Машина за хляб - 47 тема

• 77 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Май няма кой да пресмята  Simple Smile, да се помъча тогава аз,  та да видим кво ша са получи  newsm78

така:
киловат/час при вас струва май около 17ст
да кажем че сме със машина Северин и правиме кг хляб Добруджа на обикновенна програма.

получава се резултат от 1,3лв за кг хляб

цените ги взех от http://shop24.bg/

Вода.......................0,207лв     
лимонов сок...........0,035лв
Олио.......................0,028лв           
Захар.....................0,018лв 
Сол.........................0,005лв
Бяло брашнo..........0,696 лв
Tрици.....................0,175лв     
Cyxa Мая.................0,074лв

ток.........................0,051лв
                             ------------
                               1,29лв

# 286
Бонго, твоята машина не беше ли Северин 3986  newsm78
да,моята е такава. но никога не съм засичал колко консумира . просто не ми се занимава, а и не е от значение за мен.
въпросът на авторката беше за сметката (месечната) на тока,месечната - увеличена или не е след употребата на машината. нея не я интересува дали домашния хляб е по-евтин от купешкия и колко енергия консумира машината за 1 хляб. аз изказах мнение и понесох малко критика. кпоред мен никой от пишещите тук може да даде точен отговор.

комшу ,този прибор, който си го показал  tchibo ТCМ 248735   мисля,че показва моментната консумация на ток , вероятно и средната (за 1ч). съжалявам ,че не мога да му видя описанието.
не е електромер който да сумира изразходваната ел.енергия.

за общото 3:30h време основна програма:
-само 52,13 мин над 35W консумация,
-в останалото време пък е под 35W!(*)
-бъркане, месене и втасване 0,04кW
-общата консумация за 3:30h е 0,37кW

# 287
                     Лелееееее,мале! ooooh! Вие хляб ли ще ядете или ...... кВо? Mr. Green Който го е страх от мечка да не ходи в гората  Mr. Green Демек изхвърляйте всичко - печки,перални,миялни,осветление и........няма да имате месечна сметка„ Mr. Green

# 288
                     Лелееееее,мале! ooooh! Вие хляб ли ще ядете или ...... кВо? Mr. Green Който го е страх от мечка да не ходи в гората  Mr. Green Демек изхвърляйте всичко - печки,перални,миялни,осветление и........няма да имате месечна сметка„ Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Ама компютрите нека да не ги изхвърлят, че иначе как ще пишат в темата Peace

Според мен Ердинч имаш грешка във водата, при 1000л за 2лв, няма как 300-400мл дето е за хляба да е двайсет и няколко стотинки. Освен ако не си правим хляба с минерална вода Peace
Аз съм си добре - вода от чешмата, брашно от братчето, добавки разни сушени от мама и само за мая и ток плащам някакви стотинки там. Ура!

# 289
                  И аз съм си добре - мъжО плаща сметките и даже не ги знам! Mr. Green

# 290
Голяма дискусия предизвиках с въпроса за сметката. Благодаря за отговорите!
Предлагам да не спамим повече темата!
И по темата да питам нещо като дилетант. Може ли да се включи допълнително печене,ако ви се струва недопечен хляба или да се удължи само втасването,ако не ви изглежда добре втасал?

Питането ми е по повод това изказване на DIdia

Вчера изключих,че съм включила машинката с едно пълнозърнесто хлебче и отпраших на шопинг   Някъде из магазините се сетих и в съзнанието ми се появи страшна картина - тесто превтасало,недопечен хляб и какво ли още не.От вратата влетях в кухнята и видях кротко работещата ми безнадзорна машинка - хлебчето втасало идеално,коричката перфектна и поддържа хляба топъл почти от час.  Извадих го с първото обръщане и коричката му беше леко

# 291
  • София
И по темата да питам нещо като дилетант. Може ли да се включи допълнително печене,ако ви се струва недопечен хляба или да се удължи само втасването,ако не ви изглежда добре втасал.
Втасването продължава и при печенето.Някои машини имат и само печене, можеш да го пуснеш след края на програмата.

