Отговори
# 150
  • В сърцето на живота!
Лъжицата която става и за определяне на вкуса - сладко и солено,ми се струва малко глупава...  Crazy но тази която мери теглото на продуктите ми харесва,определено.Тавата с терм. също ми допада Peace

# 151
Колко струва тази лъжица за измерване на количеството-вижда ми се много практична Peace
Иначе аз не мога без пералнята, прахосмукачката, МВ, тенджерата под налягане...
Иначе неизползваем уред у дома е една скаричка-като парти-грила-само и бърша праха ooooh! , както и половината приставки на робота.
Аз нямам много уреди и посуда вкъщи-само най-необходимото

# 152
  • Mostly in my mind
Решила съм да си купувам кухненски робот. Можете ли да ми препоръчате хубав до около 200 лв. Аз съм харесала този http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039465 . Някой да има наблюдения?

# 153
  • София
Решила съм да си купувам кухненски робот. Можете ли да ми препоръчате хубав до около 200 лв. Аз съм харесала този http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039465 . Някой да има наблюдения?
Ми то по скоро пусни нова тема, че тука едва ли ще ти отговорят подробно.

# 154
  • София /Абсурдистан
Ножа за тесто е пластмасов, гледай да има и метален нож за месо, с който да може да се прави и кайма.

# 155
  • Countryside
Видях, че сте споменали този уред. И на мен ми липсва, ама много грозничък, бе. Имали по- красиви вече, не се бях сещала да питам до сега. Имам какви ли не разновидности, но си искам него. А сандвич в МВ воъбще не харесвам. Засега правя сандвичи във фурната по 10 наведнъж на грил само- стават супер, ама не винаги ми трябват 10 наведнъж. Та ако сте открили по- съвременен заместител- покажете моля
Фурната  Mr. Green Имам голям грил и малък грил , ама за 2 принцеси или 5 чушки да я включвам....

# 156
  • София
Заповядайте в другата тема.

Няма проблем и да се повторим ако трябва.

# 157
  • София
А, що, аз пък си включвам грила на фурната за две принцеси, стават за минута, какво толкова...А чушки пека на вентилатор, стават като в чушкопек и нямат нужда от обръщане Peace Само сложете една тавичка под решетката, че да не ви накапе фурната.

На моята кухня й липсва тенджера под налягане. Искам да готвя по-често телешко, нали уж по-полезно от свинското, а на котлона го готвя точно 4 часа Confused

# 158
  • София
А, що, аз пък си включвам грила на фурната за две принцеси, стават за минута, какво толкова...А чушки пека на вентилатор, стават като в чушкопек и нямат нужда от обръщане Peace Само сложете една тавичка под решетката, че да не ви накапе фурната.

На моята кухня й липсва тенджера под налягане. Искам да готвя по-често телешко, нали уж по-полезно от свинското, а на котлона го готвя точно 4 часа Confused
Проблемът не е в тенджерата, а в месото. У нас не се продава телешко, а говеждо месо и то не от породи, които са за месо. Телешкото трябва да от теле, което не тежи повече от 80- 90 кг. Намери по- добър месар и си поръчай наистина телешко. ще е много по- скъпо, но като сметнеш тока, който харчиш, за да вариш говеждото разликата не е толкова голяма.

# 159
  • София
Ехооооо дами писал съм по-нагоре, че има нова тема. Давайте там де, защо да има две теми за едни и същи неща.

# 160
  • София
 Embarassed Embarassed Embarassed

# 161
  • Countryside
Ама подфрумите са различни  Laughing

# 162
Пък и там си говорят основно за форми за мъфини и торти.

# 163
да, и аз забелязах малко със закъснение, че подфорумите са различни и  затова изтрих мнението  си оттам и  го пускам тук, намирам, че тук  може би е по-подходящо да го поместя:
Цитат на: Селма в Понеделник, 28 Септември 2009, 12:39
 " Веднага да споделя за скорошната ми придобивка фурната Gorenje.
  Сега ,ако ме питат за тайната на бухналия кекс,отговарям "фурната еди коя си".
  И досега не мога да се оплача,че не са ми бухвали сладкишите,но в нея.....Бухват поне  1.5 пъти повече!"

и ние взехме за новия ни дом такава, само да сме живи и  здрави, да направим и кухнята и да си я ползваме Доста хора ми препоръчваха Горение,  а виждам, че и  тук във форума има много ползващи такава.Тъкмо обаче ни я докараха и  една проектантка на кухненски  мебели на Стройко, докато ми правеше оферта, като  разбра, че сме взели  тази  марка- взе да я плюе, имала същата-изгоряло  дъното...Помислих си,  че целта е да ми пробута нещо,  на което  те са дистрибутори-но всъщност тя завърши разговора с това, че всичко вече било  с много  влошено качество-независимо от марката, всичко се правело  да изкара горе-долу до края на гаранцията, затова нейното  мнение  било,  че човек не трябва да се набутва със скъпи неща.Ех, това е, което  тя мисли, но аз лично, както писах и  в други  теми за марката Миеле( имам миялна от тази марка и  вече 10 години  е безупречна) мога  да кажа само положителни неща, ама за съжаление е мноооого скъпа марка.Този път  решихме да заложим на нещо  средно между цена -марка.А и  все пак Горение за разлика от другите големи компании за електроуреди,  не са си изнесли  все още производството в Азия, или  в някои  др страни от 3 ия свят.Първоначалната ни идея беше-всичко електролукс( не защото  държахме всичко да е обезателно  от една и  съща марка, а защото имахме стари много добри представи  за тази марка, която  е всъщност шведска. Да, ама вече не е  само такава , произвежда се къде ли не. Фурната електролуск у нас я има във варианти - произведена в Германия и  в Италия.Мислехме си,  че като  е под тази  марка би трябвало да е все таз къде е сглобена, а и  и продавачите ни уверяваха, че италианската била същата като немската , но по -евтинка, защото труда в Италия, кокретно в тази област бил уж по ниско заплатен( ала-бала).Да, ама точно, когато отидохме с паричките да я купим имаше и  други разглеждащи, умуващи, които явно  по-задълбочено от нас проучваха и обърнаха внимание на факта, че тази, която е направена в Италия е със слаба ламарина( като  тенеке), дори една консултантка призна, че покритието също  е по-слабо, дори  едната тавичка е от алуминий, а не емайлирана.А и  обема на електролукс се оказа по-малък, макар че за нас това не беше от голямо значение-нямам намерение да пека цели прасенца или  агънца.Дори го намирах за преимуество считайки , че по-малка фурна би загрявала по-бързо.Електролуск  нямат керамичен плот с 2 котлона, който  да е без метална рамка( убедена съм , че е проблем за почистването) и затова се ориентирахме към котлони от горение.И така покрай тях решихме съвсем набързо  вместо  елктролукс да преминем към горение, та накрая взехме всичко от тази  марка-котлони , фурна, абсорбатор -телескопичен с 2 мотора.Може да е малко шумничък , но пък помещението  не е голямо и  най-вероятно ще се ползва на 1ва или  най-много  2 ра степен(  на тях  е напълно поносимо).като  почна да ги ползва обещавам да пусна снимчици и  да си кажа впечатленията от тези уреди, евентуално  и  сравнения с досегашните такива, които  са други марки.
Относно  отделен грил , преди доста ползвахме отделни такива-имахме няколко: един за печене предимно на пилета( макар и  за други неща да става, ама ние само за това го ползвахме)  друг контакт грил, трети( най-експлоатиран)  -за сандвичи, за пилешки гърди, бутчета, крилца, за кюфтенца и  за кво ли  не.Из разни горни шкафове още  2-3 подарявани от някой или   в моменти,  в които  сме се поддали  на някаква реклама.Разкарах  всичко неотдавна и  сега си ползвам единствено  грила към фурната, дори ми се струва че всичко става по-бързои  лесно.

Общи условия

Активация на акаунт