Машина за хляб - 47 тема

  • 77 454
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 7 779
Здравейте ,старата машинка сдаде багажа и днес си взехме ето тази пекарна - http://www.midea-bg.com/bg/products/hlebopekarni/thd_30_ak_s/ . Първия хляб го правих по рецепта от книжката и според мен беше малко лепкаво или по рядко тестото ,стана една тухла. Сега пуснах както го правех на старата машинка та да видим какъв ще е . Има ли някой с такава пекарна да даде мнение и съвет от опит да ми помогне с опознаването на машината  Simple Smile .
следи си тестото и няма да имаш проблем. то ще ти каже какво да правиш

# 376
  • Karlovo
  • Мнения: 538
bongo_2007 благодаря за съвета ,втория се наду ,но не както исках, а третия стана невероятен  Sunglasses не мога да му се нарадвам ,на машинката също  Grinning .Не знам от какво е ,но тази машина не ми прави дебелата кора на хляба като предната, което много ми харесва .

# 377
  • Мнения: 32
Здравейте!
От месец съм без машина - изгоря нагревателят и не мога да намеря сервиз или поне резервен за да се подмени. Машината е Клатроник. Ако някой знае къде мога да намеря сервиз или нагревател, моля да пише. благодаря, предварително!

# 378
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Какво означаваше, ако хлябът хлътне след втасването по време на печене.
Правя селски хляб по рецепта на Ердинч, но с прясна мая. Сложих по свое усмотрение 1/4 от кубчето, но май е дошло в повече. Наду се страхотно и сега докато се пече ме е яд да го гледам с тази тупка от горе.  Confused

# 379
  • Мнения: 3 428
Превтасало е, ако маята е много прясна и 6-7 гр са достатъчни.Трябвало е като го видиш, че е втасало тестото, да изключиш машинката и да пуснеш само Печене.

# 380
  • Мнения: 4 380
Много ви благодаря!   bouquet В събота ще ги направя ! И един тъп въпрос,ама ще го задам все пак Embarassed Как  се оформят първите кифлички?
Сладките ли?Аз не точа, изсипвам тестото от машината, режа го на равни части и всяка част с мазни ръце , на мазна повърхност разтягам на триъгълник, после навивам от широката част към върха, свивам леко и слагам в тавата и във фурната загрята на 50 гр и после изключена.Изчаквам да бухнат, мажа с яйце и ръся със захар.Изглеждаха малки,като ги направих, после бухнаха толкова.Пекох на 170 градуса без вентилатор.
Направих ги. Станаха горе-долу,но не като твоите. Не можах да ги докарам еднакви на вид и малко жилави бяха. Изядохме ги де, сина ми ги одобри. На какво ли се дължи жилавото? С прясно мляко ги правих и само 1 пак.(за кафе) захар.

# 381
  • София
  • Мнения: 15 828
  То без захар си стават почти като хляб, захарта помага за бухването.Моите бяха хубави три дни.Е,като изстинаха, не им беше вече хрупкава коричката, но си бяха меки,всички се изядоха.Нямам представа защо са били жилави, нали писах,че и моите са експериментални, та нямам много опит с тях.

# 382
  • Мнения: 4 380
Само толкова захар слагам, понеже майка ми е диабетичка и от същото тесто направих за нея със сирене, че две различни да правя, ще отиде цял ден.

ПП. Тайна,тъкмо като опека едните и другите тогава ще станат. Абе хайде да не е цял ден, ама си е играчка,но може да пробвам като имам повече време. Hug

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 23:42 от sasi6

# 383
  • София
  • Мнения: 15 828
Само толкова захар слагам, понеже майка ми е диабетичка и от същото тесто направих за нея със сирене, че две различни да правя, ще отиде цял ден.
Е,цял ден, по час и половина на тесто.Тамън да направиш едните, и другите ще са втасали.

# 384
  • Мнения: X
За жилавостта - според мене има две причини - по-твърдо тесто и/или малко мазнина. Когато правя хляб и не сложа мазнина, коричките стават жилави и затова винаги сипвам олио или слагам масло (на тесто с 600-700 г брашно слагам около 40 г мазнина).
Приемам и други мнения (точно това харесвам на форума - постепенно се научават всички тънкости на хлебоправенето).

# 385
  • Мнения: 1 111
и според мен жилавостта на тестото се влияе от твърдото  и сбито тесто....но вероятно  и брашното е от значение.
Аз също слагам мазнина /олио/ при заместване, но напоследък хляба ми е все ронлив и то доста,направо дразнещо...и си мисля,че това е от мазнината именно...

# 386
  • Мнения: 3 428
Тюли, а пробва ли да намалиш маята? Щото не би трябвало заради мазнината хляба да е ронлив.

# 387
  • Мнения: 2 872
Направих бирения хляб по рецептата на Ердинч и много ни хареса. Моят син каза, че му миришел на питка. Определено ще влезе трайно в нашата кухня.

# 388
  • Мнения: 1 111
Тюли, а пробва ли да намалиш маята? Щото не би трябвало заради мазнината хляба да е ронлив.

не съм пробвала,маята ми е толкова,колкото по рецепта и колкото и преди да започне да се рони хляба,т.е. няма промяна в нея....

# 389
  • Мнения: 26
Какво ще кажете за тази марка хлебопекарна: Andrew James
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007Y4HLGG/ref=ox_sc_act_titl … 7&tag=bgma-20
Някъде да сте срещали отзиви за нея?

Общи условия

Активация на акаунт