За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

  • 105 817
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 413
Мацки  Hug  bouquet
днес се заемам с подправката и домашен кетчуп  Heart Eyes

# 526
  • Мнения: 3 428
Мацки  Hug  bouquet
днес се заемам с подправката и домашен кетчуп  Heart Eyes

Днес е празник бе жена, каква подправка newsm78 Hug

# 527
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 429
и аз приготвих бурканите, правя един confcall и започвам сладката от праскови и пъпеш Simple Smile

# 528
  • Мнения: 4 469
Здравейте , пак съм тук с моите глупави въпроси  Blush
Ще правя днес компоти от праскови , лютеничка , пипер и патладжан - много май ще ми дойде ама....... Mr. Green

Та въпроса ми е за компотите - ако сложа по - малко плод / понеже от компота се изпива винаги сока и плодовете се хвърлят/ дали ще се отрази на вкуса на сока  newsm78 Предполагам - Да , но да питам  Crazy  И колко минути трябва да ги стерилизирам ?
Благодаря   bouquet

# 529
  • Варна
  • Мнения: 187
И колко минути трябва да ги стерилизирам ?
Благодаря   bouquet

http://forum.gotvach.bg/t-848

# 530
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Здравейте  пак. Laughing

Та... мисля да слагам едни мариновани червени пиперки, които след това се редят в буркани като между тях се слагат магданоз и чесън. Заливат се с маринатата. Но... дали да ги кипна поне 5 минутки? newsm78

И... имам едни люти чушки. Ама сложих и пукани и печени и с оцет и чесън и копър. И сега тези хич не знам как да ги направя. Моля, помогнете с рецептичка... Praynig

# 531
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Марѝ, за лично успокоение ако имаш къде ги свари за капачка, няма да и е притеснено после ще стават ли за ядене или не.

 DZ, зависи колко малко плодове ще сложиш... Ако сложиш парче праскова няма как да стане хубав компот. Тъй като и ние едно време редовно хвърляхме плода от компота нашите измислиха следното - плода със захарта и водата се сварява в голям казан, докато си стане на компот. После сока се налива в шишета, а плода татко си го слага в джибрите за ракията. Всички доволни  Peace

# 532
  • Мнения: 4 469
snow_angel , е не говорим за парче  праскова  Grinning
Благодаря за идеята  Peace

# 533
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Благодаря ти, Ангелче... Flutter Hug

А да ме светнеш нещо за лютите чушки? Mr. Green Laughing

# 534
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Ако харесваш киселко тези са много вкусни - по рецепта на Пеп-чо
Скрит текст:

# 535
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Благодаря. Hug  bouquet

# 536
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 597
Здравейте , пак съм тук с моите глупави въпроси  Blush
Ще правя днес компоти от праскови , лютеничка , пипер и патладжан - много май ще ми дойде ама....... Mr. Green

Та въпроса ми е за компотите - ако сложа по - малко плод / понеже от компота се изпива винаги сока и плодовете се хвърлят/ дали ще се отрази на вкуса на сока  newsm78 Предполагам - Да , но да питам  Crazy  И колко минути трябва да ги стерилизирам ?
Благодаря   bouquet

Аз специално варя компотите от праскови по 15 мин. след завиране на водата.
А ако сложиш по-малко плод ще се отрази, но не мисля, че ще има проблем. Гледах оня ден на комшийката - 2 пръста плод след сваряването. Аз лично слагам плод над половината на буркана. Няма къде да съхранявам много буркани и да затварям вода и захар не ми е рентабилно.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 16:30 от Лалка

# 537
  • Мнения: 4 469
Лалка  bouquet
Вярно като се замисля , то малко глупаво се получава  Mr. Green

# 538
  • Мнения: 9 462
Лалка  bouquet
Вярно като се замисля , то малко глупаво се получава  Mr. Green


не, не е глупаво Няма смисъл да затваряш плод, който после ще изхвърляш, но поел и захарта. Ако е по-ароматен плода, дори на вкуса не се отразява. 

Мацки  Hug  bouquet
днес се заемам с подправката и домашен кетчуп  Heart Eyes

Днес е празник бе жена, каква подправка newsm78 Hug

но и 4 почивни дни, в които може да се свърши куп домашна работа  Laughing

Добре, че и отпуска има. Аз направих лютеницата. Нямаше време за много снимки и с бурканчета, ей я с тавата

# 539
  • Мнения: 413
Влизам да се отчета  Simple Smile Кетчуп-соса на Марабу е страхотен Peace,може би малко в повече ми е оцета, но и така е много вкусно.
Сега пък като видях лютеницата на Пепчо Flowers Bouquet, бреййййй май ми отвори нова работа Mr. Green
Тини, ти душо си готова със зимнината, обаче аз сега почвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт