Цените при социализма

• 19 896
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
Ако на следващите избори изберем БСП ще се върнат ли тези цени? ДА или НЕ?

Ако е НЕ, значи цялата тема е бул шит.

# 136
  • София
Нали ви предупредих, да поискате по-големи заплати за това да нападате и осмивате тези, които се осмеляват да разкрият истината.

А каква е истината?
Че държавата свободно взимаше всяка собственост, която си хареса, че прибираха хора и повече нищо не се чуваше за тях, че продаваха оръжие...
Да, не ме е страх да кажа истината, нито някой ме ограничава да я напиша.

Това лично не можеш да го знаеш, чела си го, мама и тате ти казали... Просто била си малка...

# 137
  • София
Ако на следващите избори изберем БСП ще се върнат ли тези цени? ДА или НЕ?

Ако е НЕ, значи цялата тема е бул шит.

Аз не гласувам за БСП   Sick

# 138
дааа, всичко беше безплатно при социализма. За сметка на бъдещите поколения. 23 години след края на социализма още плащаме натрупан външен дълг.

# 139

Пак популизъм. Когато произвеждаш НЕКОНКУРЕНТНА продукция фалираш. Не е толкова лесно да почнем да произвеждаме явно.
Разбира се, сега са виновни кривите краставици. Laughing
Явно по-конкурентни са безвкусните, но пък мащабни гръцки дини, пластмасови домати, пипер и морков с непознати вкусове. Сирена и кашкавали с незнам си какви масла, тебешири, креди и тем подобни. По-лесно е да има в изобилие моцарели, камембери и т.н., от колкото качествено бг сирене. Защото нашето започна да прилича на гръцкото: пуснеш го да се изпече, а то се стапя като масло.
Всичко си е държавна политика.
М.Найденов си го каза: и той иска да произвеждаме както преди и да имаме евтино бг производство, но не зависело от него. Зависело изцяло от производителите. А къде е контрола върху качеството на продукцията им и къде са субсидиите за да имат стимул да произвеждат?

# 140
Зависело изцяло от производителите. А къде е контрола върху качеството на продукцията им и къде са субсидиите за да имат стимул да произвеждат?

За какво са им субсидии? Нали ще е по-качествено - значи ще се купува.

# 141
А къде е контрола върху качеството на продукцията им и къде са субсидиите за да имат стимул да произвеждат?

Качество = висока цена. Нали държавата се опита да наложи стандарти, какво стана? Хората не купуват качественото, а евтиното. А субсидиите, извинявай, ама могат да дойдат само от моите данъци. Предпочитам да плащам скъпо за каквото аз реша.

# 142
Сирена и кашкавали с незнам си какви масла, тебешири, креди и тем подобни.

Темата за сурогатната храна е тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672587.new#new

# 143
Имаше много плюсове до преди 85 година...

По магазините е имало всичко, нямаше опашки, вярно не всики са могли да се "докопат" до маркови парфюми и дрехи. тези, които се опитал да продава ги наричали "фарцовщики"( а сега си е свободна търговия) имали статия в уголовен кодекс ... 0т 5 до 7 години....

Бъдещо ни беше сигурно.
Образование - за всички... Почти всичките са вишисти, които завършили до 85 година

Ти наистина ли вярваш в тези неща?
И специално това за "всички са висшисти" - не смятам, че отговаря на истината, защото кой тогата е бачкал на поточните ленти???

# 144
  • на брега на морето
А каква е истината?
Че държавата свободно взимаше всяка собственост, която си хареса, че прибираха хора и повече нищо не се чуваше за тях, че продаваха оръжие...
Да, не ме е страх да кажа истината, нито някой ме ограничава да я напиша.

НСЧ, недей, моля те, образован човек си! Това става във всяка държава.

...тука сладоледа беше два вида - Ескимо и един насипен от колички.

Пропусна "Скрежко"  Grinning

# 145
Цена на 20 цигари с филтър:
При социализма: 50 ст.
При демокрацията: 5 лева.

Цена на коняк "Плиска" 750g:
При социализма: 6 лева.
При демокрацията: 14 лева.

Цена на чифт обувки:
При социализма: 20 лева.
При демокрацията: 80 лева.

Цена на мъжка риза:
При социализма: 6 лева.
При демокрацията: 20 лева.

Цена на книга:
При социализма: 1 лев.
При демокрацията: 15 лева.

Цена на вестник:
При социализма: 2 ст.
При демокрацията: 90 ст.

# 146
Явно имаш доста голяма база дании.
Кажи ми тогава какъв е бил тавана на заплатите по времето на комунизма?
Аз ще ти кажа средно какво може да се вземе в чужда фирма в БГ в момента:3-5000лв за ръководен персонал, като за по-високи позиции може и до 10 000 да го докараш.

# 147
  • София
Имаше много плюсове до преди 85 година...

По магазините е имало всичко, нямаше опашки, вярно не всики са могли да се "докопат" до маркови парфюми и дрехи. тези, които се опитал да продава ги наричали "фарцовщики"( а сега си е свободна търговия) имали статия в уголовен кодекс ... 0т 5 до 7 години....

Бъдещо ни беше сигурно.
Образование - за всички... Почти всичките са вишисти, които завършили до 85 година

Ти наистина ли вярваш в тези неща?
И специално това за "всички са висшисти" - не смятам, че отговаря на истината, защото кой тогата е бачкал на поточните ленти???

Първо писах - ПОЧТИ всички, да добавя, който е поискал, защото някои завършвали техникуми....

# 148
  • out of space
Тук пишат хора, които грам си нямат идея от икономика. На местно ниво или световно.
Пълна излагация.

# 149
  • София
Явно имаш доста голяма база дании.
Кажи ми тогава какъв е бил тавана на заплатите по времето на комунизма?
Аз ще ти кажа средно какво може да се вземе в чужда фирма в БГ в момента:3-5000лв за ръководен персонал, като за по-високи позиции може и до 10 000 да го докараш.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green И колко % в България получават такива заплати?

Общи условия

Активация на акаунт