Машина за хляб - 47 тема

  • 77 401
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 4 370
Тайна, абе страхотни ти стават хлябовете! А като не е във форма, а на плоча, как го оформяш толкова хубаво и в студена фурна ли го слагаш? От едно тесто 600гр.правиш 2 хляба,така ли?
И като съм почнала с въпросите, да питам и за плочата. Твоята подова,теракот ли е или мякаква по-дебела?

# 466
  • София
  • Мнения: 15 828
Тайна, абе страхотни ти стават хлябовете! А като не е във форма, а на плоча, как го оформяш толкова хубаво и в студена фурна ли го слагаш? От едно тесто 600гр.правиш 2 хляба,така ли?
И като съм почнала с въпросите, да питам и за плочата. Твоята подова,теракот ли е или мякаква по-дебела?
Подова с, с глазура отгоре, тестото не е 600 грама, толкова е брашното, като добавиш и другите неща, става около 900 гр.Като втаса в машината го изсипвам на плота с брашно, деля на две. Всяка топка я разстилам с ръце на правоъгълник и завивам като руло.Завивам с найлон и кърпа да втасва и пускам да се напече фурната на 250 гр.Като се нагрее фурната нарязвам хлебчетата отгоре и ги мятам вътре, намалявам на 220, плисвам вода на дъното и затварям.

# 467
  • Мнения: 4 370
Изювинявай за тъпите въпроси, ама съм съвсем новак в тези неща. Фурната загряваш заедно с плочата вътре, нали? А къде плисваш вода? Плочата я слагаш на решетката и под нея тавичка в която слагаш вода,така ли?

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 22:33 от sasi6

# 468
  • Мнения: 7 779
Изювинявай за тъпите въпроси, ама съм съвсем новак в тези неща. Фурната загряваш заедно с плочата вътр, нали? А къде плисваш вода? Плочата я слагаш на решетката и под нея тавичка в която слагаш вода,така ли?
говорим за плисване на вода , а не за сипване в тавичка. плисваш по дъното на печката за да се изпари. има вариант и да сложиш вода в някакъв съд , да го поставиш на дъното и на скарата да сложиш хляба да се пече. така ,докато се пече , се изпарява постепенно и от водата.
фурната се загрява заедно с плочата. тестото се поставя върху нагрятата плоча.
нека Тайна да разясни.

# 469
  • Мнения: X
Благодаря за отговорите и разясненията  bouquet
И,да споделя,че понеже печката ми не е първа хубост и не смея да лискам вода/да не стане късо съединение/,ползвам идеята с кубчетата лед/някой я беше споделил тук преди време/-и с тях се постига вдигане на пара и също става хубава и хрупкава коричката.

# 470
  • Мнения: 7 779
Благодаря за отговорите и разясненията  bouquet
И,да споделя,че понеже печката ми не е първа хубост и не смея да лискам вода/да не стане късо съединение/,ползвам идеята с кубчетата лед/някой я беше споделил тук преди време/-и с тях се постига вдигане на пара и също става хубава и хрупкава коричката.
тези кубчета къде ги поставяш , пак ли на дъното ?
можеш да използваш и тавичката от мини фурна (ако имаш такава). плискаш вода в нея и така си предпазваш дъното на фурната

# 471
  • Мнения: X
Да,хвърлям ги на дъното на печката и те почват да се топят и вдигат пара,без да се разтича водата......По-рано слагах една стара тавичка,ама така ми е по-удобно/става по-бързо и има по-малка опасност да направя беля-а аз в това отношение съм виден талант Mr. Green/.

# 472
  • София
  • Мнения: 15 828
Изювинявай за тъпите въпроси, ама съм съвсем новак в тези неща. Фурната загряваш заедно с плочата вътр, нали? А къде плисваш вода? Плочата я слагаш на решетката и под нея тавичка в която слагаш вода,така ли?
Плочката на решетката и се грее, водата на дъното, моето е цяло и няма опасност да протече и даде на късо.

# 473
  • Мнения: 4 370
Тайна, благодаря! И аз като Люба се страхувам от разливане на вода на дъното на печката,така че ще ползвам вариант с тавичка.

# 474
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Дайте идея за някакъв по-интересен хляб, който ще върви със средиземноморска кухня (риби, скариди и разни такива)?  newsm78

# 475
  • Мнения: 4 370
Малко спам,но да споделя,че в Карфур има брашно на 0,65лв/на мелница Арчар/-взех го с доста голяма доза скептицизъм,но и хляба и земелите и питката ми станаха отлични/бели,пухкави и на конци/,та смятам днес да ходя пак/дано да е от същата партида/.
Тайна,и аз съм си приготвила една плочка,ама да те питам как реши въпроса с пукането й....или като се обгори няма опасност повече/че имам горчив опит с керамични съдове,спукани по време на готвенето,вярно че хляба няма как да се разтече и да омаже.....ама все пак/?

Присъединявам се към Люба. Аз също си взех малко през седмицата да го пробвам, но вчера си купих още едно стекче, защото много ми хареса.
Kak се казва брашното? В нашия Карфур(Русе) не видях на Арчар,но си купих от Пени Златея на Арчар ,за него ли става дума? Жълта опаковка е,не съм го пробвала още.

# 476
  • Мнения: 7 779
Kak се казва брашното? В нашия Карфур(Русе) не видях на Арчар,но си купих от Пени Златея на Арчар ,за него ли става дума? Жълта опаковка е,не съм го пробвала още.
Арчар е името на мелницата

# 477
  • Мнения: X
Пакета е светло жълт,пише Бяло брашно стандарт PANE VITA/произведено за Витаинвест ДООЕЛ,от мелница Арчар/.Няма как да го снимам в момента,а и не намирам снимка в нет-а...., но се надявам да свъши работа описанието.А,да-брашното го пробвах вече и за сладкиши-и за това става/че напоследък имах няколко много лоши случки с брашна и почти се бях отчаяла,че нещо съм се повредила като майсторка Mr. Green/

# 478
  • Sofia
  • Мнения: 1 490
Kak се казва брашното? В нашия Карфур(Русе) не видях на Арчар,но си купих от Пени Златея на Арчар ,за него ли става дума? Жълта опаковка е,не съм го пробвала още.
Арчар е името на мелницата
Мисля, че съм го вземала. На пакета пише, че има добавка вит.С. Аз бях доволна от него. Хляба става прекрасен. Макар, че винаги добавям и киселина.

# 479
  • Мнения: 7 779
ето част от продукцията на Арчар
[/color]

Общи условия

Активация на акаунт