Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за сливенски милинки?
Как да направя хляб със семена вътре?
Как да направя хрупкава коричка на хляб?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за сливенски милинки?
Рецептата за сливенски милинки включва 500 г брашно, 20 г жива мая, 300 мл вода, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка сол. За заливката са необходими 80 г краве масло, 2 супени лъжици с връх брашно, 1 супена лъжица свинска мас, 2 супени лъжици студена вода, 1 яйце и 3 супени лъжици олио. Приготвянето включва намазване и поръсване на тава, оформяне на топчета от тестото, оставяне да втасват, приготвяне на заливката, заливане на милинките, намазване с разбито яйце и печене във фурна. Преди сервиране обилно се поръсват с пудра захар.
-
Как да направя хляб със семена вътре?
-
Как да направя хрупкава коричка на хляб?
-
Как да направя пълнозърнест хляб, който е мек и вкусен?
-
Как да избера подходяща хлебопекарна машина?
Донесоха ми втора употреба от Германия, марка Severin, супер запазена.За първи път ги чувам, но пък първият ни опит днес беше повече от успешен.Харесах си рецепта за френски хляб тук от форума и стана повече от страхотен.Всъщност опита беше на мъжът ми, явно той е по-голям мераклия от мен