Машина за хляб - 47 тема

  • 77 453
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 15 828
  Чак пък да засичам, само гледам сметката.
а зимата като се увеличи ?
Всъщност имам машинката от зимата, а сметките ни тази зима бяха най-ниските от много години.Сега след увеличението на тока се надявам да не скочат много.  

# 271
  • Мнения: 3 428
Прав си, ама да си беше затраял, не всички жени са електроинженерки и разбират от консумирана енергия. Те си питат ей тъй , за да се намерят на дума. Пък ти веднага с пищовите и червените букви.
Мир Peace
Саше споко, скоро ще намалиш хлебопеченето, сега ти е мерак, затуй Hug

# 272
  • Мнения: 7 779
И още един въпрос-увеличиха ли ви се сметките за ток от как имате машини,че аз имам от 3 дни и пека нон стоп.
.... мен пък хич не ме интересува дали ми е увеличена консумацията. То само туй да беше, ай да му се невиди - колкото толкова

# 273
  • Мнения: 8 557
                    Ей,повишихте ми настроението с консумацията на тока!Аз въртя машинката ,но пък пералнята и миялната направо ги скапвам свят им се завърта от работа. Mr. Green И тока си ми е все един и същ.Правих опити за икономии без особен ефект ,но пък накрая реших,че няма да пека на огнището,да пера на реката и да мия чинии по два часа и гледам да си облекча по всевъзможен начин ежедневния слугинаж . Mr. Green
                   Що се касае до хляба - според мен си заслужава разхода на ток , а и хляба от магазина е и скъп и не много качествен.Така,че твърдо съм за разход с ток колкото и да е и......за хубав хляб.
                   Относно печенето във фурна и по-вкусния хляб или хрускава коричка - в моята машинка хлябът става с много хрускава и апетитна коричка и......ако остане я опитвам ,защото веднагически след изваждането на хляба още топъл бива обезкорен от хлапетата и ми се налага да ям само средичка. Laughing Така,че хляб пека в машинката , а във фурната тутманика на Тайничка! Laughing
                   Вчера изключих,че съм включила машинката с едно пълнозърнесто хлебче и отпраших на шопинг  Laughing Някъде из магазините се сетих и в съзнанието ми се появи страшна картина - тесто превтасало,недопечен хляб и какво ли още не.От вратата влетях в кухнята и видях кротко работещата ми безнадзорна машинка - хлебчето втасало идеално,коричката перфектна и поддържа хляба топъл почти от час. Mr. Green Извадих го с първото обръщане и коричката му беше леко хрускава.Докато си намеря телефона да го снимам останала точно една филийка и ........ направо ми се плачеше,че не успях,но пък стигнах до извода,че колкото повече стоя над машината и се взирам толкова по-голям е шанса да оплескам нещо.

# 274
  • Мнения: X
Преди използвах фурната за печене на питки, но машинката ме разглези и само там приготвям хляб. Харесваме си го опечен в машинката - и точно след изваждане, и на следващия ден... По мои изчисления за един хляб на дневна тарифа плащаме 12 стотинки или 8-9 стотинки при нощна, което си е нищо на фона на останалите разходи.

# 275
  • Перник
  • Мнения: 5 058
Аз имам хлебопекарната от почти 3 години и я ползвам постоянно. Не съм забелязала заради нея да ни се е увеличила сметката за ток. А дори и да е - спрели сме да купуваме хляб, така че нещата се компенсират  Peace

# 276
  • Мнения: 2 208
Момичета имам едно питане , ако имате опит. Аз само меся на хлебопекарната напоследък ,защото съм си в къщи, бях в продължителен болничен и имам време . Та премесвам тестото после , слагам го в тава и включвам фурната на 50 градуса и след като повтаса я включвам на температура за печене, Та въпроса ми е сетих се , че имам някъде калена тава , дали ще е по вкусен хляба в нея и струва ли си да я търся по тавана или мазето. Нека , ако някой е ползвал такава да даде инфо  Praynig

# 277
  • София
  • Мнения: 15 828
Момичета имам едно питане , ако имате опит. Аз само меся на хлебопекарната напоследък ,защото съм си в къщи, бях в продължителен болничен и имам време . Та премесвам тестото после , слагам го в тава и включвам фурната на 50 градуса и след като повтаса я включвам на температура за печене, Та въпроса ми е сетих се , че имам някъде калена тава , дали ще е по вкусен хляба в нея и струва ли си да я търся по тавана или мазето. Нека , ако някой е ползвал такава да даде инфо  Praynig
Под калена глинена ли разбираш?Ако е нещо като сач, то ще се пече като на плоча.Но плочата се грее предварително на висока температура, заедно с фурната.Не става да втасва хляба в нея, защото трябва да се напече хубаво.

# 278
  • Мнения: 2 208
Да глинена е , но не е сач тава е , висока поне 8-10 см , на баба ми е , готвила съм си ядене във фурна с нея . Като форма е елипса и си спомням , че ставаше много вкусно , то е нещо като гювеч, ама без капак , а иначе имам и сач, но от както имам печка с керамични котлони не го ползвам, също не знам дали може. В указанието за печката не пишеше да могат да се използват глинени съдове и съм ги прибрала , заедно с гърнето , където си варях боб Sad. Ако можете да дадете съвет за глинените ми съдове ще съм много благодарна Hug

# 279
  • София
  • Мнения: 15 828
  Имах си от дядо ми такъв гювеч, сам го беше правил, по-вкусни свинско със зеле, зеле с пуйка, гювеч с месо,сарми и боб никога не съм яла.Сглупих та го сложих на газовия котлон и се спука, а няма вече кой да ми направи.Дядо ми беше от Бусинци,къщата музей е на прадядо ми, който загинал на фронта и Петър Гигов си я присвои и се представяше за негов син, а всъщност му беше ученик.

# 280
  • Мнения: 2 208
Ще я търся,  нещо се запалих и ако става добре ще докладвам , ако не, пак ще докладвам Hug
Тайна , съжалявам за изгубеното ви имущество, винаги съм се чудела на дебелоочието на хората , но смятам , че всичко на този свят се връща, много внимавам моето семейство да не прави такива нередни неща и смятам, че добре възпитах сина си, той е много честен Simple Smile

# 281
  • Мнения: 51
И още един въпрос-увеличиха ли ви се сметките за ток от как имате машини,че аз имам от 3 дни и пека нон стоп.
.... мен пък хич не ме интересува дали ми е увеличена консумацията. То само туй да беше, ай да му се невиди - колкото толкова

Аз имам хлебопекарната от почти 3 години и я ползвам постоянно. Не съм забелязала заради нея да ни се е увеличила сметката за ток. А дори и да е - спрели сме да купуваме хляб, така че нещата се компенсират

да, няма страшно, аз преди време се борих със същите въпроси и за да си премахна мерака си бях купих ето това

потърсих и си намерих някои от бележките, например при Severin 3986:
Цитат
1ва основна програма е със продължителност 3:20h, консумацията е само 0,30 kW/h

френската е  със продължение на програмата 3:50h, общата консумация е само 0,35 kW/h


Ако пресметнете продуктите плюс тока ще видите че всъщност хляба приготвен в хлебопечката е по евтин.  Поне при мене тука в Тр беше така навремето, смятъл съм и със Бревилето, но не можах да ги намеря бележките, но знам че при Бревилето за сметка на северин'а консумацияте с няколко вата е в повече. При фурната пък щепсела и е тъкмо зад нея и затова консумацията със фурната не съм пресмятъл, но знам че няма разлика , даже си е по евтин хляба спрямо купешкия и така.

някой да пресметне моля за резултатите в северин'а и със цените на продуктите в Бг, да видим какво ще се получи

Бонго, твоята машина не беше ли Северин 3986  newsm78

 Hug

edit1:
обсъждано е било и отпреди въпроса

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 18:14 от Ердинч

# 282
  • Мнения: 941
Преди три дена си купихме машинка мулинекс, прави страхотен хляб, днес обаче като я включих и докато меси издава странен скърцащ звук  Confused,разваля ли се и като махна кошничката на празен ход пак яко скърца  Shocked
Помогнете  Praynig

# 283
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
Върнете я да я чуят и в магазина и да преценят нали още е в гаранция.

# 284
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
Като взехме робота имаше мелничка към него и дъщеря ми смля де що имаше в къщи: кафяв ориз, просо, овесени ядки, елда, на брашно , сложихме и царевично брашно, смесихме ги и сега слагам по 50 гр. към бялото. Хляба става вкусен , мирише като селския от едно време и остава мекичък дори и на другия ден, като пресен.
Пробвах и с 150 гр. към бялото ама идва доста и превтасва на основната програма за това пускам на тесто  по-малко време е и пека 1 час. Не съм пробвала на тесто и после печене със 150 гр. смесено брашно към бялото , може и да стане ама не ми се експериментира.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 20:08 от Ani Ka

Общи условия

Активация на акаунт