За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 333
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Джемма, дали може в сладко - киселия сос да се сложи вместо ябълков винен оцет, че нямам такъв вкъщи?!?
Може, да. Аз просто ползвам само ябълков.

И с балсамов става  Peace Аз с балсамов го направих и е добре...

# 361
  • София
Моля, дайте ми линк към маринования патладжан; върнах се доста назад, но не намерих рецептата. Явно съм я пропуснала. Сега варя аджиката на Джема, ама нали вече съм куку, сложих всичко в тенджерата да се вари, с изключение на чесъна. Дано стане след като ще ври цял час със захарта, оцета и олиото   Grinning

# 362
  • Cambridge, UK
благодаря, ще ходя към красно село

# 363
  • в сърцата на децата <3
Моля, дайте ми линк към маринования патладжан; върнах се доста назад, но не намерих рецептата. Явно съм я пропуснала. Сега варя аджиката на Джема, ама нали вече съм куку, сложих всичко в тенджерата да се вари, с изключение на чесъна. Дано стане след като ще ври цял час със захарта, оцета и олиото   Grinning
Пускам линк от блога на Пеп-чо, надявам се да не ми се сърди, това имам запазено в любимите страници - http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_09.html

# 364
Благодаря ви за отговорите! И аз помислих, че няма да се е развалило толкова бързо, но ще се пробва.   bouquet

# 365
  • София

Пускам линк от блога на Пеп-чо, надявам се да не ми се сърди, това имам запазено в любимите страници - http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_09.html
[/quote]

Благодаря, точно там бях преди малко, за да видя рецептата за хрупкави люти чушлета (щото ще ми останат от аджиката), ама въобще не видях патладжанките. Остарявам явно. Още веднъж благодаря!

# 366
Момичета, каква е цената на червените чушки тази година? Смятам в почивните дни да се заема с тая дейсност-печене на чушки на вилата Mr. Green. В кварталният магазин са по 1.70лв - много ми се струва! Досега винаги съм ги слагала във фризера, сега искам да ги сложа в буркани, колко време да ги варя(белени, без оцет)?

# 367
  • в сърцата на децата <3
Момичета, каква е цената на червените чушки тази година? Смятам в почивните дни да се заема с тая дейсност-печене на чушки на вилата Mr. Green. В кварталният магазин са по 1.70лв - много ми се струва! Досега винаги съм ги слагала във фризера, сега искам да ги сложа в буркани, колко време да ги варя(белени, без оцет)?
Само за цената мога да те ориентирам - на Понеделник пазара най-евтините са по 70 ст., оптималните цена-качество - 1 лев. Камбите също са по левче.

# 368
Мерси, снежен ангел! Значи в кварталния магазин много са се надценили.

# 369
Момичета, много се извинявам, но някъде напред в темата четох за мързелива лютеница, моля дайте рецепта. Благодаря

# 370
  • София
В Бургас червените чушки са по 1,40-1,50 лв, а зелените - 1,20-1,30лв., а бе направо са си много скъпи чушките тази година, някъде чух, че са посяти много по-малко чушки тази година в сравнение с предна, което ще повиши и цените на готовите лютеници.

# 371
Момичета, много се извинявам, но някъде напред в темата четох за мързелива лютеница, моля дайте рецепта. Благодаря
Аз бях писала за моята "мързелива лютеница", но това си бяха мой измислици, наложени от обстоятелствата  Mr. Green Имах много дребни чушки и ми беше невъзможно да ги изпека и обеля и поради тази причина ги изчистих от семето и смях на машинката за месо и после изпържих. Технолоията след това си беше като за нормална лютеница, а вкуса се получи, учудващо за мен, като на лютеницата с печени и обелени чушки. Въпреки, че резултата ми хареса следващия път (надявам се скоро) ще си направя следващата доза с печени и белени чушки, просто съм си традиционалистка  Mr. Green

# 372
  • София
Аз я имам преписана, но файла ми е в офиса... ако до утре сутринта никой не ти я пусне, ще ти я копна  Peace

Аз днес почивам откъм зимнина и се заиграх с фотошопа за етикетчета... Ето какво направих от едни полуготови:

Има още за правене, но ми писна да цъцкам... утре пак.
Ще го принтна няколко пъти на лепящи листа и готово Simple Smile

Колкото до чушките, не е ли още рано за зимнината с чушки? Друга година след 15 септември ги слагам... То не се знае повече ще поевтинеят ли, но надеждата умира последна. При нас също са 1.70/кг

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 22:59 от mimmss

# 373
Нашите етикети детето ги прави с голям кеф, рисува, надписва, а като изядем съдържанието, ми е жал да ги изхвърля.  Simple Smile

# 374
Доста се постарах тази година със зимнината и още ме чака. Simple Smile
Маринованите патладжани от блога на Пеп4о обогатих освен с камби, които аз замених с червени, месести чушки, и с моркови. Утре ще отворя бурканче за проба.
Направих и сливовия сладко-кисес сос, както и силта на Лабрекс.

Сега обаче търся сравнително лесна и изпитана най-вече рецепта за класически кетчуп. Моля за предложения.  Simple Smile

П.П. mimmss, чудни са етикетите.

Общи условия

Активация на акаунт