Машина за хляб - 47 тема

  • 77 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 15 828
  Днешният ми хлебец, пак не по рецепта.Вчера си накупих най-различни видове брашна и пшеничени,ръжени, овесени ядки. Слагам от всяко по малко.

Тайна много добре изглежда

 пусни и разрез, ке да се насладиме   Praynig
Ето и разрез ,Ердинч!

# 451
  • София
  • Мнения: 108


  Днешният ми хлебец, пак не по рецепта.Вчера си накупих най-различни видове брашна и пшеничени,ръжени, овесени ядки. Слагам от всяко по малко.
Тайна, много хубав хляб! newsm10

# 452
  • София
  • Мнения: 15 828
  Благодаря ви момичета и момчета!  Hug

# 453
  • Мнения: 781
Майстори, имам проблем, надявам се да помогнете.
Бях се запасила с голямо количество суха мая Juva, беше ми прекрасен вариант, но установих, че вече я няма на пазара (поне не и във Варна). Пробвах други сухи продукти, но резултатите са отчайващи.
Можете ли да ми препоръчате марка суха мая?
Предпочитам пакетирана, т.к. малко консумираме хляб в къщи и насипната бързо изветрява.
Другият вариант е да минавам на жива ...
Аз ползвам от сухата мая на Кауфланд. Тя е в едни зелени пакетчета, струва 19 ст./пак. при 29 ст./пак. д-р Йоткер и е добра. На моя хляб в това топло време слагам 1 мерителна лъжичка, зимата - малко повече. Т.е. едно пакетче стига за 2 хляба от около 900 г. остава малко за трети. Дано съм била полезна.
И аз ползвам такава мая- Вива мисля, че се казва  Peace За 2 хляба ми стига
Тайна   bouquet пак хубави хлебчета покаваш

# 454
  • Мнения: 2 126
Taйна,мерси за разясненията Hug.Откъде ли да нямеря такава керамична плочка?Керамична значи глинена ли,от каквото са направени гювечите newsm78

# 455
  • Мнения: 2 871
В Лидъл имаше по едно време едни подложки за печене, те дали не стават за тази работа или се изисква специално да е керамична?

Тайна, продължаваш да ни радваш с твоите произведения.  Heart Eyes

# 456
  • София
  • Мнения: 15 828
  Моята плочка е подова, 30х30. Но има и специални камъни за пица.Аз така и не успях да си купя. Cry

http://www.baumatic.bg/bps2_4_2019_20741.html

# 457
  • Мнения: 2 126
Вече прекалявам Embarassed,ама като не ми е ясно Rolling Eyes От коя страна на подовата плочка се пече?Нали едната е гланцирана някаква си,а другата е груба и от към нейната страна се слага лепилото Thinking Извинявам се за досаждането Praynig

# 458
  • София
  • Мнения: 15 828
Вече прекалявам Embarassed,ама като не ми е ясно Rolling Eyes От коя страна на подовата плочка се пече?Нали едната е гланцирана някаква си,а другата е груба и от към нейната страна се слага лепилото Thinking Извинявам се за досаждането Praynig
Върху долната пека.Измивам я много хубаво с препарат за миене и преди да пека на нея, я напичам много хубаво да обгори на висока температура, сама във фурната.

# 459
  • Мнения: X
Малко спам,но да споделя,че в Карфур има брашно на 0,65лв/на мелница Арчар/-взех го с доста голяма доза скептицизъм,но и хляба и земелите и питката ми станаха отлични/бели,пухкави и на конци/,та смятам днес да ходя пак/дано да е от същата партида/.
Тайна,и аз съм си приготвила една плочка,ама да те питам как реши въпроса с пукането й....или като се обгори няма опасност повече/че имам горчив опит с керамични съдове,спукани по време на готвенето,вярно че хляба няма как да се разтече и да омаже.....ама все пак/?

# 460
  • София
  • Мнения: 15 828
Малко спам,но да споделя,че в Карфур има брашно на 0,65лв/на мелница Арчар/-взех го с доста голяма доза скептицизъм,но и хляба и земелите и питката ми станаха отлични/бели,пухкави и на конци/,та смятам днес да ходя пак/дано да е от същата партида/.
Тайна,и аз съм си приготвила една плочка,ама да те питам как реши въпроса с пукането й....или като се обгори няма опасност повече/че имам горчив опит с керамични съдове,спукани по време на готвенето,вярно че хляба няма как да се разтече и да омаже.....ама все пак/?
Първата се спука бързо, но втората вече доста време държи.Важното е да не се мокри, като е напечена, тогава се пукат.Аз я вадя от печката чак като изстине, иначе само хляба изваждам,като е готов.

# 461
  • Мнения: X
А,с нещо мазала ли си я/мазнина някаква/...или на сухо?

# 462
  • София
  • Мнения: 108
Малко спам,но да споделя,че в Карфур има брашно на 0,65лв/на мелница Арчар/-взех го с доста голяма доза скептицизъм,но и хляба и земелите и питката ми станаха отлични/бели,пухкави и на конци/,та смятам днес да ходя пак/дано да е от същата партида/.
Тайна,и аз съм си приготвила една плочка,ама да те питам как реши въпроса с пукането й....или като се обгори няма опасност повече/че имам горчив опит с керамични съдове,спукани по време на готвенето,вярно че хляба няма как да се разтече и да омаже.....ама все пак/?

Присъединявам се към Люба. Аз също си взех малко през седмицата да го пробвам, но вчера си купих още едно стекче, защото много ми хареса.

# 463
  • София
  • Мнения: 15 828
А,с нещо мазала ли си я/мазнина някаква/...или на сухо?
На сухо пека.Е, след време се омазнява от олиото в хляба, но аз с нищо не я мажа.

# 464
  • Мнения: 51
А,с нещо мазала ли си я/мазнина някаква/...или на сухо?


Не се мокри/маже в никакъв случай керамичната плоча, пази се даже и от навлажняване, евентуално ако се намокри или навлажни, плочата се суши внимателно и постепенно от 50 към до 300Ц градуса, иначе има много голяма опастност от спукване.

ако се намаже евентуално, камъка се търка внимателно със навлажнена с веро кърпа  и се суши във фурна.

Тоя съвет съм го взел от производителя от който съм си купил моята плоча, плоча дебела около 2см и специално правена за пицария.


edit1:

ето я и моята керамична плоча


 Hug

също така ето и една хлебопекарна със керамично покритие казанче

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 19:19 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт