Отговори
# 90
  • София
Аз пък се сетих за един детски спомен за една млековарка. Баба ми я слагаше на печката и уж млекото като се свари и тя почва са свири.

Виж ютията с въглища си я пазим за украса. Жена ми е сложила едни сухи цветя в нея вътре.

Дали се сещате и вие за такива спомени от детството.

# 91
Доволна съм от:
-двойния газов котлон на стъклокерамичния плот/два горящи кръга един в друг/
-сушилнята,която ми пести гладене и простиране
-каталитичните панели на фурната
-най-ново е една мини фурна,в която сандвичите са страхотни
-прахосмукачката http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09048688
Недоволна съм от:
-твърде капризните стъклокерамични котлони ако не пасват 1:1 с дъното на съда се самоизключват  #Cussing out
-сокоизтисквачката-уреда си е наред с наноцедка и центрофуга,но домашните сокове бързо потъмняват и или са твърде кисели или сладки -не са ни вкусни
-хенкелбах-пълен боклук
Имам ,но не ползвам:
тостер
шприц за тесто
онези преси дето се пекат сладки в тях с форма на гъбки
пособия за торти
соковарка

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 15:49 от mamamari

# 92
  • София /Абсурдистан
Аз пък се сетих за един детски спомен за една млековарка. Баба ми я слагаше на печката и уж млекото като се свари и тя почва са свири.

И аз имам една такава, пазя си я още от бай тошово време Mr. Green Работи безотказно, въпреки пенсионната си възраст  Mr. Green като свари млякото, започва да свири като влак  Mr. Green

# 93
  • София

Аз също ползвам млековарката, особено когато правя кремове - за еклери или за торти.
Имам разни джиджавки, които са ми помощници в кухнята.
С тази правя не само плодови салати и мелби, но я ползвам и за направата на топчета от кайма за едноименната супа.

С тази джаджа си режа кашкавала  и морковите на вълнички

С тази си отварям консервите

С тази джаджа пък си правя краставицата като зъбно колело

Тук си разбивам всичко и благодарение на капака си запазвам кухнята чиста

Доволна съм от силиконовите форми!

Най- недоволна съм от Витал център - излезна пълен боклук! Нищо не може да нареже, камо ли лук.....
Как го правят така по рекламите.....не знам.....
Купих си тефлонова скара  с капак Hot Plate- уж не само за печене, но и за готвене.....Не можа да ми стане добър помощник !
Някой ако я ползва и е доволен от нея, моля нека сподели ......
Не съм доволна и от "Ръката на татко" - купих я специално за резане на зеле за салата.
Тя се счупи още на първото ползване......!

# 94
  • sofia

Не съм доволна и от "Ръката на татко" - купих я специално за резане на зеле за салата.
Незнам какво е това, което споменаваш, но рендето Бьорнер го използвам основно за рязане на зеле, финно, ситно, супер става. Лук и домати за пица, на тънки филийки, също е незаменимо.

# 95
На рендето и аз съм му хвърлила око.Преди 2 дни взех на свеки, че ми трябваше да нарежа едни работи и останах много доволна.Скоро мисля да си взема

# 96

Имаме си такава,всяка седмица варя по 8 л мляко - незаменим помощник е да ....но кой ще се сети за нея ,нали се заговорихме все за модерни неща ,та архаичната ни млековарка остана на заден план Joy
Млякото не изкипява никога , свири когато се свари,та чак комшиите разбират кога е готово  ,а за кремове е екстра- не загарят никога.
В тези жеги се сетих и за вентилатора, който по цял ден не спира  да работи  в кухнята  Laughing .

# 97
Аз съм изключително доволна от комбинирания пасатор на Браун/чопър,пасатор,разбива яйца/.Неизменим помощник ми е.
Доволна съм от пластмасовите клутии на Tupperware.Имам хиляди джунджурии,които не ползвам.Confused

# 98
  • София

Незнам какво е това, което споменаваш, но рендето Бьорнер го използвам основно за рязане на зеле, финно, ситно, супер става. Лук и домати за пица, на тънки филийки, също е незаменимо.

Ааааа душата - тия двете са несъпоставими направо. Имах я аз тая ръка на татко и ми е останала само една купа от него, другото направо го изхвърлих. А виж рендето на Вьорнер (или Брьонер) то това направо си е друга работа.

Аз съм изключително доволна от комбинирания пасатор на Браун/чопър,пасатор,разбива яйца/.Неизменим помощник ми е.
...

Ние купихме един подобен на Мулинекс, ама булката не ми дава да го пипам. Изобщо голяма дискриминация съм мъжете у нас е по отношение на кухненските помощници.

# 99
Новата ми придобивка е рендето Бьорнер,много бързо и лесно се режат всякакви зеленчуци и форми.Доволна съм от покупката.

Виж ютията с въглища си я пазим за украса. Жена ми е сложила едни сухи цветя в нея вътре.

Дали се сещате и вие за такива спомени от детството.
  На това дядо Хаджия му викат в моя край млековар,наистина започва да "свири",когато млякото се свари.Майка ми ползва такъв млековар от 20г. и не е мръднал.

# 100
  • София
Неща, които са ни нужни: миялна и сушилня
Ненужни според мен неща : Всичките тенджери и тигани от Цептер, на невъзможно високи цени. Родителите ми са супер убедени във "вълшебните" им възможности, но мен нещо не ме грабват. Вярно е, че са с доживотна гаранция и почти не изискват мазнина, ама като миналия месец се върнаха с тенджера за 360 евро и ми стана лошо... А даже са ни приготвили и по един комплект "за като се заженим със сестра ми".
Полезни уреди: тостер и преса за сандвичи, сокоизстисквачка

# 101
последната ми придобивка e tchibo ТCМ 248735 , щe правя benchmark между кухненските  уреди Simple Smile

например имах голям мерак за консумацията на ток в хлебопекарната ми(Severin 3986), близо 3:30часа основна програма ми "плашеше" окото. па то не било толкова за плашене :

за общото 3:30h време основна програма:
-само 52,13 мин над 35W консумация,
-в останалото време пък е под 35W!(*)
-бъркане, месене и втасване 0,04кW
-общата консумация за 3:30h е 0,37кW

**1кW при нас е 0,248тл (с ддс)

(*)под 35W консумация се смята за Standby!

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 20:51 от Ердинч

# 102
  • София

Комшу това животинче, от ТСМ магазин ли го купи или просто съвпадение на букви в марката му.

# 103
  • София
Изглежда по горещините повемето спираме да готвим и затова не се сещаме за кухненските уреди, я колко е кротка темата.  Laughing

# 104
Най-полезни са ми хлебопекарната и сокоизтисквачката.
Също и печката разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт