Машина за хляб - 47 тема

  • 77 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: X
Тюли, ронливостта се дължи на некачествено брашно. Бях се увлякла по разни марки брашна (знайни и незнайни) и в един момент влошиха качеството на едно от тях. Хлябът започна да се рони ужасно неприятно. Купих отново брашно на София Мел и всичко е точно. Харесвам брашното им за козунаци  (в МЕТРО цената на Класик и на това за козунаци е почти еднаква за чувал от 25 кг).

# 391
  • Sofia
  • Мнения: 1 502
Ронливостта на хляба се дължи на малкото глутен в брашното. По- малко ще се рони, ако слагате лимонов сок 1-2 с.л., вит.С 1-2 таблетки или оцет.
Аз винаги слагам, без значение какво ми е брашното и до сега съм нямала провали.
Не държи цяла седмица, ама кой ли ще го остави толкова.  Laughing

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 18:31 от Ani Ka

# 392
  • Мнения: 1 111
Алис, и аз това си мислех...че си е до брашното,напоследък ползвам едно евтино,леко е тъмно дори на цвят....
АниКа, това за вит.С е добра идея,мисля,че и преди е споменавана,ще я изпробвам... Peace

и сега за настроение - една снимчица Laughing  Така си представям и нашите мъже в темата Laughing



# 393
  • Варна
  • Мнения: 68
Коя пекарна да избера?  http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … 117&scenario=          или       http://www.kolko.bg/bg/midea-ehd-25-ad-bg/p/2377038          А може и да ми предложите друга около тази цена.

# 394
  • Мнения: X
Дима, в този ценови клас няма особено голямо значение коя пекарна ще избереш. Бих избрала тази, която пече по-голям хляб. От друга страна марката Таурус ми е по- на сърце... Изборът си остава твой.

# 395
  • Sofia
  • Мнения: 1 502
Коя пекарна да избера?  http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … 117&scenario=          или       http://www.kolko.bg/bg/midea-ehd-25-ad-bg/p/2377038          А може и да ми предложите друга около тази цена.
Първата не я познавам и не мога да ти дам съвет, а втората, Мидеата, вече две се развалиха с един и същ проблем. Бяхме ги взели, едната за по - евтино , изкара година, а втората - да използваме първата за резервни части Simple Smile , Тя работи само 2 месеца, но бяхме доволни как пече. Сега съм с Мулинекс. Така че, ти си прецени. От Силвър Крест са доволни и цената е сходна. Има мами, които си я ползват вече 3 години.

# 396
  • Мнения: 4 376
А гаранция имаха ли тези пекарни?
 Ние си взехме NEO с 2 години гаранция, като си мислим, че и е достатъчно, ако ги изкара.

# 397
  • София
  • Мнения: 62
http://www.kolko.bg/bg/midea-ehd-25-ad-bg/p/2377038
-меси страхотен хляб,но след година и половина ползване и изгоря нагревателя.

Коя пекарна да избера?  http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … 117&scenario=          или       http://www.kolko.bg/bg/midea-ehd-25-ad-bg/p/2377038          А може и да ми предложите друга около тази цена.
Първата не я познавам и не мога да ти дам съвет, а втората, Мидеата, вече две се развалиха с един и същ проблем. Бяхме ги взели, едната за по - евтино , изкара година, а втората - да използваме първата за резервни части Simple Smile , Тя работи само 2 месеца, но бяхме доволни как пече. Сега съм с Мулинекс. Така че, ти си прецени. От Силвър Крест са доволни и цената е сходна. Има мами, които си я ползват вече 3 години.
При вас какъв е проблема?

# 398
  • Варна
  • Мнения: 68
Благодаря за отговорите.   bouquet

# 399
  • Варна
  • Мнения: 458
Моля ви за съвет относно типов хляб
вчера си взех такова брашно , прилича ми почти като на бяло
мога ли да използвам класическа рецепта за бял хляб но с типово брашно или има
някаква тънкост някъде ??
освен това искам да е изцяло типов хляба ,без добавка на бяло брашно .

# 400
  • Мнения: 3 428
Можеш - аз правя по рецептата на Гелева - потърси го в темата с рецепти - Типов хляб на Гелева Peace

# 401
  • Варна
  • Мнения: 458
мама Тин благодаря
отивам да търся !

# 402
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Рени,
био брашно от лимец купувам от Био магазин ДиНи (ул. " Хан Аспарух" 26) - там е 7,10 кг.
био брашно от Шпелта - от ДМ -5,99 кг.
Аз взех да купувам от Био Балев. Там кило лимец е 4,10 лв, а шпелта- 6,50 лв.
Но в нета чета, че лимец, шпелта (спелта), динкел (и още няколко наименования) е все едно и също- древен сорт пшеница, който има редица предимства пред съвременната. Основното е, че не подлежи на ГМО, не акумулира химикали и тежки метали и съдържа по-малко глутен.

# 403
  • Мнения: 26
Един съвет.Търсете машина с тавичка за хляба НЕ от тефлон.Той е много вреден и токсичен.

# 404
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Тефлонът отделя вредности при нагряване. Аз за това и не пека хляба в машината, само за тестото я ползвам. Има ли такива с доказано безвредно покритие?

Общи условия

Активация на акаунт