Отговори
# 15
Хубава тема  Hug

Вкъщи ползвам с най-голямо удоволствие яйцеварка    

както и сандвич-тостера  

# 16
  • В сърцето на живота!
За какво служи яйцевката?

# 17
За варене на яйца  Laughing  Вари от 1 до 7 яйца. Има три степени. Рохко, средно твърдо и твърдо. Мъжо ги обича средно твърди и все мрънкаше, че ни ги целя. Сега винаги стават перфектни  Mr. Green

# 18
  • В сърцето на живота!
За варене на яйца  Laughing  Вари от 1 до 7 яйца. Има три степени. Рохко, средно твърдо и твърдо. Мъжо ги обича средно твърди и все мрънкаше, че ни ги целя. Сега винаги стават перфектни  Mr. Green
Ми то логично,ама кой да се сети  ooooh! Mr. Green

# 19
Като изключим най - ползваните електроуреди, без които в едно домакинство не може, най - често си служа с резачката на пасатора - Браун. Другият много популярен уред у дома е тостерът - Бош. Най - безполезният уред у нас е сокоизтисквачката. Рядко използвам уредът за варене на пара.

# 20
  • София /Абсурдистан
Поздравления за полезната тема. Дядо хаджия страшен си, ще взема да завидя на хаджийката  Mr. Green
Може ле да поясниш какви неща може да се готвят с това чудо че планирам покупката му.
Иначе машината за хляб е на особно уважение у нас, същата е като твоята. Много съм доволна и от кухненския робот, и от грила Тефал. Големи улеснения Peace

# 21
  • София
...
Може ле да поясниш какви неща може да се готвят с това чудо

...

Ето тук има сравнително добра информация, особено в последните постове, но аз бих прочел цялата тема, защото има разнопосочни мнения.

# 22
  • София /Абсурдистан
Благодаря за линка към темата, сега ще я изчета  Peace

# 23
  • Балчик
Аз, като един виден почитател на домакинската техника ще акжа, че всичко което имам ползвам с голямо удоволствие и съм много доволна. Конкретно няма да изброявам, защото няма да ми стигне една страница. В подписа ми има албуми със снимки на какво ли не, но на техниката пък не съм се сетила да сложа снимки, още утре ще се поправя.  Laughing

# 24
...
Може ле да поясниш какви неща може да се готвят с това чудо

...

Ето тук има сравнително добра информация, особено в последните постове, но аз бих прочел цялата тема, защото има разнопосочни мнения.

Това тип бавноварка ли е? За какво въобще е нужно и каква е разликата от обикновена тенджера?

Не разбирам покупката на абсолютно безсмислени джаджи. И при това народа масово мрънка че нямал пари.

# 25
  • Балчик
Ксения, това е фритюрник, който може да пържи с много малко мазнина, не е бавноварка - тук те май не са много разпространени.

# 26
  • Пловдив
Аз обмислях фиртюрника с малко мазнина, но той готви една порция картофи за 20 мин, за нашата фамилия трябват поне 3 порции, ако има гости и за тях - връзва ми се над час приготвяне. И какво - един ще лапа топли картофи, другите ще гледат, или всички се нахвърляме с вилиците, вземаме си по малко и чакаме 20 мин за следваша порция. Не е лошо, ама за семейство трябват поне два уреда Simple Smile

# 27
Аааа, 45 мин дадоха на клипа за един кг картофки  Mr. Green 
Като четох коментарите стигнах до извода, че който го може си го може  Crazy  Аз и да си го закупя този уред освен за картофи за друго няма да го ползвам. Нещо с готвенето не се разбираме  hahaha

# 28
  • София
...
Това тип бавноварка ли е? За какво въобще е нужно и каква е разликата от обикновена тенджера?

Не разбирам покупката на абсолютно безсмислени джаджи. И при това народа масово мрънка че нямал пари.

Естествено въпрос на виждане дали това е безсмислена джаджа или не. У нас сме голямо семейство и готвенето отнема много време, така че всеки уред, който ни е в помощ е добре дошъл.

Това не е уред за бавно варене и не е теджера. Така както и вече се уверих лично, че не е само фритюрник. А уред за готвене на топъл въздух. Освен пържените картофи (за тях по-надолу) вече беше сготвено пиле със зеленчуци, кюфтета в лук яхния със сини сливи и домати, изпекохме дори и банички (равномерно без да изгорят), крамелизирахме плодова салата и т.н. да не изреждам всичко.

Може ли това да се направи в обикновен уред. Да разбира се. Но с този ползваме изключително малко мазнина (при кюфтета даже без мазнина, защото очаквахме каймата да си пусне нейна и така и стана), няма пръскане по печката, да висиш над тигана и да дебнеш да обръщаш и тем подобни.

Аз обмислях фиртюрника с малко мазнина, но той готви една порция картофи за 20 мин, за нашата фамилия трябват поне 3 порции, ако има гости и за тях - връзва ми се над час приготвяне. И какво - един ще лапа топли картофи, другите ще гледат, или всички се нахвърляме с вилиците, вземаме си по малко и чакаме 20 мин за следваша порция. Не е лошо, ама за семейство трябват поне два уреда Simple Smile
Може би трябва да се запитаме при другите способи за колко време се приготвят пържени картофи (1 кг) и с колко мазнина.

Ако за някого една порция е един килограм може бих се учидил. При нас една порция не надвишава 150 - 200 грама. За пет членно семейство на нас 1 кг ни стига. Пък ако ни се прияде още докато ядем първата серия се прави втората. И нещо интересно, като изстинат пържените картофи приготвени в този уред са също толкова приятни за ядене колкото и когато са топли.

Аааа, 45 мин дадоха на клипа за един кг картофки  Mr. Green 
Като четох коментарите стигнах до извода, че който го може си го може  Crazy  Аз и да си го закупя този уред освен за картофи за друго няма да го ползвам. Нещо с готвенето не се разбираме  hahaha

Ами да ви кажа честно 45 минути са много. То си зависи и от картофите. Ония ден например отидоха точно 25 минути, докато първите искаха 35 минути.

А иначе не случайно писах в една друга тема, че с днешната техника не е нужно май много много да разбираш от готвене. Ако спазваш рецептата и описаната технология, дето се вика тази машинка сама си готви.  Laughing

# 29
А иначе не случайно писах в една друга тема, че с днешната техника не е нужно май много много да разбираш от готвене. Ако спазваш рецептата и описаната технология, дето се вика тази машинка сама си готви.  Laughing

Аз и затова се ориентирам към такива улесняващи живота машинки. Но специално за нас ще е излишна. Вкъщи освен всичко друго не ядем и пържено (съпругът ми е с язва), дори и с една лъжица мазнина  Peace  Единствено ме привлече за момент заради рибата, но пък нея аз не я обичам  hahaha 

Общи условия

Активация на акаунт