Машина за хляб - 47 тема

  • 77 265
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 8 554
                 Е,чудесно е когато виждаме новите хлебчета,но ако ви оберат както нас  #Cussing out и остане само едно фото на три къщи  Laughing докато го намеря изяли хлебчето.А пък аз искам вашата оценка /поне визуална/ ама няма как!
                 И сега се върти машинката,ама фотото нямам идея при кого е! ooooh!

# 151
  • Мнения: X
               
                 И сега се върти машинката,ама фотото нямам идея при кого е! ooooh!

По-важно е да ви е вкусно. Пожелавам ви скоро да си имате фото във всяка къща и повече без негативни инциденти!   bouquet

# 152
  • Мнения: 8 554
По-важно е да ви е вкусно. Пожелавам ви скоро да си имате фото във всяка къща и повече без негативни инциденти!   bouquet
                Laughing Сега наваксваме с откраднатите лаптопи и след това ще дойде време и за фотото! Wink Ей,гадовете откраднаха два лаптопа и то почти нови и много мощни.Единият нямаше и два месеца. #2gunfire При това заловиха крадеца и ги е продал в НБУ за по 200 лв.Не ми се мисли колко струваха! ooooh!
                 Новото ми хлебче беше с брашно тип 700 и излезе едно беличко и руменичко като кифличка! Laughing Домашните всички на диети одобриха пълнозърнестото и поръчаха ръжени и с овесени ядки за утре.Само аз си се радвах на кифличката  Laughing Пухкаво и мекичко отива за секунди.Вече се замислям,че май не ограничихме хляба,а го увеличихме. Mr. Green

# 153
  • Варна
  • Мнения: 282
От 20 дена имам Мидеа с две бъркалки и съм много доволна. Белият хляб ми е супер, но с ръжения нищо не ми се получава. Става сбит и лепне много вътре.
Немога да разбера защо не ми се получава. Подозирам, че не се изпича добре, въпреки че е на най-дългата програма.
Може ли да ми препоръчате изпитана рецепта за пълнозърнести хлябове без добавка на бяло брашно, че само пека хляб, а не се яде ако не го препечем.  И колко рядко трябва да е черното тесто - на рядка каша ли?

# 154
  • Мнения: 7 779
От 20 дена имам Мидеа с две бъркалки и съм много доволна. Белият хляб ми е супер, но с ръжения нищо не ми се получава. Става сбит и лепне много вътре.
Немога да разбера защо не ми се получава. Подозирам, че не се изпича добре, въпреки че е на най-дългата програма.
Може ли да ми препоръчате изпитана рецепта за пълнозърнести хлябове без добавка на бяло брашно, че само пека хляб, а не се яде ако не го препечем.  И колко рядко трябва да е черното тесто - на рядка каша ли?
ръженият хляб трябва да е сбит. поне така казват тези които го правят изцяло с ръжено брашно.
най-дългата програма не пече най-дълго. при нея имаш повече месения и втасвания. иначе печенето при всичките програми е в рамките на около 60 мин. - поне така мисля.

# 155
  • Варна
  • Мнения: 282
Ръженият е сбит, ама моят си лепне отвратително, като развален е. Слагам по-малък грамаж /750/ на програма за по-голям /1250/ само за да се изпече по-добре, ама не.
А днес трябва да пека хляб, този път взех пълнозърнесто брашно, че ръженото не се получава, ама не смея да го почна.

# 156
  • Мнения: 7 779
Ръженият е сбит, ама моят си лепне отвратително, като развален е. Слагам по-малък грамаж /750/ на програма за по-голям /1250/ само за да се изпече по-добре, ама не.
А днес трябва да пека хляб, този път взех пълнозърнесто брашно, че ръженото не се получава, ама не смея да го почна.
ако смяташ че хляба не е изпечен може да го пуснеш да си продължи печенето след края на програмата. просто задаваш колкото минути искаш да се пече допълнително.
може да оставиш хляба (при затворен капак) да стои в машината 10-на мин след като е приключила програмата. така той се допича на топъл въздух.
за пълнозърнестото брашно ти предлагам първо да направиш един хляб  50 : 50 с бяло и пълнозърнесто , после направи един с 25 % бяло и 75 % пълнозърнесто. след това преминавай директно на 100 % пълнозърнесто. така ще видиш каква е разликата в консистенцията на тестото.

# 157
  • Мнения: X
Ръженият е сбит, ама моят си лепне отвратително, като развален е. Слагам по-малък грамаж /750/ на програма за по-голям /1250/ само за да се изпече по-добре, ама не.
А днес трябва да пека хляб, този път взех пълнозърнесто брашно, че ръженото не се получава, ама не смея да го почна.

За ръжените хлебчета можеш да прочетеш тук. Забалежи, че освен ръжено брашно, се добавя и бяло. Да изпечеш сполучлив ръжен хляб (100% ръжен)... за мене си е висш пилотаж. Има разни добавки, които в БГ ги няма, а без тях е по-трудно. Хляб с пълнозърнесто брашно прави на програма за пълнозърнест хляб, ако е без бяло брашно. Ако правиш 50:50 (бяло и пълнозърнесто), печи си на основната програма. Тестото трябва да се получи като при бял хляб. Ако си добавила прекалено много течност, машинката ти няма да се справи с печенето, колкото и да допичаш.

# 158
  • Мнения: 5
Може да ви се спори глупаво питането, но аз все пак ще задам въпрос.Правя кекс в машината за хляб.При звуковия сигнал поставям плодове, шоколад или локум.Защо всичко пада на дъното и после трудно се отлепва?Възможно ли е локумът да остане в средата?

# 159
  • София
  • Мнения: 15 826
Може да ви се спори глупаво питането, но аз все пак ще задам въпрос.Правя кекс в машината за хляб.При звуковия сигнал поставям плодове, шоколад или локум.Защо всичко пада на дъното и после трудно се отлепва?Възможно ли е локумът да остане в средата?
Овалвай ги в брашно.

# 160
  • Мнения: 5
Опитах с брашното, но пак локумът падна.Зали не трябва да се поставя след като приключи разбъркването ....просто да се пусне отгоре....

# 161
  • Мнения: 5
И още нещо.След като извадите хляба веднага ли го загъвате в кърпа?

# 162
  • София
  • Мнения: 15 826
Опитах с брашното, но пак локумът падна.Зали не трябва да се поставя след като приключи разбъркването ....просто да се пусне отгоре....
Ами като приключи бъркането се слага и като се пекат нормално, те си падат и без бъркане надолу.А локума е и тежък, защо ти е да го слагаш, нали кекса е сладък?

# 163
  • София
  • Мнения: 15 826
И още нещо.След като извадите хляба веднага ли го загъвате в кърпа?
Оставям първо да изстине.

# 164
  • Мнения: 5
Детето обожава локум...

Общи условия

Активация на акаунт