Машина за хляб - 47 тема

  • 77 441
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 15 828
  Браво и много благодаря!Няма да търся с търсачката всеки път като ми потрябва някоя рецепта.

# 301
  • Мнения: 8 557
                    Ердинч,и да искаш и да не искаш трайно си настанен при фаворитите ми! Laughing
                    Благодаря ти за положения огромен труд ,търпение и прецизност.  bouquet Май трябва да ти дадем приз  newsm78 Първото нещо ,което направих и със старата си машинка и с новата сега беше "Селският хляб на Ердинч" и се получи страхотно.

# 302
  • Мнения: 2 126

киловат/час при вас струва май около 17ст
Aaaa няма такова положение към 26-7ст е дневната.Смятах го по последната фактура след увеличението.
 Евала за положения труд да изчислиш всичко това.

Много се забавлявах с четенето на дискусията относно сметаката за ток и цената на хляба hahaha Joy
Дори и по скъпо да излиза хляба аз не бих спрла да използвам хлебопекарна.

Тайна,сладкия хляб изглежда уникално.

# 303
  • Мнения: 7 779

киловат/час при вас струва май около 17ст
Aaaa няма такова положение към 26- 7ст е дневната.
7 ст  newsm78 - това не беше ли през миналият век ?

# 304
  • София
  • Мнения: 15 828
Тайна,сладкия хляб изглежда уникално.
   Благодаря ти, но не стана точно както исках.

# 305
  • Мнения: 51

Aaaa няма такова положение към 26-7ст е дневната.Смятах го по последната фактура след увеличението.

благодаря за поправката, за 27ст  и рецепта правена със вода от чешмата(впрочем трябва да се изчисли и тя, но аз я минах за нула) кг. хляб струва около 1,11лв

Цитат
Дори и по скъпо да излиза хляба аз не бих спрла да използвам хлебопекарна.
това е правилния път, това е което исках да чуя, това бе и лозунга ми когато почнах да правя хляб: ''...ако ще да е два пъти по скъп хляба правен във къщи, семейството ми ще яде хляб без добавки...''

лек ден на всички

 Hug

# 306
  • Мнения: 8 557
                  Рано-рано искам да уточня  Laughing Аз благодаря на Ердинч за чудесната тема "При Ердинч",а не за цената на хляба и положения труд за изчислението и. Mr. Green
                  Лек ден и приятно месене.Аз отлитам на работа и удоволствието да усетя мирис на прясно изпечен хляб ще усетя събота,неделя,че съм по цял ден на работа и да включа машинката няма кой да извади хляба преди 19 ч , а не понасям отложения старт. Wink

# 307
  • Мнения: X
Дневната тарифа е 20, а нощната е 14 ст. И аз го смятах Simple Smile.

# 308
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
О, Ердинч, благодаря за обновената ти темичка Simple Smile

# 309
  • Sofia
  • Мнения: 310
Здравейте,

от много скоро следя с интерес темата.'Уморихме' вече 3 хлебопекарни и силно се надявам, че с четвъртата ще имаме повече късмет Simple Smile - Мулинекс Багети и Ко. Първата ни беше за 100тина лв. от немските магазини. В нея всъщност има още живот и сме я подарили на роднини, които рядко я използват. Втората беше на Филипс, която в гаранционния срок спря да меси (изгорял мотор) и ни я замениха със същия модел (черна на цвят-вече не се продава). Та и втората Филипс се развали по същия начин и настояхме да си доплатим и да вземем на Мулинекс. За сега тя е ОК, като изключим, че дори и на настроена на най-слабата степен на препичане, изгаря хляба. Затова просто я изключвам 20 мин. по-рано Simple Smile.

Не експериментираме особено защото правим само хляб от 4 брашна - бяло пшенично, пълнозърнесто, лимец и шпелта. Винаги използвам бързата програма и за 1:10 мин. (изключвам 20 мин. по-рано заради кората) се получава вкусен полезен хляб. Най-интересното е, че съм пробвала и дългата програма за пълнозърнест хляб и не се получава така добре както на бързата програма.

На диска към хлебопекарната има доста рецепти но няма кой да се занимава Simple Smile

# 310
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Teddy me4eto, откъде се снабдяваш с лимец и шпелта?

Моят хляб е по-скъп, само зехтина е левче за доза, но е по-здравословен и по-вкусен. Тестото се прави в машината, пека хлебчета във фурната и после замразявам във фризера. Като огладнеем- в микровълновата за 2-3 мин. вадим топло, все едно току-що изпечено хлебче Simple Smile
И по-често караме велоергометъра Laughing

# 311
  • Sofia
  • Мнения: 310
Рени,
био брашно от лимец купувам от Био магазин ДиНи (ул. " Хан Аспарух" 26) - там е 7,10 кг.
био брашно от Шпелта - от ДМ -5,99 кг.
Също използвам и мая от ДМ без емулгатор - 2 пакетчета са 1,39 лв.
В повечето био магазини можеш да ги намериш - разликата е предимно в цената Simple Smile

Ти какъв зехтин използаш, че ми събуди любопитството.

# 312
  • Мнения: 2 872
Мисля че ще е добре в следващата тема в началото да се сложи и линк към темата на Ердинч.

Ердинч ,радвам се че се включваш по-често, защото в началото на моето хлебопечене научих доста неща от теб.  Hug

Тайна, възхищавам се на твоите произведения, но аз нямам време и разчитам единствено на моята машинка да ми приготви хляба и то изключително на отложен старт.

# 313
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Рени,
био брашно от лимец купувам от Био магазин ДиНи (ул. " Хан Аспарух" 26) - там е 7,10 кг.
био брашно от Шпелта - от ДМ -5,99 кг.
Също използвам и мая от ДМ без емулгатор - 2 пакетчета са 1,39 лв.
В повечето био магазини можеш да ги намериш - разликата е предимно в цената Simple Smile

Ти какъв зехтин използаш, че ми събуди любопитството.
Да де, аз заради цената питах... понеже скъпички идват.
ДМ- където продават козметика и препарати? newsm78

Зехтин обикновено какъвто пуснат в наш'то село, но само екстра върджин. В момента- Сан Лазаро. За една доза слагам 100 мл.(значи идва към 1,50 лв.)

# 314
  • Sofia
  • Мнения: 310
DM e немската верига за козметика - продават и био храни.

Моята рецепта за хляб е:

Ръчен хляб (750 гр.)

Вода - 330 мл.
Олио Шарлан - 1/2 супена лъжица
Черна хималайска сол - 1 1/2 чаена лъжица
Кафява захар - 1 супена лъжица
Сухо мляко - 2 супени лъжици
Бяло брашно - 120 гр.
Пълнозърнесто брашно - 120 гр.
Брашно от лимец - 120 гр.
Брашно от шпелта (понякога го заменям и с ръжено) - 120 гр.
Суха мая - 1 пакетче (на опаковката е посочено, че е за 500 гр. брашно затова не я меря)
Овесени трици - 1 чаена лъжица
Пшеничени трици - 1 чаена лъжица
Белено конопено семе - 1 супена лъжица

Всички продукти се намират по био магазините, а конкретно черната хималайска сол е от книжарница Хеликон (там е най-евтина), колкото и невероятно да звучи Simple Smile Използвам я защото е богат източник на желязо, на което се дължи специфичната й миризма при загряване, но на вкус не се различава от обикновената хималайска сол в хляба.

Бърза програма 1:30

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 20:36 от Teddy me4eto

Общи условия

Активация на акаунт