Кафене на езиколюбителите - 2

• 18 613
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Изобщо нямам идея какво може да е женски омниум.  Thinking

Днес ми върви на находки, ето ви едно "овъррейтед" (такова се оказва образованието в наши дни).  Mr. Green И още едно от същия извор: "дропаути" (туй пък за Бил Гейтс и Стив Джобс се отнася).

Сигурно се досетихте кой им е авторът? Laughing

И за това нямам идея, кажи, че да заостря колове и да напоя факлите с катран.  Mr. Green

Довечера аз ще отсъствам по семейни причини, ама обещавам да кажа стихотворение утре сутринта.

# 301
  • n/a
Понеже сме на кривнала към спорта и  олимпиадата тема,
а и няма нищо по-хубаво от редовно случващите се неща,
та нося ви една препратка: Ивет Лалова: Ние, спортистите, сме марионетки в куклено шоу
Заглавието е точно обратното на съдържанието!
Зачетох я именно, защото, познавайки Ивет, никак не вързах
с нея подобно твърдение. Не била Ивет в грешка, ами тия, дето
от журналистика хабер си нямат.

# 302
  • гр. София
Копирам го, че е по-лесно:

Омниумът се състои от 6 дисциплини - 250 метра бягане по часовник, 30-километрово състезание по точки, елиминации, 4-километрово преследване, 15 километра скрач и 1 километър бягане по часовник. Във всяка дисциплина на колоездачите се дават наказателни точки, като първият в съответния старт получава 1, а крайният победител е този с най-малкия брой точки.

От латински: omnium - всичко, цяло. Т.е. дисциплина, която включва всички поддисциплини в даден спорт.
Допълвайте, ако бъркам.  Peace

# 303
От латински: omnium - всичко, цяло.

Баш затова не можах да се сетя. Жива да не бях. А какво значи бягане по часовник?  newsm78

# 304
  • Варна
ИрПуц тук

Зимна Роза на мен "(колоездачен) многобой", "комплексно колоездене" ми звучат по-разбираемо, но може във велосипедните среди "омниум" да е по-разпространен и затова да го използват.

бягане по часовник Пак карат по някакъв маршрут, но не ги пускат всички заедно (както е при общия старт), а през интервал и на всеки състезател засичат времето. Поправяйте ако греша.

# 305
  • n/a
Едно ново за мен терминче, поствам за обогатяване на общата ми/ни култура:

Цитат
Прекомерният стремеж към "шоколадова" кожа си има име – тенорексия

# 306
Много благодаря, Ясмина. То било всеобщия любимец.  Mr. Green

Аз за днес мисля, че си изпълних нормата за обогатяване, чувствам се преситена от новости.

# 307
  • n/a
Т'ва кв'о ще рече? Че няма да четеш, че няма да пишеш?
Или ние да си затваряме клавиатурите?  Mr. Green
Днес работливостта ми струи на талази. Дали да не почакам да ми мине?

# 308
Почакай, инак ще ме разболееш.  hahaha

Ще пиша и ще чета, но си затварям главата, няма да пускам повече новости да влизат в нея.  Crossing Arms Да не съм си я намерила на улицата, я.

Цитат
смъртността е 50%, но в релация спрямо цялото население...

# 309
  • n/a
С последния цитат ми мина. МозъкСът даде накъсо, но в релация ... с каквото е там написано.  Mr. Green

# 310
  • КиТ
Брех много новички думички,а още няма 12  Crazy

Днес е сряда. Напомням, че довечера ще се организират песни и танци на народите с фолклорни елементи и лингвистични дискусии.
Присъствието на всички е доброзорно  Mr. Green

Охо на линия сме  Crazy Party Party Party

# 311

Цитат

Tова не го схванах, макар че е от моята еърия.

# 312
Контекстът е за заболелите и умрели от тетанус в Германия, ако това ти помага.  Laughing

# 313
Цитат

Излиза, че 50% от населението на Германия е умряло... а не 50% от болните!!! )))
И кога е било това, че не си спомням този колосален факт!?

Онзи ден гледах едно видео в нета на един писател с 13 книги - казва се Xpистo от Ляckовeц
Ето как човекът обясни защо така си подписва книгите:
"Използвам тази АБРЕВИАТУРА - от Ляckовeц - за да се различавам от другите хора с името Xpистo ."

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 14:08 от Калоян ...

# 314
Не, не, аз ви заблуждавам - многоточието е от мен, иначе изречението продължава. Извинявайте.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт