За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 354
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Дааа, но половин пакет захар, а от новата марка гелфикса на промоция беше около 0,70лв пакетчето + лимонтузо . Нали сме се разбрали с теб, че не обичаме сладкото да горчи от захар, а и е бързо. Не ми хареса цената на желиращата захар, а и доколкото схванах тя беше 1:1, което пък още по- не ме устройва  Wink

ооо, разбира се  Peace 2/1 ни е иделното, само го написах като равносметка за желиращата захар, да не търси Али  Peace 
Али,  ако не обичаш прекалено сладкото, търси 2/1. Аз обичам много сладко, но дори на мен 2/1 ми е по мярка Peace

# 391
О да, не е за мен прекалено сладкото. Мерси пеп-4о.   bouquet
Това ще търся:
http://www.oetker.bg/oetker_bg/html/default/debi-7ydbbh.bg.html
Но казват само пет минути надолу бурканите, наистина ли е така?  Thinking

# 392
същото, така е  Peace ако ти е сух плода, можеш да сложиш мъничко вода в началото.
Ако е голям - можеш да нарежеш 
Рязала съм праскови, кайсии, ягоди, банан. Мисля по идея на Биляна_69   bouquet беше ягодите с банан - страхотно сладко е, морят го моите.
Следваш точно указанито на опаковката. От 1 доза с 1 фикс излизат 6 малки бурканчета от пюре (200мл)
5 мин. са достатъчни да нагрее силикона на капачката и хване вакуум. Защото фикса си има консерванти - пектин, натриев бензоат...

# 393
Ех, закъснях с ягодите. Дали ще стане със замразени? В комбинацията с банани звучи прекрасно.  Heart Eyes

# 394
не   Grinning Проверявай на пазара, пускат все още ягоди

# 395
  • в сърцата на децата <3
Пеп-чо, можеш ли да ми кажеш твоя кетчуп като се отвори бурканчето колко време може да се съхранява в хладилник? Че нещо май няма да ми стигнат малките бурканчета дори за лютеницата, а кетчупа ще го правя в шишенца от натурални сокчета, но пак ще са ми малко... Ако е голям буркан - примерно около 700 гр. от тези на винт, дали ще изкара седмица в хладилника или ще вкисне?

# 396
  • София
Момичета, някой има ли вкъщи такава машинка

Много ме блазни, но не знам струва ли си...

Благодаря предварително

# 397
Аз имам и доста доматки направих с нея тази година. Моята е подарък от майка ми, но в последствие си купих метална с нож (за кайма) и накрайник за домати. Като цени съм ги намирала около 18 лева металната заедно с накрайника за домати, а около 8 лева пластмасовта (в гр. Сандански, може да има и по-евтини). Сама прецени коя ще ти свърши по-добра работа и колко пари ти се дават.

# 398
  • в сърцата на децата <3
Аз имам подобна (разликата е, че моята е цялата на дупки, не само в долната част) и е УНИКАЛНО УДОБНА! Ако ще правиш лютеница, доматено пюре, кетчуп  Grinning Аз я ползвам и за сладката, когато искам да правя конфитюрче от люспести плодове - например сливовия конфитюр го минавам през машинката и се махат гадните люспи. Зависи и колко пари ти искат за тая джаджа - до 20-30 лева си струва, ако е повече - може да потърсиш приставки за нормалните машинки за месо (за такива само съм чувала, не зная какво представляват и колко струват).

# 399
  • София
Ами аз точно се двоумя между тази пластмасовата или тази

В случая парите не гледам в интерес на истината, просто се чудя коя е по-добре... И май металната ще купя...

А пластмасовата вътре с ножове ли е или и тя е на принципа на изтискването?

# 400
Пластмасовата няма ножове. Точно поради тази причина металната е по-добра и след като цената не те притеснява по-добре си вземи нея. Можеш да я ползваш и за други неща, дори и в момента да не ти е необходимо след време може да ти се наложи, все пак ще я ползваш години наред.

# 401
Само да се включа за последната метална машинка - купих си абсолютно същата преди 2 седмици за около 14-15лв. На снимката изглежда с нормален размер, но в действителност ми се струва доста малка - тялото е дълго около 10см, без допълнителната приставка. Още не съм я ползвала и не мога да кажа нищо за това, но при моята резбите на винтовете не са направени съвсем фино, което малко ме дразни, но то е въпрос на вкус. Иначе този модел върви с две решетки и приставката, с която е сниман. Като цяло, ако мислиш да мелиш и месо, по-добре си вземи метална.  Peace

# 402
  • в сърцата на децата <3
Моята пластмасова вътре е с такъв свредел като за месомелачка, но е пластмасов. Мели чушки и домати, плодове също. За по-твърди неща не съм я пробвала. Щом са поевтинели толкова май ще си купя метална... От къде ги купувате?

# 403
Аз лично по интернет я купих, но сигурно в домашни потреби или някоя железария също ще има.
По основната тема - направих 20+ бурканчета със сладко от боровинки, както и компот, и сладко от малини и от къпини. Сега съм се навила да правя от т.нар. суров сироп, ще видим какво ще стане.

# 404
търсете метални, има в домашни потреби, техно-маркетите, железариите. Дори с приставка за отделяне на семки и люспи да е. Тези пластмасовите са за малко продукти, меки продукти,  на мен ми сдаде багажа още на едни моркови за лютеницата (сварени) 
А метална най-добре месомелачка да е, че и за месо може да потрябва и за сурови плодове да се мелят.
И гледайте габаритите, като поръчвате  Peace

Общи условия

Активация на акаунт