За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 345
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • DE
Ако не ме лъже паметта  "мързеливата"лютеница беше споделена от Лабрекс.
Може да я има и в "любимите" и рецепти, но не съм сигурна Embarassed

Аз днес направих няколко бурканчета с малиново сладко(желе)
Сложих и малко замръзени къпини, които ми се търкаляха из фризера.

# 376
Ако не ме лъже паметта  "мързеливата"лютеница беше споделена от Лабрекс.
Може да я има и в "любимите" и рецепти, но не съм сигурна Embarassed

Аз днес направих няколко бурканчета с малиново сладко(желе)
Сложих и малко замръзени къпини, които ми се търкаляха из фризера.

Рецепта?  Praynig

# 377
  • DE
*Ally* , аз нямах много малини, че са и доста вкусни за хапване и за да си поправя "грамовете"
добавих къпините.
Не обичам семките на малините в сладкото и затова първо леко заварявам и прецеждам.
Аз правя с желираща захар на 1кг плод, 500гр ж. захар, но този път варих по-дълго, че беше доста сиропена сместа.

# 378
някой друг ще да е пускал мързелива лютеница, но ние правим такава  мързелива от камби ,  защото всяка година има много камби, които се чудим какво да правим. всичко се мели и изварява, а в кюпа отиват и кривите чушки за печене.

Касита,  сигурно звучи дълго, но е лесна, а най-вече многократно изпитана рецепта за кетчуп.  Правя го целогодишно, когато ми потрябва; доматен сок обикновено винаги имаме прибран. И мога да кажа, че е като купения, но с истински  Laughing продукти

# 379
Благодаря,  пеп-4o. Изглежда много апетитно!

# 380
и няма оплаквания от правилите до сега  Wink
аз направих камбите. Рано, но така или иначе правя 10-на бурканчета, а камбите също почервеняха (и някоя от по-дебелите капии слагам)

кьопоолу, също в 10-на бурканчета замина и една купа за дегустация

# 381
и няма оплаквания от правилите до сега  Wink
аз направих камбите. Рано, но така или иначе правя 10-на бурканчета, а камбите също почервеняха (и някоя от по-дебелите капии слагам)

Тези камби много апетитно изглеждат,може ли рецептата?

# 382
Ааа, пеп-4о кьопоолуто се прави още утре!  smile3508
Аз също искам рецепта за камбите, моля!

# 383
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319978

Ето тук я има мързеливата лютеница, има и лютеницата по студен начин, която също звучи добре.

Аз лично съм се спряла на лютеницата с червен пипер на dani_j, защото става гладка, а мойто малкото джереме едра не иска - трябва да е като купената...
Колкото до кетчупа, спряла съм се на този на пепчо, въпреки, че снощи опитах този на баба ми и също ми допадна... Но Пепчо-вия съм го набелязала и той ще е Simple Smile

Ето и маринованите камби на селма - и аз ще ги правя обезателно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433474.0

# 384
matze, за първи път чувам за желираща захар.  Embarassed Къде да я търся, или нещо съм се объркала?   bouquet

# 385
Мирето, Касита,  ето маринованите камби  - аз и там съм писала, но подправките са на вкус, защото все някой нещо заделя, та съм хванала по 1 от всеки асортимент  Laughing

Аз май няма да правя нищо друго, освен лютеницата (ако не ми мине котка път  06.09 Rolling Eyes) цветната трушия и киселото зеле. Но тези последните двете в края на септември.
 newsm78 макар че, мама е обрала лютите чушки и ги е пратила, а аз сега се сетих, че в неделя прибрах и забравих за тях  ooooh!

*Ally*, Гелфикса на доктора ползвай  Peace върни назад по темата, Маце е показала тяхната захар (не е в БГ)

# 386
Добре пеп-4о Hug
А докога ще има малини и къпини? Няма да стигна в събота на пазара, което ще рече, чак другата сряда. Страх ме е да не свършат...

# 387
  • под тепетата
Такава захар има в Билла. Пакетът е жълтеникав -1кг , около 2-3лв. В събота като търсех гелфикса имаше само 1:1, а аз исках 2:1. Купих такъв фикс на друга марка , май беше Prima Dolce, дано не бъркам. Приготвя се по същия начин, резултатът е същия - имам си пасиран конфитюр от праскови  Grinning

# 388
Такава захар има в Билла. Пакетът е жълтеникав -1кг , около 2-3лв.

следователно спокойно си ползваш пакет захар за 2лв и гелфикс за около левче  Wink
Али, малини ще има по пазара поне още 3-4 седмици  Peace имаш време.

# 389
  • под тепетата
Дааа, но половин пакет захар, а от новата марка гелфикса на промоция беше около 0,70лв пакетчето + лимонтузо . Нали сме се разбрали с теб, че не обичаме сладкото да горчи от захар, а и е бързо. Не ми хареса цената на желиращата захар, а и доколкото схванах тя беше 1:1, което пък още по- не ме устройва  Wink

Общи условия

Активация на акаунт