ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 953
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Не знам защо,но мисля че не е гъбички.Другото ново е,че имам адски подут корем пак от 7-8 дни,а аз по принцип никога нямам корем,особено пък сутрин,а сега съм.... Shocked Shocked Shocked,наистина ви казвам огромен е.

# 61
Сигурно ти е първата овулация и скоро ще последва и цикъла. Май всички тези "луди" странични ефекти се оказват нормални. Изчакай 2 дена да видиш дали ще намалее.

# 62
  • София
Относно лекарствата, аз пък съм много доволна от Лукрина. Страничните ефекти ги понесох, те са ясно. Цикълът си ми спря. И най-важното е, че резултатът е добър!

# 63
  • Стара Загора
На мен също ми спря цикъла от втората инжекция.Вълните и нервните изблици се търпят  Grinning

# 64
  • Варна
Има ли някой,приключил с инжекциите и на етап бебеправене? Wink

# 65
Аз, вече трети месец опити даже.

# 66
  • СОФИЯ
Има ли някой,приключил с инжекциите и на етап бебеправене? Wink
Аз.
На мен цикълът ми се възстанови на 22 юли. При първия опит изпуснахме овулацията и сега ми дойде за втори път.Изобщо нямам никакви болки все едно не съм в цикъл/в сравнение с болките преди операцията на ендометриозата/,но пък ми е доста обилен.

# 67
  • София
И аз. Само че ми се наложи да почакам година след последната инжекция по ред причини, но вече сме на етап бебеправене.

# 68
Здравейте!
Миналата седмица ми правиха операция за отстраняване на 7см киста и се установи, че имам ендометриоза.
На 3тия ден след операцията получих кървене, която се оказа, че е нормално при такъв вид операции. Говорих с още едно момиче, което след операцията също е получила кървене, но е спряло за 3-4 дни. На мен днес ми е 5ти ден и макар че самото кървене да е съвсем леко, все още няма изглед да приключва.
Ще се радвам да споделите и вашия опит.

# 69
  • Варна
И на мен непосредствено след операцията ми дойде цикъл,макар че не му беше време.Обясниха ми,че е нормално.Беше оскъден,около седмица.

На бебеправещите стискам палци.Нямам търпение и аз да дойда в отбора ви,но още чакам първия цикъл.Здраво ме пронизват яйчниците ежедневно,но все още няма нищо... /ден 50/

# 70
Здравейте момичета - надявам се моята история да вдъхне надежда на всички, които се борят, за да сбъднат мечтата си за детенце и които са с диагноза Ендометриоза.

Моята история започва през 2009, когато започнаха опитите ни за бебе, след 8 месечни неуспешни опити, посетих гинеколог (неспециалист по репродуктивна медицина), който ми изписа Клостилбегит, без да е правена цветна снимка. Поради факта, че не бях информирана относно този медикамент, а и се доверих на въпросния специалист - чинно си пих хапчетата 3 месеца подред, при поредния преглед ми бе открита киста на единия яйчник, като ми бе казано да не се притеснявам, тъй като   кистата не е страшна. Тогава реших, че е крайно време да потърся истински специалист и така се насочих към д-р Любомир Бойчев от клиниката в Тутракан - оказа се, че кистата е ендометриозна, което в никакъв случай не беше безобидно. Тъй като тайно се надявах, да не се стига до операция се уговорихме с д-р Бойчев да проследим, как се развива дори направихме една инсеминация, която беше неуспешна. Така юни 2010 последва лапароскопия с цел отстраняване на кистата. Резултатът беше ендометриоза 4 -степен, множество сраствания и прекъсната тръба. Последва 6 месечно хормонално лечение с цел спиране на цикъла.

През януари направихме втора инсеминация - отново неуспешна. Тъй като ми се струваше, че е крайно време да мина към следващата стъпка бях пренасочена към клиника Надежда, където борбата започна отново. През Май 2011 направих първи опит инвитро на естествен цикъл - въпреки огромното ми очакване, резултатът беше отрицателен. През Юни пак бях в клиниката, но този път до трансфер не се достигна, защото нямаше оплождане. В края на месеца минах и през биопсия матката. Докато чаках заветното обаждане с резултатите, започнах нова работа, която беше доста натоварена. В началото на Юли д-р Стаменов ми се обади като каза че резултатът е сравнително добър, но когато започнем стимулираното инвитро ще ми сложат и допълнително лекарство... Разбрахме се през Септември да се срещнем и да стартираме процедурата. За себе си реших, че през Юли и Август, за първи път от много време няма да правя тестове за овулация, сексът няма да е точно по график (както беше през последните години). Работата ме беше погълнала изцяло и за първи път от много време не мислех за изследвания, хормони, как да комбинирам работа с пътувания до София - въобще този тотален стрес, който изживява всеки тръгнал по този път и който в един момент се превръща в начин на живот за много двойки.

През Юли трябваше да пътувам в чужбина и точно тогава усетих, че започва да ми идва цикъла. Ядосах се на късмета си, защото подраняваше с цяла седмица. Върнах се от командировката, но цикъл така и не последва. 3 дена след закъснението си направих тест и едва ли има начин да опиша с думи усещането, когато видях двете черти. Веднага си направих и кръвен тест - и резултатът беше ЧХГ над 1000. Днес съм безкрайно щастлива майка на едно безценно съкровище, което се роди през март. Честно казано не знам защо точно тогава са се получили нещата - дали съм се била успокоила, че вече имам дата за стимулирано инвитро, дали работата ми успя за малко да ме изтръгне от този тежък кръговрат, в който живеех или има друга причина, но чудото се случи и то в момент, когато най-малко съм го очаквала.

Извинявам се за дългия пост, надявам се да съм успяла да ви вдъхна повече вяра, че въпреки страшната диагноза се случва и естествено забременяване. Успех на всички!

# 71
Привет sweating
Благодаря за хубавите новини и за надеждата, която ми давате с тях! Hug

# 72
Момичета, припомнете ми имаше ли значение на кой ден от цикъл се започва с първата инжекция Диферелин.

Интересно- имам един куп с приятелки с ендометриоза и вече с по 2 деца, а имам и много познати на които нищо им няма,  а са без деца.

# 73
  • София
Хубаво е да е на 1-ви ден от цикъла.

# 74
Момичета, припомнете ми имаше ли значение на кой ден от цикъл се започва с първата инжекция Диферелин.

Интересно- имам един куп с приятелки с ендометриоза и вече с по 2 деца, а имам и много познати на които нищо им няма,  а са без деца.

При мен първата инжекция беше една седмица след операцията.Понеже имах тежка форма на ендометриоза, д-р Попов препоръча да се сложи максималко скоро. След 2-рата инжекция цикълът ми спря. Последната инжекция беше на 05.06 и още цикълът ми не се е възстановил -минаха 80 дни. Правим и опити за бебе. При вас колко дни след последната инжекция се възстанови цикълът ви?

Общи условия

Активация на акаунт