# 292
                 Моята машина има функция само печене и понеже мъжът ми обича силно препечена коричка пускам 10 минутки да се запече повече въпреки,че винаги съм на най-изпечената кора. Laughing
                 Що се касае до спама - ами аз не намирам нищо лошо в това и да си побъбрим и пошегуваме и да поговорим не само за хляб и рецепти! Laughing А тока всъщност си е част от темата ни и електрическите ни машинки!В нормалния свят никой няма да ни разбере разговора и ще се чуди защо ли ни е да знаем колко точно харчи машинката.Преди време се мъчех да обясня на един познат , че като не си платиш тока ти го спират и....или аз не можех да обясня как ще си седиш без ток ,ако не платиш в 21 век при това или той , милия , нямаше умствените възможности да засече ,че някой по света живее и така. Mr. Green В Канзас сити където живееше той ,ако  нямаш доход по 1000 долара на човек енергото ти плаща за да не остане без клиенти.При това в къщата му имаше 4 електромера на четри дружества и карта ,която той си пъхаше там където му е изгодно и всяка секунда можеше да отпее некоректните енергоснабдители ..... за разлика от нас. Sick

# 293
въпросът на авторката беше за сметката (месечната) на тока,месечната - увеличена или не е след употребата на машината. color]

много лесно, ако авторката умножи броя на хлябовете които би направила/намислила за месец, долугоре ще намери колко ще и се увеличи месечната сметка на база ватове и лв.

Цитат
нея не я интересува дали домашния хляб е по-евтин от купешкия и колко енергия консумира машината за 1 хляб

sorry

Цитат
комшу ,този прибор, който си го показал  tchibo ТCМ 248735   мисля,че показва моментната консумация на ток , вероятно и средната (за 1ч). съжалявам ,че не мога да му видя описанието.
не е електромер който да сумира изразходваната ел.енергия
.[/

да комшу , показва моментната, общата, моментната/общата цена, сумира и изразходваната енергия и пр., специално за такива работи си е.

Цитат
Според мен Ердинч имаш грешка във водата, при 1000л за 2лв, няма как 300-400мл дето е за хляба да е двайсет и няколко стотинки. Освен ако не си правим хляба с минерална вода
Аз съм си добре - вода от чешмата, брашно от братчето, добавки разни сушени от мама и само за мая и ток плащам някакви стотинки там. Ура!

понеже нямам представа за цената на чешмяната вода при вас, аз използвах минерална да  Simple Smile

еми ако е удобна чешмяната за пиене е още по добре, хляба още по евтин ще е  Sunglasses

Цитат

еми нали за това си е темата, да се дискутира, не мисля да е спамена

останете със здраве   Hug

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 21:14 от Ердинч

# 294
нали знаеш , че не е задължително да се чете всичко написано. Laughing
имаме въпроси , имаме и отговори, имаме и наблюдения, имаме и предложения. тук сме за това.

# 295
И по темата да питам нещо като дилетант. Може ли да се включи допълнително печене,ако ви се струва недопечен хляба или да се удължи само втасването,ако не ви изглежда добре втасал?
можеш да включваш допълнително печене. но зависи и какво искаш да се допича - вътрешността или коричката.
за втасването - задължително е според мен да се следи втасването. не е ли втасало брашното да се изключи машината и да се остави да довтаса. после печеш.  и обратното - ако видиш че тестото е готово , но има доста време до печенето пак изключваш машината и пускаш директно на печене

# 296
  • София
  Нещо между сладка питка и козунак.Няма толкова много захар и яйца ,колкото в козунака.

# 297
По мои изчисления хлябът ми излиза 1 лв., когато е без яйца и мляко (и без амортизация на машината). Реално ми е по-скъп, но и по-вкусен. Забравила съм обаче колко тежи един такъв хляб, май беше малко над 1 кг - сметките са за най-големия хляб на основната програма.

При Муленекса може да се допича хляб, но при Панасоника това е невъзможно. Може да се допича само кекс. Но пък в Панасоника хлябът винаги се изпича достатъчно добре (в Мулинекса понякога оставяме хляба 1 час в машината, за да се позапече повече).

# 298
Моята машина за хляб е такава:

Ползвам я само като тестомесачка. След омесване на тестото го пека в тавичка. В хлебопекарната ми става много степан и вкъщи не го харесват. Ето го хлябът ми, оформен на питки:

# 299
Ползвам я само като тестомесачка. След омесване на тестото го пека в тавичка. В хлебопекарната ми става много степан и вкъщи не го харесват. Ето го хлябът ми, оформен на питки:

http://media.snimka.bg/s1/1083/028410062.jpg?r=0

много добре изглежда, дайвай подробности

--------8<-----------

м/у другото аз събрах всички рецепти(не само за хляб) на едно място.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 21:34 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт