Машина за хляб - 47 тема

  • 77 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 15 825
   Аз съм влюбена в тази, но моята си работи перфектно и се съмнявам скоро да ми се наложи да  купувам.

# 136
  • Мнения: 8 552
           Привет,момичета!
           Машината ми Горенье купих от Технополис за 259 лв.За момента се представя без проблем и дано е така нататък.
           За бъркалките - за да се отлепят лесно преди да заредите трябва да намажете  оста на перката и кръгчето под нея с твърдо масло или маргарин.Аз пробвах и с олио  Laughing- става. Когато са намазани перките дори да останат в хляба се изваждат лесно и по тях няма полепнало тесто.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 18:36 от Didia

# 137
  • Мнения: 2 126
Ооо тази цена е мноого над моите възможности.Но съм сигурна че мапинката е перфектна и ще я ползваш дълго време.Гледах че има и по евтини,наполовина,пак Горенье.Какви са параметрите на твоята?
Тайна,мерси Hug

# 138
  • Мнения: 2
Здравейте,

вчера си купих машина за хляб и сега мисля да я пробвам. Купих готова смес на София Мел.

Може ли някой да ми каже колко грама смес и колко вода трябва да сложа за да направя един нормален хляб като за начало?

# 139
  • Мнения: 2 871
Дес, смени си казанчето. То върви заедно с оста или поне при моята машинка е така. И при мен се получи това изпадане на оста и затова го смених.

ratm18, моят съвет е като за начало да си прочетеш книжката и оттам да направиш хляб на основната програма. А каква е машината?

# 140
  • Мнения: 8 552

              http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=312793
              Ето в този линк можеш да прочетеш за параметрите.Има разлики,но са много малки.По-мощна е и в двойния съд можеш да приготвяш хлебчета от 500 гр до 700.Просто делиш продуктите за 1000 гр на две и става супер.Другото е ,че можеш да приготвяш и различни видове хляб едновременно.Максимума е 1400 гр - ако ти трябва за тесто е перфектна.Има функции и само за месене ,печене и т.н. Най-добра е последната програма - там произволно можеш да задаваш параметри и сам да си направиш програма за хляб и да си я запазиш,ако си доволна.
               В момента пека пълнозърнест хляб и остават 4-5 минутки до края.През прозорчето изглежда перфектно пък ще видим след малко  Mr. Green как е и на вкус и на изпичане.Накупила съм и Х-брой брашна  Laughing с овесени ядки,пълнозърнести,ръжени,ръжено-пшенични и не знам още какви.
               Изчезвам,че докато напиша и машинката свирка,че е готова!Да я изключа ,че ще включи поддържане на топъл хляб!
               ratm18,няма ли книжка с рецепти в документите на машинката?Ако няма чети на първа страница - там има всичко и ако нещо не ти е ясно питай!

               Хлебчето е 1000 гр и е изпечено идеално,да поизстине малко и ще пробваме! Wink

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 18:48 от Didia

# 141
# 142
  • Sofia
  • Мнения: 1 484
Здравейте,

вчера си купих машина за хляб и сега мисля да я пробвам. Купих готова смес на София Мел.

Може ли някой да ми каже колко грама смес и колко вода трябва да сложа за да направя един нормален хляб като за начало?
ratm18, на пакета би трябвало да пише

# 143
  • Мнения: 7 779
Здравейте,

вчера си купих машина за хляб и сега мисля да я пробвам. Купих готова смес на София Мел.

Може ли някой да ми каже колко грама смес и колко вода трябва да сложа за да направя един нормален хляб като за начало?
гледай си тестото - то ще ти подскаже какво да правиш.не трябва да залепва по казанчето и бъркалката. не трябва и да е прекалено сухо.
като начало пробвай с 200-250 мл течност.  ако има провал загубите да са по-малки.

# 144
  • Мнения: X
Бонго, ако не сте си писали на лични, значи си врачка - как разбра с колко брашно и на коя програма ще пече ratm18? Закачам се.  Laughing     bouquet
Като за начало на никого не препоръчвам готова смес. Има си основен хляб, чиято рецепта е написана в книжката към всяка машина. Не мога да се въздържа от съвет - водата да е 60% от количеството на брашното и маята, ако е прясна - 1 г мая на 100 г брашно.  Peace

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 18:39 от Анонимен

# 145
  • Мнения: 7 779
Бонго, ако не сте си писали на лични, значи си врачка - как разбра с колко брашно и на коя програма ще пече ratm18? Закачам се.  Laughing  bouquet
Като за начало на никого не препоръчвам готова смес. Има си основен хляб, чиято рецепта е написана в книжката към всяка машина. Не мога да се въздържа от съвет - водата да е 60% от количеството на брашното и маята, ако е прясна - 1 г мая на 100 г брашно.  Peace
предполагам, че за хляба няма да използва програмата за сладко  Laughing
иначе за това казах да си гледа тестото - на 200-250 мл течност ще поеме брашно .... колкото поеме. да се следи тестото. същото се отнася и за втасването - втаса ли да се пуска на печене. все някакъв хляб ще излезне.  Joy

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 18:46 от bongo_2007

# 146
  • Мнения: 3 428
Само да допълня Алис за пропорцията - когато слагам ръжено брашно, допълнително слагам поне по 20 мл вода на всеки 50 гр ръжено брашно. Не трябва да е хубава топка , а направо да си маже яко под бъркалките. Иначе не втасва хубаво, защото на тестото му идва малко влагата. Така че като правя бял хляб на 600гр брашно си слагам 360 мл течност, но има ли вътре 100гр ръжено брашно течността е 400-420мл

# 147
  • Мнения: 7 779
нали говорехме за готов микс  newsm78  на него му трябва само течност.
нека първо да направи такъв хляб- мерака е неустоим. после да прочете упътването на машината , да попрочете туй-онуй от първа страница на темата и т.н.

# 148
  • Мнения: 2
Супер стана като  за първи път.

500гр брашно(смес)
260-270мл вода
2,5 мерителни лъжички олио

и след 3 часа и 10 мин  стана перфектен хляб.

То на брашното си пише рецептата ама кой да види Simple Smile)

# 149
  • Мнения: 7 779
и след 3 часа и 10 мин  стана перфектен хляб.
можеше да го видим  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт