Отговори
  • София
Предлагам в тази тема, да говорим за кухненските помощници - печки, тигани, тенджери, роботи, уреди за готвене на пара, разни сладкарски инструменти и за всичко онова, което ни помага в кухнята.

Ако искате похвалете се с някоя придобивка. Или пък споделете, кой ви е най-любимия кухненски помощник. Може пък да критикувате някой помощник примерно защото ви е разочаровал, но нека пък винаги да казваме защо.

Ако пък имате някакъв малко известен помощник запознайте ни с него, за да научим и ние. А защо пък не да споделите с нас, с какво мечтаете да се сдобиете.

Препоръчайте ни някой уред, който много ви е улеснил, или пък попитайте за някой кухненски помощник.

Ако имате снимки, ще бъде чудесно.

Аз като начало ще споделя с вас най-новите ми любимци. По-късно в темата ще разкажа за какво ги използвам.

Най-новия ни член в кухненската армия е уреда за готвене на пара. Ето го:

Днес го използвахме за пръв път и останахме очаровани от перфектното ядене, което ни предложи.

Иначе много съм доволен и от това зверче:

Тая машинка сега е хита у нас и дано да е за дълго време. Даже май започна да ни променя менюто и начина на готвене.

А иначе парада у нас командва тази достопочтена дама:

От както тя е у нас, вече не ни болят ръцете с месенетона хляб, погачи, козунаци, тесто за баници пици и т.н., пък и много често ни кара да си спомняме детството при баба, когато миришеше на топъл хляб.

Хайде за сега стига, чакам да споделите с нас вашите сбъднати мечти.

# 1
Дядо Хаджия,супер тема,поздравления! newsm10
Аз съм от тези дето си мечтаят за разни уредчета в кухнята,защото дет,се вика,млада булка съм още newsm64,имам много да уча в кухнята.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз съм доволна от индукционния си котлон.

смених си съдовете с чугунени,малко са тежки, но вкусът е един път Peace
готви се много бързо - литър вода завира за 1 минута Wink
в уока сега готвя за минути Party

иначе и машината за хляб спестява време Peace

# 3
Поздравления за темата,един мъж ни засрами,булкииииииии!!!  Hug    Последното,което получих като подарък е грил-тиган,много съм доволна от резултатите-и като вкус, и като времетраене за приготвяне на храната.Сега съм хвърлила око към машината за хляб,много съм й набрала,малко са скъпички,ама ........... ooooh!   Обаче не съм доволна от фурната си вече,заминаха й уплътненията и започна да се отваря лекинко вратичката при силно загряване,трябва да се сменя вече фурната!  #Crazy

# 4
 За нищо на света не си заменям робота и хлебопекарната. Тиганите със сваляща се дръжка също. Даже сега мисля да си допопълня колекцията от тях.

# 5
Moля за инфо каде в София може да се закупи кратунка за чай мате-благодаря

# 6
Последната ми любов е уок-а Laughing

# 7
  • BRUXELLES
Дядо Хаджия много благодаря за темата Hug ще я следя с голям интерес!
Аз също съм доволна от индукционните котлони , всиЧко става по-бързо . А в индукционните тигани с тефлоново покритие може да се размразяват продукти , за да се уверите в това-поставете кубЧе лед и ще видите резултата.
 А фурната ми е с функция Пиролиза (самопоЧиства се)-това също е голямо улеснение за една домакиня-няма препарати , няма досадно търкане-пускам програмата за поЧистване и след Час и половина фурната е като нова  Peace

Дядо Хаджия може ли малко повеЧе инфо за хлебопекарната ти , защото тоЧно такава и аз си харесах вЧера , мисля утре да я купя , имаше и с опция за багети newsm78 моля за съвет!

# 8
  • София

Това ми прозвуча много интересно, ще ни опишеш ли като каква е тази кратунка. Например от какъв материал е, как изглежда. Явно не е като нашенските.

...
Дядо Хаджия може ли малко повече инфо за хлебопекарната ти , защото точно такава и аз си харесах вчера , мисля утре да я купя , имаше и с опция за багети newsm78 моля за съвет!

