стана ясно, че имам ЕМ, но същевременно последствията не са фатални (въпреки че подозирам че я имам от години), си помислих, че може наистина чаят да ми е помогнал. Сега непрекъснато се чудя дали не съм била преди и по зле. За съжаление няма как да го разбера. Докато пиех чаят цикилът ми се промени, имам предвид кръвотечението, изхвърлях всякакви странни неща като съсиреци и беше много по-обилно (той и без това си ми е, а тогава още повече).
Та сега отново съм си взела от този чай и ако първата ми процедура бъде неуспешна, мисля да пия от чая и после ще го мислим "после"  Laughing
Извинявам се и аз за дългия пост.

Didito, действам  wavey

# 902
  • Варна
Факт е, че се случват странни неща постоянно, както обичам да казвам "Няма нищо случайно"! Билките винаги са помагали малко или много, зависи и от билките разбира се! Аз съм чувала, че е хубаво да се употребяват билки от географската ширина на която живееш, колко е вярно не знам!
Фериде, вярвай че ще стане и бъди спокойна, дори и да не се получи с ин витро, казват че след една стимулация нещата стават по-лесно пък дори и по естествен път! Peace

# 903
  • СОФИЯ
Мацки моята история прилича на тази на Весето.
Откриха ми ем случайно,когато един ден отидох със силни болки по време на цикъл и реших че нещо не е наред. Винаги съм си мислела,че няма да имам проблем да забременея и може би затова отлагах и не исках все още деца. Но точно след като ме оперираха и както Весето писа изведнъж почувствах силното желание да забременея. Нямах търпение да свърши лечението. Първите дни се юрнахме да опитваме,но уви не ставаше. Отидохме на лекар без да чакаме. Предложиха ни да си подадем към фонда документите,но в това време да опитаме ин витро на ЕЦ. Няма да забравя Весето си беше написала в профила,че "по Коледа стават чудеса". Четях и си виках:е как пък няма да ми се случи чудо./направиха ни процедурата и тестът ми беше точно на Коледа/
И то взе че стана. Тогава лекарят предложи да не си оттеглям документите, а да си чакам ред. Ето сега няколко месеца след това има само 400 номера до моя за ин витро по фонда,но аз съм бременна в 8 ми месец. Имам 1 г. на разположение ако реша да използвам парите.
Така че не се отчайвайте,действайте. А ако не става и се тормозите,потърсете лекар специалист.  Simple Smile
Искам само да отбележа,че ние с приятелят ми не сме заможни,не изкарваме много пари,но бяхме готови на заеми,коли да продаваме,кредити да теглим,от приятели да взимаме,но само и само да имаме бебе и то веднага.

# 904
  • Варна
Е, моята не беше открита случайно, аз откакто съм станала жена си имам жестоки проблеми с цикъла, до припадъци от болка съм стигала и никой нищо не ми каза. Чак като станах на 28 и реших със съпруга си да имам дете, в момента в който с него уцелихме овуто, то взе че се получи, но след 10 дена всички симптоми на бременност спряха изведнъж, дойде ми кошмарно МЦ. На следващия месец получих кафяво течение след цикъл и ми откриха първата киста, след 2 седмици имах и втора киста на другия яйчник и веднага отидох на лапаро, после 6 инж. Декапептил, 10 месеца без цикъл, стимулация на ЕЦ и нищо, после полипче, кюртаж, пак нищо и така 3 години. Тъкмо да пуснем документи за инвитро и хоп хламидийка, при това от басейн!Сега лекуваме и чакаме, движим документи и ей такива на веселби! Ама аз си знам че ще стане и вече не ми пука от нищо! Peace

# 905
Здравейте мили момичета!!!
Основният ми въпрос е свързан с това да ми препоръчате добър гинеколог в София,от който сте доволни,защото ендометриозата пак се завърна......
Историята ми накратко е-2007 година съм оперирана(коремна операция)от ендометриоза.Махнаха 2 кисти и от двата яйчника и няколко огнища,като отстраниха и част от двата яйчника.После правих цветна снимка и се оказа че и двете тръби са запушени.През 2008 правих ин-витро.Родих 2 прекрасни деца,които са на 4 годинки вече.От тогава си имам все по няколко болежки-винаги ме боли корем,имам разстройство много често.Ходя на гинеколог всяка година и до сега не съм имала проблеми освен болките при цикъл.Днес обаче ми откриха киста 4см.,която според доки е ендометриозна.Аз съм от провинцията и тук не оперират,така че трябва да се насоча към София.Ако е ендометриозна трябва да се оперирам.Вече няма да ми останат яйчници......
Предния път се оперирах в 5-та градска но да ви кажа не са специалисти в тази област(ендометриоза)-оперираха ме и след това не проведоха нужното лечение,Трябваше да ми спрат цикъла за няколко месеца...................Моля ви даите ми препоръка за добър доктор,за да отида и да установи каква е кистата и да я оперира ако се налага.ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ ГАДОСТ.............. #2gunfire

# 906
Сафира-всеки тук ще ти поръча своя лекар общо взето, за това се порови назад в темата, псле порови за коментари за лекарите, които откриеш и така ще направиш своя избор!!! Аз мога да ти дам на лични, кординати на моя лекар, само, че не е в София иначе е страхотен диагностицик и оператор!!!

# 907
Здравейте мили момичета!!!
Основният ми въпрос е свързан с това да ми препоръчате добър гинеколог в София,от който сте доволни,защото ендометриозата пак се завърна......
Историята ми накратко е-2007 година съм оперирана(коремна операция)от ендометриоза.Махнаха 2 кисти и от двата яйчника и няколко огнища,като отстраниха и част от двата яйчника.После правих цветна снимка и се оказа че и двете тръби са запушени.През 2008 правих ин-витро.Родих 2 прекрасни деца,които са на 4 годинки вече.От тогава си имам все по няколко болежки-винаги ме боли корем,имам разстройство много често.Ходя на гинеколог всяка година и до сега не съм имала проблеми освен болките при цикъл.Днес обаче ми откриха киста 4см.,която според доки е ендометриозна.Аз съм от провинцията и тук не оперират,така че трябва да се насоча към София.Ако е ендометриозна трябва да се оперирам.Вече няма да ми останат яйчници......
Предния път се оперирах в 5-та градска но да ви кажа не са специалисти в тази област(ендометриоза)-оперираха ме и след това не проведоха нужното лечение,Трябваше да ми спрат цикъла за няколко месеца...................Моля ви даите ми препоръка за добър доктор,за да отида и да установи каква е кистата и да я оперира ако се налага.ДО КОГА ЩЕ Е ТАЗИ ГАДОСТ.............. #2gunfire

Препоръчвам д-р Попов от болница Вита!   bouquet

# 908
Let the Sunshine in 
записах час при Попов!!!!Дано да имам късмет!!!!Благодаря ти за мнението......

# 909
Let the Sunshine in  
записах час при Попов!!!!Дано да имам късмет!!!!Благодаря ти за мнението......
Избрала си на много добър лекар.Успех   bouquet

# 910
Дано е добър лекаря,но аз много се притеснявам че при предната операция ми беше отстранена голяма част и от 2-та яйчника.........Сега си мисля че вече няма на къде и оставам без нито един......Отвартително е това заболяване!!!!!Аз от него имам непрекъснато къркорене в червата,разстройство и болки в корема-това е от години.
Освен това предния път когато имах киста не усещех никаква болка,даже случайно я откриха....а сега много ме боли левия яйчник-точно където е кистата!!!!Вие имали ли сте болка,при наличието на киста(ендометриозна).Постоянно ми е подут корема и имам газове.... #Crazy
Само благодаря на господ че ме дари с 2 прекрасни деца та сега да ми  малко по-спокойно Praynig

# 911
Аз хубаво реших да правя опити да забременявам, но въобще не знам нито как да си измеря кога ми е овулацията, нито трябва ли да направя нещо специално, например чувала съм, че трябва да стоя в легнало положение след опита, за да се придвижат по-лесно сперматозоидите и да не ставам? Мисля си, че с тази ендометриоза задължително трябва да си измервам овулацията, а не да стрелям на посоки.Можете ли да ми препоръчате някоя тема за преди забременяване и първи опити, за да прочета това-онова?

veseto87, толкова добре те разбирам, както и повечето момичета тук.

Аз също се обвинявах, че не поисках бебе веднага след 1-та киста  - на 21 г. Но вече преодолях това самообвиняване.
Толкова обичам да контролирам нещата в живота си. А сега ендометриозата го контролира. Наистина мисля, че понякога човек трябва да се остави на течението на живота и да спре да планира кое, кога точно и как да стане. Явно не всичко върви по план.

Feride, а на теб само мога да ти кажа, че на мен много лекари ми препоръчаха директно ин-витро без да са ми правили цветна снимка и без никога, нито 1 път да съм правила опит за бебе! Така че не виждам нищо чудно в твоята ситуация! По-скоро при мен е странно ... и въпреки това ми го препоръчаха 3-4-ма лекари. А съм на 25 г.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 15:18 от SAB-f

# 912
  • София
SAB, аз пиша тук от доста време. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=728233.0 Има много полезни неща в първия пост, а и ако влезеш и се представиш, момичетата ще те приемат добре.
Хубавото е, че имам бебеправещи, бременни и вече родили, та се споделя всякакъв опит. Има и други "ендометриозни" като нас.  Mr. Green
Заповядай.

# 913
Благодаря, veseto87. Стискайте палци, започвам с опитите, след като приключа с противозачатъчните (още 2 хапчета) и ми свърши менструацията, тоест след 10 дни някъде. Което ме навежда на мисълта - колко време след като приключа с хапчетата мога да почна с опитите, не е ли вредно толкова бързо да почвам?

# 914
  • София
Почвай веднага. След Ок се забременява по-лесно уж. Така казват някои лекари, че яйчниците искат да наваксат.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт