За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 105 721
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
За любителите на камби-Редена туршия с камби

МММММММММ
знам че не трябва да казвам ММММММ - НО НЕ МОГА ДА СЕ СДЪРЖА

# 631
  • Русе
Мисля да направя и още малко мариновани чорбаджийски чушки и зелен фасул, ако стане.
    как ги правиш.

# 632
Да ви попитам нещо тези, които правят рецептата за 100 чушки, чесъна на цели скилидки ли го слагате или нарязан?

# 633
Здравейте момичета сега открих темата и се радвам че има толкова много за четене Laughing.Търсех си рецепта за пукани рибки и си намерих но се сетих да ви питам за нещо което ядох в Италия и умрях от кеф.
Сервираха ни сирена с конфитюр от лук/ най вероятно бял/.Дали някой е правил подобно сладко?Беше просто фантастично Peace

# 634
  • до най-прекрасния мъж
Мисля да направя и още малко мариновани чорбаджийски чушки и зелен фасул, ако стане.
    как ги правиш.
Чушките са по рецепта на Джемма:
1/2 бутилка оцет от 750 мл.
1/2 бутилка вода от 750 мл.
75 гр. сол
1 чаена лъжичка мед - сложих малко повече, може би непълна супена
олио - не помня колко, защото аз не сложих.
Всичко без меда /слага се директно в буркана при чушките/ се завира на котлона и се заливат наредените в буркана чушки. На мен ми стигна за два буркана от тези тесните и високи. Стерилизирам само за капачката - 5 минути.
Зеленият фасул го прави майка ми по следната рецепта:
Сварява го във вода до пълно омекване с малко сол. Слага фасулчетата в буркани и залива със сока, в който се е варил, до горното ръбче. Стерилизираме 15 минути след завиране на водата.

# 635
Здравейте момичета сега открих темата и се радвам че има толкова много за четене Laughing.Търсех си рецепта за пукани рибки и си намерих но се сетих да ви питам за нещо което ядох в Италия и умрях от кеф.
Сервираха ни сирена с конфитюр от лук/ най вероятно бял/.Дали някой е правил подобно сладко?Беше просто фантастично Peace

такъв съм правила

# 636
Да се отчета и аз  Grinning От няколко дена съм си у дома и вече си мислех, че сезона на повечето зеленчуци е свършил но  Naughty бях посрещната с 20 кг. патладжани, още толкова зелени чушки за пържене, 10 кг. праскови малко домати, люти чушки, незнайно количество моркови за фризера и около 10 кг. аншоа.
Аншоата в монта я мариновам (мися, че се казва "перла"). Това е любимото мезе за узо на всички мой познати  Mr. Green
Част от чушките нарязах за фризера, а по-голямата част изпържих и запечатих в буркани (само с част от мазнината в която са пържени). След време ще кажа какъв е резултата Wink
С патладжаните се затрудних  Thinking Много малко от тях нарязах на кубчета, посолих и оставих да се отцедят няколко часа. После бланширах и прибрах във фризера. По-голямата част изпекох обелих и сложих в буркани. Но исках да сложа във фризера и за имамбаялдъ, мъжа ми обожава. Нарязах малките патладжанчета на половинки посолих ги, отцедих ги и после малко ги позапържих. Смятам да ги сложа във фризера (в момента се отцеждат от мазнината). Дали ще се получи? След няколко дена ме чака нова партида от патладжани, приемам всякакви идеи за замръзени патладжани за имамбаялдъ.  Hug

# 637
  • до най-прекрасния мъж
Ако прибавиш към пържените чушки доматен сос - приготвен на вкус - изварен и готов за ядене, става чудна гарнитура към месни и постни ястия. Спасява и положението при голям глад и липса на нещо сготвено.

# 638
Ако прибавиш към пържените чушки доматен сос - приготвен на вкус - изварен и готов за ядене, става чудна гарнитура към месни и постни ястия. Спасява и положението при голям глад и липса на нещо сготвено.
И аз точно за това си мислех  Hug Но доматения сос ще прибавям през зимата, в зависимост от желания вкус (с чесън, магданоз черен пипер или други подправки)

# 639
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, дали ще стане ако нарежа тиквички на кръгчета и замразя във фризера за зимата за пържене? newsm78

# 640
  • Балчик
Момичета, дали ще стане ако нарежа тиквички на кръгчета и замразя във фризера за зимата за пържене? newsm78
Аз съм замразявала, но после трявба да се пържат замразени, под капак или във фритюрник. Иначе ако се размразят, омекват и се разкашкват.

# 641
  • Талант на 2012,2013 г.
 Hug Hug Hug Благодаря ти.

# 642
  • Sofia
А може ли някоя друга идея за съхраняване на тиквички?

# 643
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз прибрах във фризера нарязани на кубчета. За готвене.  Peace

# 644
Аз съм замразявала пържен патладжан, но не знам дали става и с пържени тиквички. Замразявала съм сурови и после наистина не ставаха за пържене.

За 100-те чушки никой не ми отговори, но мисля да пробвам да ги направя с нарязан чесън и даже и чушките ще нарежа. Много ми хареса рецептата и съм решила да пробвам с половин доза.

Фукла, как изпече чушките във фурната - на горен и долен реотан ли и на колко градуса?

Искам да ви попитам кои марки оцет ползвате, че не ми се искат повече издънки?

Общи условия

Активация на акаунт