За индукционните котлони прочетох за пръв път в тази тема и ме заинтригуваха. Явно са някаква мода и ще продължа да ги следа. Видях една тема тука във форума и останах с убеждението, че трябва да си купя и специални съдове за тях. Там спореха че били скъпи (съдовете) други пък викат че не са, та още не съм се ориентирал.

"А фурната ми е с функция Пиролиза (самопочиства се)..." - я ни кажи каква марка ти е печката.

Предполагам говориш за Мулинекс. А може вече и други марки да има с допълненията за багети. За хлебопекарната предлагам да посетите специализираната тема тука в този подфорум. Даже наистина ви съветвам ако имате време и търпение да прочетете всичките теми, защото ще намерите много отзиви, съвети и рецепти.

Аз лично препоръка за кухненски уред избягвам да давам, защото всеки си има свои разбирания. Но определено една хлебопекарна си има своите предимства. Например у нас, машината много рядко се използва с нейните готови програми, а постоянно се комбинира, други пък съфорумци разчитат изцяло на нея.

# 9
  • BRUXELLES
Цитат
"А фурната ми е с функция Пиролиза (самопочиства се)..." - я ни кажи каква марка ти е печката.
Ето това е фурната , а тук е котлона  Peace

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
дядо Хаджия, да трябват ти други съдове за индукционните котлони.
те работят на принципа на магнита и работят само със съдове, които се хващат от магнит.

загрява само дъното на съда, а не и наоколо.
затова и се готви бързо. остатъчната топлина е само от загрятата тенджера, котлона не се загрява - съответно не загаря нищо, попаднало на него.
спестява се и енергия по този начин.

някои от съдовете са доста скъпи, но аз ползвам 2 стари чугунени тигана - подариха ми ги, че сега всеки иска да ползва незалепващите тефлонови. аз гледам да избягвам тефлона Peace

евтини тенджери за индукционни котлони има в Икеа Peace
иначе с едно магнитче лесно се проверява кои стават и кои не.

иначе индукционните котлони не са мода. измислени са отдавна, но са потънали в забрава.
сега с повишената цена на тока пак са изтърсили от праха това откритие  Peace

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 14:14 от asyalein

# 11
  • София
Така е кухненските помощници се променят, от незабравимата печка на баба с дърва и въглища, кой знае до какви чудеса ще стигнем.

# 12
Това е действително кратунка като нашите ,но малко по особена от която се правят чаши за мате. В нея се запарва матето и се пие през трабичка.Много е ободряващо и полезно.Чукни на чичко гугъл чаши за чай мате и много инфо ще прочетеш

Това ми прозвуча много интересно, ще ни опишеш ли като каква е тази кратунка. Например от какъв материал е, как изглежда. Явно не е като нашенските.

...
Дядо Хаджия може ли малко повече инфо за хлебопекарната ти , защото точно такава и аз си харесах вчера , мисля утре да я купя , имаше и с опция за багети newsm78 моля за съвет!

За индукционните котлони прочетох за пръв път в тази тема и ме заинтригуваха. Явно са някаква мода и ще продължа да ги следа. Видях една тема тука във форума и останах с убеждението, че трябва да си купя и специални съдове за тях. Там спореха че били скъпи (съдовете) други пък викат че не са, та още не съм се ориентирал.

Предполагам говориш за Мулинекс. А може вече и други марки да има с допълненията за багети. За хлебопекарната предлагам да посетите специализираната тема тука в този подфорум. Даже наистина ви съветвам ако имате време и търпение да прочетете всичките теми, защото ще намерите много отзиви, съвети и рецепти.

Аз лично препоръка за кухненски уред избягвам да давам, защото всеки си има свои разбирания. Но определено една хлебопекарна си има своите предимства. Например у нас, машината много рядко се използва с нейните готови програми, а постоянно се комбинира, други пък съфорумци разчитат изцяло на нея.

# 13
  • В сърцето на живота!
gargamela13 научи се как да пишеш мнение  Peace

# 14
Взех си фурна с каталитични панели  Peace
Просто няма такова удобство... Като се сетя как съм търкала стария "Раховец" на майка ми и направо свят ми се извива  Shocked

А тези панели са съвсем друго нещо - само забърсвам за 1 минутка след готвене и фурната е като новичка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт