За колко време ви свършва заплатата?

• 58 307
  • 765
  •   1
Отговори
# 675

Честно казано от доста време се питам защо съм учила като работещите в магазини и заведения вземат повече от мен и открито правят мен на проста защо изобщо съм си била хвърляла труда, годините и парите на вятъра..Но какво ли да обяснявам и аз!Идеализма понякога е лош съветник!
Не идеализираш-аз работя в заведение по 7-часови смени през деня и изкарвам около 1600 на месец и нагоре.Тази година завършвам бакалавър и все още не съм започнала да си търся работа по специалността точно по тази причина-не знам как ще живея с 500лв на месец,въпреки че и той работи,живеем сами в наследствено жилище,тоест нямаме кредити и все още нямаме дете.Знам че сега е точния момент да започна да си търся,но все се намира някой непредвиден разход,който да ме спре-като ремонт в банята и т.н.

Ами ето, живия пример на това, което аз пиша.А такива непредвидени разходи има винаги, вярвай ми.И все по-забатачено става положението.То не беше увеличаване на ток, вода, някои услуги, продукти, нафта.Направо ми е чудно докога ще има увеличаване на стоки, услуги и цени и докога ние ще си мълчим.
/Леко отклонение, но все пак нали говорим и за цени/-Наскоро обикалях да гледам цени на къси панталонки, та се сащисах от скромната цена - 26 лева за една педя плат.Подчертавам, че не са маркови, нито дънкови, а обикновени, леко накъдрени Simple Smile, на фърбълца панталонки.И в Созопол г видях с 10 лева по-евтини от квартала в Бургас, където съм.Безобразие просто!

Ами де да знам, то образованието - е важно за теб да си, да си си чувстваш самочувствие, че имаш висше.
Иначе не само в България е така да ти кажа - по целия свят, за това и на моето племениче - канадче - учителя е казал на майка му - помислете си добре дали си струват плащането, разходите, мъките за 4-8години университет - бакалавър, магистър, пхд и т.н
защото накрая една сервитьорка тук изкарва 40-50долара на час, един с магистратура пак изкарва толкова..... както има изключения наистина, такива образовани да изкарват много, така има и повече изключения - примерно водопроводчити и т.н с бизнеси изкарват и 3 пъти повече.
Университета не е гаранция за успех в живота.......това е положението.
Ей така да си го имаш да си имаш самочувствие това е мен ако питаш.
И да имаш лека работа седнала в някой офис.......това е предимството може би...........

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 01:15 от ХищщниК

# 676
Това, което наричат някои самочувствие, бих го нарекла по-скоро лична потребност и удовлетворение.

# 677
В демократичните държави се дава възможност на всеки, който има възможност и желание да завърши висше, но това не означава автоматично, че след това той ще се реализира с това си образование по ред причини. В по- демократичните държави на запад има рейтинг на университети, което е някакъв вид гаранция за просперитет ако успееш да завършиш някой от тях. защото първо че са скъпи, второ че летвата им е висока. В България няма никакво значение дали си завършил Софийски, Пернишки или Бургаски университет. Нито държавата, нито бизнеса са ги класифицирали и съответно дипломите се броят за равен старт, което съвсем не е редно.
А, иначе е факт, че ако си кадърен майстор- фаянсаджия, ел. техник, готвач, водопроводчик, зидар- можеш да изкарваш добри пари. Е, ако си в Америка няма да колкото на един завършил Харвурд, но ако си в България спокойно може да са повече от един от СУ.

# 678
В демократичните държави се дава възможност на всеки, който има възможност и желание да завърши висше, но това не означава автоматично, че след това той ще се реализира с това си образование по ред причини. В по- демократичните държави на запад има рейтинг на университети, което е някакъв вид гаранция за просперитет ако успееш да завършиш някой от тях. защото първо че са скъпи, второ че летвата им е висока. В България няма никакво значение дали си завършил Софийски, Пернишки или Бургаски университет. Нито държавата, нито бизнеса са ги класифицирали и съответно дипломите се броят за равен старт, което съвсем не е редно.
А, иначе е факт, че ако си кадърен майстор- фаянсаджия, ел. техник, готвач, водопроводчик, зидар- можеш да изкарваш добри пари. Е, ако си в Америка няма да колкото на един завършил Харвурд, но ако си в България спокойно може да са повече от един от СУ.

Много си......далеч от реалността - нямаш си представа колко завършили Харвард, Станфорд и т.н познавам дето си седят без работа.....но както и да е, ще го отдам факта на това, че просто си много млада и зелена сигурно.......

Успеха в живота - е нещо много сложно нещо, невероятно сложна формула в която има и част късмет и съдба ако щеш.....и Айнщайн няма да се справи да измисли формула на успеха която важи за всички хора.......

А представите ти за Америка са явно само от филмчета - нямаш си и на идея, как това което описа за България важи и за щатите ........има доста завършили някви си висши училища в България..... дето аз не ги знам, нищо че съм Българин, работят и изкарват много повече от доста хора завъшили Харвард.....които си стоят без работа......

# 679
За твоя изненада не съм чак толкова млада и със съпруга ми сме работили 6 години в САЩ по специалностите си като висшисти  Grinning

Но както й да е. Имаш право на своето мнение. Ти казваш, че работиш и живееш в силиконоват долина, ако не ме лъже паметта, а не ми се връща на зад да чета, защото не е никак важно за мен, така, че се чудя как успяваш да стоиш в този форум?  newsm78
Сега там работното време започва  Thinking

# 680
За твоя изненада не съм чак толкова млада и със съпруга ми сме работили 6 години в САЩ по специалностите си като висшисти  Grinning

Но както й да е. Имаш право на своето мнение. Ти казваш, че работиш и живееш в силиконоват долина, ако не ме лъже паметта, а не ми се връща на зад да чета, защото не е никак важно за мен, така, че се чудя как успяваш да стоиш в този форум?  newsm78
Сега там работното време започва  Thinking

Ти освен и с тукашната действителност и с часовата разлика не си много наясно........
Както и да е. newsm78
Сега дори на Хаваите в Щатите работното време е почнало отдавна........

# 681
 Joy

не, че се заяждам, ама като работил човек в САЩ е немислимо да дремеш във форум още по-малко бгмама
извинявай, ама това няма как да го повярвам

както казах- лично мен не ме интересува, пиши си не ми пречиш
тази тема отдавна се изчерпа и не знам защо още не е заключена

# 682
Joy

не, че се заяждам, ама като работил човек в САЩ е немислимо да дремеш във форум още по-малко бгмама
извинявай, ама това няма как да го повярвам

както казах- лично мен не ме интересува, пиши си не ми пречиш
тази тема отдавна се изчерпа и не знам защо още не е заключена

Само малка поправка за времето - и спирам да пиша - часовата разлика между България и Америка е назад, тоест Щатите са назад - на запад от България а не напред както ти се обърка...... направо ме е срам да го обяснявам това на някой дето е бил в щатите......

А иначе за другото - имаи се мнение, не ми пречиш.

# 683
  • София
Само да се оплача, че този месец заплатата не е почвала, че да свърши.
Т.е. шефа на ММ се направи на интересен и не им дава парите.
До кога ще продължават тия идиотии на българските работодатели, не знам?
И пресни клюки от НР - за сметка на това, че им дават горе-долу хубави заплати, са разформировали отдели и уволнили хора.

# 684
E, то това не е ново за бранша.Винаги текат реформи.Дойде нов меНАЖер и приложи нова стратегия и един отдел се закрие, разформирова, никога не може да имаш сигурност...

# 685

Ами де да знам, то образованието - е важно за теб да си, да си си чувстваш самочувствие, че имаш висше.
Иначе не само в България е така да ти кажа - по целия свят, за това и на моето племениче - канадче - учителя е казал на майка му - помислете си добре дали си струват плащането, разходите, мъките за 4-8години университет - бакалавър, магистър, пхд и т.н
защото накрая една сервитьорка тук изкарва 40-50долара на час, един с магистратура пак изкарва толкова..... както има изключения наистина, такива образовани да изкарват много, така има и повече изключения - примерно водопроводчити и т.н с бизнеси изкарват и 3 пъти повече.
И да имаш лека работа седнала в някой офис.......това е предимството може би...........

Образованието е много важно. Всеки се стреми към него, но в днешните времена е трудно достъпно. Дава ти професия, завършва те като личност и повярвай ми, много си личи когато си говорят приятели по между си, кой с каква степен на образование е. Дори и при елементарни неща, като опити да си проектираме разбиранията за живота върху нечий друг живот. Но ти, който живееш в Съединените Американски Щати, ако мислиш така за образованието, не искам да ти разбивам илюзиите. Успех.
 Simple Smile

# 686

Образованието е много важно. Всеки се стреми към него, но в днешните времена е трудно достъпно. Дава ти професия, завършва те като личност и повярвай ми, много си личи когато си говорят приятели по между си, кой с каква степен на образование е. Дори и при елементарни неща, като опити да си проектираме разбиранията за живота върху нечий друг живот. Но ти, който живееш в Съединените Американски Щати, ако мислиш така за образованието, не искам да ти разбивам илюзиите. Успех.
 Simple Smile

Значи да разбирам, че за теб Бил Гейтс и Стив Джобс не са личности, та даже и и оная плюнка дето не ми се и споменава истинското му име - Цукербургер дето му викам аз....
ми всички те са дропаути..........пък не виждам да им пречи нещо......  #Crazy

Пак ти казвам образованието е овъррейтед в днешни дни, не са 70-80те та дори 90те....
Като отидеш в някое хубаво кварталче някъде си - със скъпите къщи - рядко ще видиш много образовани хора.......или ще са звезди, или бизнесмени или каквото там.

Принципно истината е, че се смяташе та и още се смята, че точно образованието - бакалавър, магистър и т.н - ти отваря вратите на средната класа..........е и това вече не е вярно да ти кажа.

Просто се изкриви времето, дали аз или ти имаме илюзии е сложно да се прецени всеки си вижда света от неговата гледна точка. Party

# 687
 Слава на Бога, от 5г. насам взимам прилична заплата, че ми стига и да заделя някое евро. С последни запаси, които събирах цяла година, отидохме на екскурзия до Барселона за 4 дни. Mr. Green Най ме е срам, обаче, да казвам колко ми беше първата заплата. Тогава определено-не, не ми стигаха. Свършваха за седмица-две най-много. Предвид това, че аз пазарувах храна, голяма част отиваха и за цигари, алкохол, гориво, дрехи за мен и детето и оттам нататък бившият ми мъж ме спонсорираше, че иначе...

# 688
Образованието е много важно. Всеки се стреми към него, но в днешните времена е трудно достъпно.
Странно, аз пък виждам, че само този, който не е пожелал, той не е завършил виШу....
Дали може изобщо да чете като хората, или да пише правилно, няма значение.Всеки следва нещо си.... за радост на мама и тате.
Най-страшното е , че след време се очаква тези "виШисти" да ни управляват, да учат децата ни, да ни лекуват......

# 689
Образованието е много важно. Всеки се стреми към него, но в днешните времена е трудно достъпно.
Странно, аз пък виждам, че само този, който не е пожелал, той не е завършил виШу....

И аз така . При толкова много университети и влизане само по диплома ...
Толкова много девалвира висшето образование ! Sad

Общи условия

Активация на акаунт